tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ihan itse valittu

Alanyan päivän värit Kalelta satamaan päin 5.3.2017
Jokainen uusi ihminen ja uusi tilanne tulee elämään jostakin syystä, ei sattumalta. Itse en usko sattumaan. Se tyyppi, joka puhui minulle toissailtana firman avamisesta... hän on ollut elämässäni tuttavana pari kolme vuotta. En edes muista tarkalleen milloin olen häneen tutustunut ensimmäisen kerran, mutta muistan sen, että paikka on aina ollut hänen vaateliikkeensä. Nyt tarvittiin kaksi tapaamiskertaa. Ensimmäisellä kerralla hän kertoi muutamia asioita tuon sanomisensa perusteiksi, ja sen jälkeen minä kyselin ja hän vastasi. Olin paljon äänessä, taktisesti. Eilen käänsin tilanteen toisin päin. Sanoin, että aiemmin minä puhuin ja kyselin, nyt on hänen vuoronsa puhua ja kysellä. Vajaa tunti riitti siihen, että hän puhumaan innostuneena alkoi paljastaa myös todellisia tausta-ajatuksiaan.

Hänkin käyttää laitonta työvoimaa. Rahan kiilto silmissä hän haluaa oikeasti avata uuden pienen vaatekaupan, sellaisen, jossa lähes jokainen turistinainen vierailee lomansa aikana. Sellaisia ne hänen nykyisetkin ovat. Mutta... ainoallekaan työntekijälleen hän ei maksa laillista minimipalkkaa, ei järjestä vakuutusta eikä toimi muutenkaan lain vaatimalla tavalla. Hän halusi, että työskentelen laittomana työntekijänä, saaden palkkaa, joka on alle 50% minimipalkasta. Kaiken huipuksi hän tosi kovasti ja kiihkoisasti piti saarnaa siitä, että aina pitää olla ehdottoman rehellinen, ei saa pettää, huijata tai valehdella, eikä muutenkaan tehdä mitään moralitonta. Kaksinaamainen mulkero.

Alanyan linnoitusta ylhäältä 5.3.2017
Sain jonkinasteiset uhkaukset tuossa äsken, onneksi tekstiviestien muodossa, kun en ole vastannut hänen vihaisiin ja provosoiviin viesteihinsä mitään. Täysi hiljaisuus on joskus joillekin pahinta. Hän etsii aktiivisesti suomalaista / skandinaavista myyjää kyseiseen tehtävään, joten toivottavasti kukaan järkevä naisihminen ei sorru tuollaiseen. Parempia ja turvallisempiakin vaihtoehtoja kun on.

Kirjantaitto-ohjelman kanssa menee herrrmot. Lyhyesti ilmaistuna. Siitä puuttuu eräs oleellinen ominaisuus, vain yksi pikku juttu. Vaan kun se yksi pikku juttu sattuu olemaan hyvinkin tärkeä ja niin paljon käytetty, että vaihtoehtoisen esitystavan löytäminen tuottaa nyt harmaita hiuksia. Ja olisi noita lumivalkoisen harmaita jo enemmän kuin kylliksi. Niitä oli itse asiassa niin paljon, että värjäyskäsittelyyn oli turvauduttava. Tai siis halusin tilanteen myötä ihan vapaaehtoisesti jotakin muuta kuin harmaata, ihan oikeaa väriä. Olisi toisaalta houkuttavaa olla valkohiuksinenkin, mutta kun se tulee luonnostaan omasta nahkasta ja on vanhuuden valkoista, niin ei kiitos ihan vielä.

Kevätsiivous on sitten tehty, kaikkialle muualle paitsi The Pöydälle. Yksi pöytä on kuin lähtevä laiva, ja sen purkaminen, tavaroiden paikalleen asetteleminen yms on hieman enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa vaativa homma, joten se jäi jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Ikkunoiden pesu saa odottaa toukokulle asti, sillä vasta silloin sateet ovat riittävän vähissä. Kun ympärillä on edelleenkin rakennustyömaita, niin taloja kuin teitäkin, tuo tuuli suunnasta riippumatta mukanaan punaista, hienojakoista pölyä kaikille pinnoille. Joskus näyttää siltä, että etenkin ikkunoille. Jokaisen sateen jälkeen ikkunat ovat juovikkaan pilkulliset. Niistä näkee hyvinkin mistä suunnasta vesi on tullut ja mihin se on mennyt. Erityisesti ne ikkunat, joihin on lisätty hyttysverkko ikkunan ulkopuolelle, näyttävät sateen jälkeen kuraojasta nostetuilta. Toukokuulle saakka ikkunoita saisi pestä ulkopuolelta joka viikko, jos oikeasti puhtaat ikkunat haluaisi. En nyt kuitenkaan Niin paljoa rakasta tuota ikkunasta ulos kurkottelua, jos sitä vähääkään.

Taas pari sanaa ruoasta. Parvekkeella ruukuissa kasvaa nyt timjamia, rosmariinia, minttua ja paria erilaista sipulia. Näitä kaikkia tulee nyt laitettua salaatteihin ja ruokiin lähes päivittäin. En ole käyttänyt timjamia ja rosmariinia aiemmin paljoakaan, mutta tuoreena ne ovat tosi hyviä. Kokeilepa laittaa itsellesi asuinpaikastasi riippuen joko sisälle, parvekkeelle tai kuistille ruukkuun erilaisia yrttejä. Kun ostat ne valmiina isohkona taimena, tai ruokakaupasta ruukkuna, jossa on vielä toimivat juuret, niin niiden kanssa on helppo päästä alkuun. Basilika on yksi sellainen oleellinen mausteyrtti, joka vielä puuttuu, vaan eiköhän sekin löydy.

Päivät täällä kulkevat omaan rauhalliseen tahtiinsa, paitsi että aina illalla tähän aikaan huomaan, että päivä meni taas tosi nopeasti. Ja viikko, kuukausi sekä edellinen vuosi. Hupsista. Jotkut ihmiset pysyvät mukana elämässä reilusti pitempään kuin toiset. Jotkut ovat vain pikavisiitillä ja jotkut muutamien viikkojen tai kuukausien vierailijoita. Olkoon mitä on, ja tulkoon mitä tulee. Sillä mennään. Joka asiassa saa kuitenkin itse valita oman linjansa tai vähintään oman aseneensa kyseiseen asiaan ja sen tuomiin muutoksiin. Joten mikään tunne tai fiilis omassa elämässä ei ole kenenkään toisen syytä. Jokainen asenne ja tunne on ihan itse valittu. Jokaisella on ainakin se valinnan mahdollisuus, käytti sitä sitten tai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.