keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Tasapainoilua

JOku mies tauolla, ottamassa omaa aikaa. 21.3.2017
Noin yhdeksän tuntia olen tänään ollut menossa pitkin kaupunkia, kävellen samalla useita kilometrejä. Myös tanssitunnit olivat päivän ohjelmassa. Nyt kun istun tässä tietokoneen ääressä, huomaan, että olen ihan järkyttävän väsynyt. Viime päivät kaikkineen ovat vaatineet veronsa monista eri syistä. Kaiken kaikkiaan viime päivien elämänmeno on  ollut epätavallista, erityistä, poikkeuksellista. Huomisellekin olisi sovittuja menoja, mutta nyt on taas aika ajatella itseä, omaa jaksamista, ja sanoa ei. Toisilla on valtavasti vauhtia heti aamusta, ja kova seurankaipuu. Sitten toisilla on hillitön halu istua yömyöhään jossakin ravintolassa puhuen ja juhlien. Kun nuo molempia tahoja edustavat tuttavat haluavat viihdytystä ja seuraa samalle päivälle, niin kadotan kokonaan itseni ja oman aikani. Nyt saa jäädä kaikki nuo tapaamiset väliin, on voimien keruun aika.

Moni tuttavanainen haluaa nimenomaan viihdykettä, tai viihdyttäjän, jotta oma aika ei kävisi niin pitkäksi. Se on todella paljon voimia kuluttavaa, ainakin minulle. Jostain syystä nämä ihmiset eivät osaa nähdä maailman mahdollisuuksia, eivät osaa elää itse. Jostakin syystä he tarvitsevat jonkun toisen, joka vetää heidät elämään, sytyttää heissä elämää tai jakaa oman elämänsä heidän kanssaan. Kun katson näitä naisia, niin on vaikea nähdä mitään selitystä sille, miksi he ovat näin "perässävedettäviä" tai elottomia, elämättömiä. Jo paljon aiempina vuosina olen tavannut Suomessa paljon "perässävedettäviä" miehiä, joita olen kutsunut myös peräkammarinpojiksi. Heidän kohdallaan olen ajatellut, että liian vahva äiti on kenties vienyt heiltä tahdon. No eihän sitä noin voi yleistää. Syitä ja tuohon tilaan päätymisen elämänpolkuja on varmasti yhtä monta erilaista, kuin mitä on näitä ihmisiäkin. Jokaisella on omanlaisensa tarina tuon elämättömyytensä takana.

Mikäli tunnistat itsessäsi samaa, mikä mahtaa olla sinun syysi? Ja miksi et muuta toimintaasi niin, että sinullakin on onnellisen tasapainoinen olo ja päivät täynnä elämää? Onnellisuus, hyvinvoinnin kokemus ja elämäntäyteisten päivien saavuttaminen on itsestä kiinni. Ihan vain omasta itsestä. Ja nuo ovat kaikkien ulottuvilla, sinunkin.

Tässä on hyvin mielenkiintoinen, ja joka ikisen ihmisen hyvinvointiin lisää ideoita antava blogikirjoitus, joka kannattaa lukea riittävän moneen kertaan.
blogit.kauneusjaterveys.fi/stressitohtori


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.