keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Aurinkoa, hyvää ruokaa ja juomaa

Ruokapaikka, paras sellainen, ja ihan kotikulmilla :))
Aamupäivän ihme oli auringonpaiste puolipilviseltä taivaalta. Itsekin bussipysäkillä kohotin nenän kohti aurinkoa ja nautin tuosta harvinaisesta hetkestä mummukuoron säestyksellä. Pysäkillä kanssani samaa bussia odotti pari hyvin puheliasta mummoa, ja jaoimme sen yhteisen tunteen, että nämä kylmät kelit ja lumi- ja räntäsateet ovat jotain hyvin vahvasti ei-toivottavaa. Niin vaan nämäkin pulleat posket saivat punastua auringonvalosta. Ihanaa. Kotona lammasruoan kanssa nautitun punaviinilaillisen jälkeen punoitus oli sitten vielä astetta vahvempi, sellainen pikkupossunpunainen helotus. Ei tarvitse sanoa kalpeanaamaksi, ei. Punanahka on paljon osuvampi ilmaisu tällä hetkellä.

Läppärin tasohiiri, levyhiiri, tai millä nimellä tuota koneen läpyskää nyt sitten kutsutaankaan, lakkasi tänään toimimasta. Suunnilleen kaksi sekuntia myöhemmin petti myös itsehillintä, ja alkoi mahdoton kirosanojen tulva. Yllätin jopa itseni. Siinä samalla sitten jo tarkistin, että missä matkustuksen vaiheessa armas uusi älypuhelin on tällä hetkellä. Vaikkei posti ole vielä ilmoittanut mitään puhelimen postitullissa olosta, niin kun se kerran näkyy siellä olevan, niin sain tullimuodollisuudetkin hoidettua. Periaatteessa olisi kai mennyt tullitta, koska on ns. vaihtotuote aiemman epäkelvon tilalle. Nopeammin kuitenkin saan sen, kun kiltisti maksoin noin 35€ tulimaksua. Hyvällä tuurilla saan puhelimen huomenna t ai perjantaina. Jos kyse olisi postitoimipaikasta, niin saisin sen vasta tiistaina, mutta kun kyse on R-kioskissa olevasta postin noutopisteestä, niin saanen puhelimen viimeistään perjantaina. Voin sitten pääsiäispyhät opetella sen käyttöä :)) .

Huomisen työrupeaman kohdalta kävi "ei voi olla totta" -mielipide mielessä. Aluksi näytti, että pitää herätä neljältä aamuyöstä, jotta olen 05.11 valmiina bussipysäkillä. Matkaan muutaman kilometrin, ja odotan sitten 40 min seuraavaa bussia, että olen 7.00 töissä. Ja tuo on siis oman alan töitä. Eräs tiesi neuvoa, että kun käytän tuon odotusajan kävelemiseen, niin voin lähteä hieman myöhemmin... No, kolmen viikon päästä alkaisi toinen duuni. Vanhempaa, toista ammattia tehdessä työpäivä alkaa kello 10, tuolla jossain 25 - 30 km päässä, ja lopuu kello 18. Kello 17 lähtee sieltä viimeinen bussi tännepäin, joten hyvin menee senkin kanssa. Suomessa, Helsingin ulkopuolella on pakko olla oma auto käytössä, jos aikoo selvitä ilman, että työmatkoihin menee 2-3 h per suunta, eli 4-6 h per päivä. 8 h työpäivä on siis helposti 12-14 h matkoineen. Ja jos aikoo nukkua sen normaalin minimin 8h, niin jää kokonaista 2 h omaan käyttöön. Senkin saa sujuvasti kulumaan ruoanlaittoon, tiskiin ja siivoukseen. Great. Tervetuloa opettelemaan autottoman elämää kehäkolmosen ulkopuolella.

Alanyassa The King's Kitchen & Bar on nyt avoinna ja täydessä työn touhussa. Tervemenoa tsekkaamaan. Ainoa, minkä
+90 533 234 09 86. Kotisivut osoitteessa www.TheKingsKitchenBar.com tosin en vielä ole niitä tsekannut. Uh, tietäisin kyllä missä olisin, jos olisin nyt Alanyassa.

King's Kitchenin profiilikuva facebookissa
voin varmuudella sanoa, on se, että kokki on aivan huippu. Omistaja itse on kokkina nyt alkuvaiheessa, ja hän tietää mitä tekee. Hänen ruokiinsa hänen edellisessä kokkityöpaikassaan olen ollut tyytyväinen, ellen suorastaan hullaantunut. Jotkut kokkaa, ja jotkut kokkaavat koska rakastavat hyvää ruokaa. Tästä keittiöstä saa hyvää ruokaa, kun vain selittää mitä haluaa. KOkin pojat työskentelevät salin puolella, ja puhuvat hyvää englantia, joten selittäminenkin on sen puoleen helppoa. Lisäksi kokki tietää etteivät skandinaaviasiakkaat välttämättä tykkää yhtä tulisesta ruoasta, kuin moni paikallinen. Ja omistaja-kokki rakastaa hyviä viinejä ja makeita jälkiruokia. Ruokapaikka ei ole kaupungin halvin, ei myöskään kallein, mutta keittiötaitojen puolesta parhaasta päästä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Facebookista ravintola löytyy nimellä The King's Kitchen & Bar. Sen sijainti on Sevket Tokuksella, vanhalta nimeltään 25 metrin kadulla, suht lähellä keskustaa, vastapäätä Theo's Place ja entistä Jan en Joop ravintolaa, lähellä Topin paikkaa. Hyvin lähellä useita suomihotelleja. JOs ryhmä tulee syömään, niin kaupunkialueella voi myös tilata kuljetuksen pikkubussilla numerosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.