torstai 2. maaliskuuta 2017

Miehestä ihan vaan vaihteeksi

Alanyan iltapäivän värit 2.3.2017
Tästäkin päivästä olen jo voiton puolella. Eilinen arvaukseni osui jotakuinkin kohdalleen. Englanninkielinen taitto-ohjelma sai ärsyyntymään aluksi, kun näytti, että "joka sanako tässä pitää sanakirjasta katsoa". Siis en ymmärtänyt ohjelman painikkeiden, asetusten, ohjeiden yms. englantia, se kun oli taas oman alansa erikoissanastoa. En usko, että ymmärtäisin sitä sanastoa suomeksikaan, kun ei ole tuo taittopuoli oikein sitä vahvinta alaa. Onneksi on olemassa englantia C1-tasolla puhuva ja ymmärtävä juniori, jolta voi kysyä. Ja joka antaa ihan kuvaruutu kuvaruudulta, kohta kohdalta ohjausta siitä, miten ohjelman asetukset kannatta laittaa, ja miten sitä käytetään. Ihana mukula :)) . Joten taitto siis etenee nyt alkuihmettelyn jälkeen yllättävän nopeasti.

Jostain kumman syystä taivuin taas kerran facebookissa siihen, että hyväksyin tuntemattoman miehen kaverikseni. Pääosin luotin tähän pyyntöön siksi, että hän on kaupungilla töissä ja kaupunginjohtaja on hänen kaveripiirissään. Kyse ei siis ole feikkipersoonasta, niin kuin suurin osa muista kavereiksi pyrkijöistä, vaan ihan olemassa olevasta ihmisestä. No, pöllö kun olin, niin hyväksymisen jälkeen suljin facen, enkä jäänyt seuraamaan hänen tekosiaan. Ihan ei kaikki kamarit olleet lämpimänä tuolla herralla, sillä heti ensimmäiseksi meni laittamaan omistusleimansa profiilini seinälle. Kun sen aikanaan näin, niin tavoilleni uskollisena suutuin siitä niin että ulkona jyrissyt ukkosmyrsky tuntui sielunkumppanilta. Tämä herra oli todella röyhkeä toiminnassaan, ja ilmaisin ajatukseni hänelle ja hänen kaveripiirilleen sen verran selvästi,
Jostakin pilven raosta kurkisti auringonsäteet merenpintaan
turkiksi, että mies vastasi henkilökohtaisella viestillä anteeksipyydellen, ja valehdellen toimintansa syyn. Olin jo vähällä vastata hänelle takaisin, kun keksin toisen tavan vastata. Jaoin hänen vastauksensa sen hänen jakamansa, seinälläni edelleen olleen kuvan ja tekstin kommenttikentässä, ja osoitin miksi se selitys on vale. Meni arviolta 15 sekuntia, kun hän keksi kuinka hän saa poistettua kommentin, eli poistamalla jakamansa kuvan.

Moni muukin mies, ja itse asiassa joidenkin tuttavanaisten aviopuoliso tai miesystäväkin käyttää tuota samaa minun reviirini -leimaamistaktiikkaa. Tällaiset tyypit jakavat naisen seinällä itse kuvia ja tiedostoja, ja pyrkivät tykkäämään kaikesta, mitä nainen jakaa fb-seinällään. Ai mitä sitten? No, siinä saa oman nimensä esille, ja voi ilmaista muille että tämä on minun.  Tulee mieleen eräs kurdimies, etunimeltään Sirin, joka vuosia sitten, heti fb-kaveriksi hyväksymisen jälkeen, kävi tykkäämässä kaikista mahdollisista kuvista ja teksteistä, joita hän
profiilistani löysi. Pitkästi yli 30 tykkäystä oli siellä kohdasa, joka ilmoittaa tapahtumista profiilissa. ***** että keitti sillä hetkellä. Tuo fb-kaveruus kesti juuri siihen asti, että näin mitä hän oli tehnyt. Minä olen vain itseni omaisuutta, en kenenkään muun. Kukaan ei voi tulla leimaamaan minua, ja esittelemään kaveripiirilleen, että katsokaa nyt, tämäkin on nyt minun. Olen tosin oppinut noista ajoista paljon, ja nykyään useimmiten vastaan tavalla, joka aiheuttaa todennäköisesti yhtä yllättyneen reaktion ja saattaa tekijän itsensä noloon tilanteeseen omien kavereidensa ja / tai perheensä edessä. Tästä voi päätellä myös sen, että en ole vielä oppinut tarpeeksi ollakseni kiltti ja välittömästi anteeksiantava.

Akkasen vastapainoksi kunnon ukkonen
Tämä tyyppi näki kyllä profiilissani olevan parisuhteessa-tilan, mutta siitä yhtään välittämättä toimi niin kuin toimi. Jotkut tyhmimmät miehet vaan luulevat, että kaikki naiset ovat heidän käytettävissään, heidän huoriaan. Tuollakin miehellä näkyi olevan kaveripiirissään itseään vähintään 25 vuotta nuorempia venäläisiä, tosi kauniita naisia, ja sitten myös vanhoja ja pulskia venäläisiä naisia (joilla ilmeisesti on varallisuutta). Hänenkään tekemisiään ei mikään muu selitä, kuin ylimielisyys yhdistettynä suunnattomaan tyhmyyteen. Hänen kanssaan samaa sarjaa ovat ne miehet, jotka tunnin tutustumiskeskustelun jälkeen sanovat minä rakastan sinua. Monet näistä miehistä eivät ole naimisissa, eivätkä naimisiin pääse, elleivät muuta asenteitaan tai ihastu itseään tyhmempään naiseen. Mutta niin on taas kevät, ja kaiken maailman miesyksilöt mönkivät ulos koloistaan yrittäen etsiä naisseuraa, yhdellä jos toisellakin tarkoituksella. Näiden otsassa lukee isoin kirjaimin että panettaa, mutta sosiaaliset taidot ja / tai älykkyyden puute estävät saamasta sitä mitä haluaa, ja tyhmyys estää haluamasta sitä mitä saisi. Siinä hän sitten on yksikseen vielä riippulihaisena ja harmaahapsisena äijänänkyränäkin.

Ilmaisinko itseni riittävän selkeästi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.