torstai 30. maaliskuuta 2017

Salmiakkiaa

Suomessa on onneksi "ei-niin-hyytävän-kylmä" tällä hetkellä. En ainakaan paleltunut. Tuli käytyä ensimmäistä kertaa elämässäni myöskin Oslossa. Lähipäivistä riippuu tosi paljon se, missä olen seuraavat 3-6 kk, ja oikeastaan se vaikuttaa paljon seuraaviin tuleviin vuosiinkin. Helsingissäkin on monta ovea, jotka ystävyysuhteiden, kirjan, firman ja terveystsekkausten takia tarvitsee avata nyt lähimpien viikkojen aikana. Siellä vierähtää oma aikansa, mutta oikeastaan kaikki asiat ovat nyt sellaisia ja sellaisessa vaiheessa, että en voi paljoa julkisesti niistä jutustella vaikka mieli tekisikin kertoa paljon enemmän. Olen myös ollut tänään niin työllistetty ja niin "jälkiväsynyt" tuon pitkän kaavan kautta menneen matkustusrupeaman jälkeen, etten ole ehtinyt katsella Alanyan elämän tilannetta lainkaan.

Omasta lentokokemuksesta erilaisen teki tälläkertaa se, etttä ensimmäistä kertaan tulin lennot niin, että mukana oli vain olkalaukku. Harkitsin matkalaukun ottoa, mutta vaisto sanoi, ettei Istanbulin Sabiha Göksenillä 2 h riitä sekä laukun noutamiseen, uuden lipun noutamiseen että passintarkastusjonoon, joka on aiemmin tuolla ollessani ollut ruuhkaisen pitkä. Ja niinhän siinä kävi, että ilman ruumasta purettavan laukun noutamistakin ehdin lähtöportille siinä vaiheessa, kun portti oli jo auki ja konetta lastattiin. Laukun kanssa olisin myöhästynyt. Lähdin Gazipasan kentältä, jossa virkailija olisi voinut antaa minulle sen koneeseen nousuun vaadittavan kortin jo sekä Alanyan että Istanbulin osalta, koska lentoyhtiö oli sama. Mutta naisen logiikka... se nuori nainen palvelutiskin toisella puolella sanoi, ettei se jatkolento OSloon näy minulla tässä automaattisesti, joten minun tulee hakea se lippu sitten Istanbulista Pegasoksen tiskiltä. Hän ei siis joko osannut tai viitsinyt etsiä jatkolentoa, että saisi sen lipun tulostettua, vaikka minulla oli lennosta kaikki tiedot valmiiksi paperille kirjoitettuna, tunnuksia myöten. Annoin Istanbulissa palautetta Pegasoksen tiskillä, joten toivottavasti tilanne Alanyassa joskus kehittyy tuon osalta. Tämä sama ongelma on ollut aiemminkin Gazipasan naishenkilökunnan kohdalla. Miespuolinen virkailija on tähän asti antanut aina molempien lento-osuuksien liput samalla kertaa. Se nyt onkin järkevämpi ja asiakasystävällisempi tapa.

Oslon kenttä oli niin sähköistetty ja moderni, että hiukan tällaista pikkukentältä tulevaa maalaista hämmästytti. Automaatteja sai/piti käyttää joka vaiheessa. Oslon kentällä oli valtan iso alue remontoinnin / rakentamisen kohteena, ja nyt oli vähän vaikea hahmottaa mitä missäkin on. Jatkossa kenttä palvelee varmasti hyvin, niin kuin palveli nytkin. Ja kaikesta muusta selvisi ihan ok, mutta TaxFree -ostoksia tehdessä ei ollut pienintäkään aavistusta Norjan kruunun arvosta suhteessa euroon. Eikä liene yllätys, että ensimmäinen ostos oli manteli-salmiakkikarkkeja ja pähkinärusinasuklaata...
Hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.