sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Äänestystä ja kevätsäätä

Ulkona on ihana aurinkoinen sää ja sininen taivas, kun katsoo lasitetulta parvekkeelta ulos. Totuus on hieman karumpi,  sillä ulkona on edelleen kylmä, parvekkeella parempi. Joka tapauksessa aurinko rentouttaa niin paljon, että sitä ihaillessani nukahdin pari tuntia sitten sohvalle. Juniorit sairastavat aika rankasti edelleen, ja ehkä järjestelyjen ja äärimmäisen tarkan (käsi)hygienian ansiosta olen toistaiseksi välttynyt sekä norolta että tuolta räkätaudilta. Ei täällä silti mitään ruokabileitä ole voinut pitää. Hyvin on hiljaista niin keittiössä kuin koko asunnossakin, paitsi nyt kun seuraan tuloslähetystä.

Turkissa on tänään ollut kansanäänestyspäivä. Tuloslähetykset ovat menossa ja tuloksia saadaan koko ajan. Tänään illalla Turkissa kannattaa pysyä kotona, vaikkapa tv:n ääressä tai sohvalla ihan muuten vaan. Tulisieluiset häviäjät saattavat keksiä jotakin äkkipikaista
toimintaa eri kaupungeissa. 53,5 miljoonaa ihmistä käytti äänioikeuttaan. 51,4 % Kyllä, 48,6% Ei, laskettu 97,4% äänistä. Oli äänestyksen lopputulos mikä tahansa, niin arki jatkuu, elämä jatkuu, Turkki jatkaa kehityskulkuaan ja omaa linjaansa. Kuuntelen tuloslähetystä aivan innoissani siksi, kun ymmärrän selostajien puheesta yllättävän paljon. Nämä puhuvat Istanbulin turkkia, ei-murteellista, "puhdasta turkkia" ja muutamia vieraita sanoja lukuunottamatta puhe on ymmärrettävää. Yhtään en aio antaa periksi kielitaidossa, siis en halua taantua, vaan päin vastoin. Eilen tulikin opiskeltua uutta sanastoa aktiivisesti, nyt löhöily voitti :)) .

Tänään sähköpostia lähettäessäni tuli aavistus, ettei kaikki postit ole ehkä tavoittaneet vastaanottajaansa. Tein testin, ja lähetin viestin turkkilaisesta sähköpostistani itselleni länsimaiseen sähköpostiini... eikä se tullut perille, siis nähtävilleni. Se viesti löytyi lopulta spam- eli roskapostikansiosta. En ole asentanut minkäänlaisia aluerajoja, mutta näköjään automaattisesti euroopan ulkopuolelta tuleva sähköposti joutuu roskapostien sekaan. *rumasana*. Aiemmin, oman leikkaukseni jälkeen huomasimme sen, että euroopan ulkopuolelta ei voinut lähettää sairaalaan sähköpostia, vaikka vastaanottaja sitä pyysi ja tiesi odottaa, ja vaikka lähetin eurooppalaisesta sähköpostiosoitteestani (tosin eu:n ulkopuolinen lähetyspaikka). Palvelin ilmoitti, ettei eu-n ulkopuolisia posteja toimiteta perille. Nyt sitten tuo. Mitään ilmoitusta ei toki nyt tullut, posti vain seulottiin suoraan roskaposteihin vaikkei siinä  ollut mitään  makroja, ryhmäviestiä tms. Pöh, Kökkö systeemi. Onneksi saan kohta taas Whatsappit ja muut käyttöön, niin että voin konkreettisesti nähdä ja tietää, että viesti on mennyt perille ja vastaanotettu.

Tänään eräs tuttava Konaklista otti yhteyttä pitkästä aikaa, ja kyseli voisinko tulla töihin heille. Tarjosivat virallista minimipalkkaa ja työlupaa, mutta niinhän ne monet tarjoavat alkuvaiheessa, ja muuttavat puheitaan saman tien. Ja vielä Konaklista... ns. Info-työ kaikilla niillä kielillä mitä osaa. Hhmm. En usko tuohon työlupaan, niin kuin en paljon muuhunkaan luvattuun. Kun on rahasta tai rahaa vaativista luvista kyse, en osaa luottaa kehenkään muuhun kuin itseen. Uskon vain omaan tekemiseen ja omaan firmaan, ja toki luotan valtioon, joka sen luvan myöntää ja sitä valvoo.

Unohtui sanoa siellä aiemmassa tekstissä... yrittäkääpä löytää käsiinne tutkimus suomalais-turkkilaisista parisuhteista. Tutkimus oli suppea ja lyhyt, mutta tulokset herättivät ajatuksia. En voi linkittää sitä tänne, koska sen jälkeen se saattaa "sulkeutua", kuten on käynyt monen aiemmin linkitetyn ja lisää liikennettä saaneen asian suhteen.

Muista ottaa ensi viikkoon mukaan iloa ja eloa, pintaa syvemmältä.
"Some people feel the rain, others just get wet. Bob Marley"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.