torstai 6. huhtikuuta 2017

Hyvä paha myrsky

Suomen sää on yli viikon ollut tätä...
Rakastan luonnonvoimia, ja Alanya on upea paikka senkin vuoksi. Siellä on hyvä nauttia kaikesta mitä luonto vastaan suo. Mikään päivä ei ole samanlainen kuin eilinen. Minulle luonnon myrsky on mieluisa, joskus myös puhdistava kokemus ja useimmiten voimaannuttava kokemus. Luonto on viisas monella tapaa, ja tasapainottava. Elämässä olevilla myrskyillä on tarkoituksensa niilläkin. Ne tuulettavat, siivoavat ja tekevät tilaa kehitykselle, jollekin uudelle.

Maailma ja erityisesti netin maailma on pullollaan erilaisia uskomushoitoja ja ajatussuuntauksia, jotka käyttävät myrsky-sanaa kuvaamaan negatiivisia, ei-haluttavia asioita. Tänäänkin törmäsin facebookissa monen tuttavan tykkäämään ja jakamaan myrskyaiheiseen tekstitettyyn kuvaan. HUkkasin jo sen kuvan, joten en voi sanatarkasti toistaa sen sanomaa. Pääosin sanoma meni suunnilleen näin: Pyri eroon elämän myrskyjä luovista energiasyöpöistä kavereista.

Energiasyöppö ihminen ei välttämättä ole myrskyisä. Suurin osa tuntemistani energiayöpöistä ihmisistä on ollut pinnalta tyyniä, flegmaattisia, masentuneita. Elämässä oleva myrsky ei välttämättä ole energiasyöppö. Toki elämässä tapahtuvat mullistukset ja muutokset voivat viedä paljonkin energiaa, mutta onnistuneesti eletty myrsky jättää jälkeensä uutta kasvua ja energiaa. Keskeneräiseksi vaiennettu, teeskennellen ohitettu myrsky sen sijaan vie kohtuuttoman paljon voimia, Tarvitaan paljon energiaa sen kaiken piilottamiseen, hallitsemiseen, kurissa pitämiseen. Samalla, kun ihminen tarvitsisi sitä myrskyä purkaakseen haitallisia sosiaalisia tai psyykkisiä rakenteita, tuulettaakseen tomuisia asenteita tai päivittääkseen arvoja, saattaa hän jonkun toisen ihmisen tarpeista lähtien yrittää "tasapainottaa" itsensä, piilottaa ne myrskyt. Piilottaa mahdollisuudet.

Ja Alanyan sää <3
En millään jaksa uskoa, että elämässä voi vuodesta toiseen olla myrskytöntä. Päivästä toiseen pelkkää tyyntä. Kyllähän
jotkut niin esiintyvät, mutta mitä hänen sisällään tapahtuu, sitä emme voi tietää. Sitä ei välttämättä tiedä hän itsekään, jos on tottunut vaimentamaan tai sulkemaan pois tunteensa. Elämä on ikään kuin mautonta, hajutonta ja väritöntä, mutta tyyntä, niin kuin joku on opettanut. Niin kuin joku lähipiirissä häneltä haluaa. Kukaan tuskin haluaa itse itselleen elämätöntä elämää, mautonta, hajutonta tai väritöntä. Kaikista tunnemylleryksistä, elämän isoista ja pienistä myrskyistä etäällä pitäytyminen on juuri sitä. Vähän kuin hiirenharmaa vaatetus, tai ainainen beige.

Ehkä me puhumme eri asioista, toinen aidasta ja toinen aidan seipäästä. Oli miten oli, tämä saarna tuli nyt mieleen tälle päivää. Eli anna tunteiden tulla ja tuntua. Anna elämälle mahdollisuus koskettaa ja kasvattaa. Elä. Ota vastaan tyvenet ja myrskyt ja anna niiden tehdä tehtävänsä. Jokaisella on oma tiensä, itsensä näköinen. KUkaan muu ei voi sinulle sanoa miten sinun kuuluu elää. Olet paras henkilö elämään sinun elämääsi.

Uutislinkki Alanyasta. Alanyassa uuden ohitustien rakentaminen etenee, ja linkitän tähän uutisen, josta näkyy tulevia liikennejärjestelyitä Alanyan keskustan kohdalla. alanyaadres.com

Lisätty myöhemmin:
Löytyipä sopivasti tällainen kuva facebookin uutisvirrasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.