perjantai 17. maaliskuuta 2017

Pankkiautomaatti piti rahat itse

Eilisen iltahämärän vihreitä niittyjä DimCayin varrelta
Tiedän muutaman tuttavapiirissäni olevan naisen pohdiskelevan kirjoittamisen aloittamista ja/ tai blogin aloittamista.  Aloittelevan kirjoittajan kannattaa tutustua myös ohjelmaan nimeltä Writer's Cafe. Se on oiva työkalu fiktiivisten kirjoitusten, esim. novellien kirjoittamiseen, tai romaaninkin. Yllättävän monipuolinen, monitahoinen ja vihjeitäkin antava. Se ei opasta eikä tee puolestasi mitään, vaan antaa alustan, jolla on helppo kuljettaa ja kehitellä juonta, tehdä tarvittavia muutoksia jne. Sen sisällä oli yllättävän paljon ominaisuuksia, ja käyttö oli helppo aloittaa. Tosin monipuolisen käytön oppimiseen ja ohjelman koko kapasiteetin hyödyntämiseen tarvitaan hieman opettelua. Googletapa ja kokeile demoversiota.

Sitten pieni varoituksen sana Akbank-automaateista. Ystävä yritti nostaa Pohjois-Eurooppalaiselta pankkitililtään 600€ asuntonsa vastikkeita varten. Hän ei saanut rahoja, eli pankkiautomaatti ei antanut mitään, mutta rahat näkyvät nostettuina hänen kotimaansa pankkitilillä. Akbankin konttorissa sanottiin, että oman pankin täytyy tehdä heille reklamaatio, muuten mitään ei voida tehdä. Voi hyvä jysäys. Noston yksi oleellinen virhe oli siinä, että täällä pankkiautomaattinostoissa oman pankkikortin isommista nostorajoista huolimatta automaattien päiväkohtainen noston yläraja on 1.500 TL, ja nyt se ylittyi. On silti törkeää, että pankki kuittaa rahat nostetuksi, vaikkei se anna niitä ulos. Toinen ongelma oli se, että henkilö oli yksin automaatilla asioinut ja paikallista kieltä puhumaton nainen. Vastaan on osunut ei-niin-fiksusti-asian-hoitanut pankin työntekijä. Tuollaisessa tilanteessa kannattaa heti ottaa yhteys poliisiin. Automaatin kamera näyttää kyllä onko asiakas ottanut automaatista rahaa käteensä vai ei. Ja poliisin kanssa asiointiin kannattaa kysyä apua omasta lähetystöstä, kunniakonsulaatista, tai mitä ne nimet nyt ovatkaan.


Nyt ei vaan jaksa enää kirjoittaa muuta. Olen päivän voimani käyttänyt, ja ihan väsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.