torstai 9. maaliskuuta 2017

Pieni levollinen välietappi

Alanyan linnoituksen muuria suht ylhäältä kuvattuna
Ulkoa kuuluu lotina kun sataa kaatamalla. Aamupäivä oli harmaa ja ihanan lämmin. Jossain vaiheessa iltapäivää verhot alkoivat lepattaa taas tavallista enemmän, ja kuului kuinka parvekkeilla siirtyi tavaroita laidasta laitaan. Pimenikin hiukan. Sain itseni irrotettua kirjaprojektista juuri sopivasta keräämään parvekkeelta, kuivaustelineestä kuivat pyykit pois. Viimeisiä irrotellessa satoi jo riittävästi. Siitä asti sadekuuroja on tullut yksi toisensa jälkeen. Tällä kertaa sadepilvien tulosuunta on mereltä päin, eli tässä meillä kun pilvet jo vähän kohoavat noustakseen vuorten päälle onkin sitten sopiva paikka pudottaa vesilastia maahan asti. Korkeimmilla vuorilla on kuulemma taas tullut paikka paikoin lunta, tosin nyt on jo sen verran lämpöasteita, ettei se siellä kauaa lumena pysy.

Olen pysynyt tänään kotosalla ihan taktisesti, koska odotamme ystäväni pakettia saapuvaksi. Eräs turkkilainen nettikauppa möi esiintyvän taiteilijan tyyliin ja bändin nimeen täydellisesti sopivia korkokenkiä, mutta he eivät toimita ostoksia / paketteja Suomeen. Asia on helposti ratkaistu, kun paketti tulee tänne. Avaan sen, ja katson että sisällys on sitä mitä sen pitikin olla, ja postitan sen onnelliselle odottajalle Suomeen. Eilen sain nettikaupasta puhelinsoiton, jolla he tarkistivat että olen paikalla, jos rahtifirma toimittaa paketin tänään tai huomenna tänne kotiin asti. Koska se paketti ei tullut tänään, niin huomenna on sitten Se päivä. Kiva katsoa millaiset ne kenkäparit ovat oikeassa elämässä, ja minkä kokoiset.

Kirjantaitto-ongelmakin ratkesi tänään. Onneksi en vielä ostanut tuota taitto-ohjelmaa, vaan tein kirjan taittoa demoversiolla, tarkoituksenani testata sekä ohjelmaa että omia taitoja ennen ostoa. Onneksi siksi, että tuli pieni yllätys. Taittoa ammatikseenkin tehnyt ystäväni otti hänkin ohjelman demoversion auttaakseni minua ratkaisemaan sen yhden oleellisen asetteluun liittyvän pulman. Aamulla muistin, että onhan ohjelmaan myös käsikirja, käyttöopas... ja aloitin sen lukemisen. Ei tarvinnut edetä kovinkaan montaa sivua, kun siellä ihan yksiselitteisesti sanottiin minkä tyylisiin kirjoihin ohjelma on tarkoitettu, eli mihin se taipuu. Kerrottiin myös, että ohjelmalla ei pysty tekemään juuri tätä kyseistä, kaipaamaani toimintoa, ellei koodaa sitä sinne html:ään tai johonkin toiseen, en  nyt muista mitä seetä ja ässiä siinä oli. JOten kävipä mielessäni sanat "shit, olisi kannattanut lukea käsikirja ennen kuin käyttää tuntikaupalla aikaa ohjelmaan ja kirjaprojektin työstämiseen ko ohjelmassa. No, tulipahan tuokin ohjelma tutuksi, ja sitä voi käyttää johonkin seuraaviin projekteihin, etenkin kun nyt tietää mikä toimii sen kanssa ja mikä ei.

Ihanaa sinistä silmänkantamattomiin, Välimeri ja taivas 5.3.2017
Seuraavat 8 tuntia istuin koneella siirtäen projektia pdf-muotoon, ja viimeistellen sitä siinä muodossa. Nyt on neljä kirjaa jo postitettukin eteenpäin, koekäyttäjille / testaajille / arvioijille. Tässä vaiheessa on hengähdystauko, ja odotamme innolla palautetta. Kun palautteet on arvioitu ja mahdolliset muutokset tehty, niin julkaisen siitä sitten jotakin tietoa täälläkin.

Enpä ole tänään paljon muuta ehtinyt tekemäänkään... niin no, paitsi polttamaan pohjaan yhden linssikeiton. KUn edellisen kerran kävin sitä katsomassa, niin se oli vielä vähää vaille valmis, pikkuisen raakaa. Kun seuraavan kerran tajuntaani hiipivän tuoksun perusteella muistin, että liedellä on keitto kypsymässä, niin kattilan pohjassa oli jo ikään kuin karamellisoitunutta linssikeittoa. Punaisista linsseistä tulee yllättävän hyvää "karamellisoitunutta mönjää" kattilan pohjaan, kun pienimmällä kaasuliekillä sitä kypsyttää, hyvin pitkään. 😉 Vielä kun ehtisi sitä syömäänkin tämän vuorokauden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.