maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lyhyesti

Jee, huomenna on lentokonelastillinen suomalaisia matkaajia menossa Alanyaan. Toivotan  tuttaville Hyvää Matkaa ja Riemukasta Lomaa! Ja muistakaahan puhua turkkia, käyttää kaikkia muistissa olevia sanoja :)) . Aamulla kun heräsin, niin olin taas nähnyt unta TUrkista ja turkiksi. Sitä tämä kielen opiskelu teettään. No, äärettömän mielelläni itsekin matkaisin lämpimään, ja melko ristiriitaisin mielin täällä pohjolassa istun ja kuvittelen sitä auringon määrää... Kylmyys järsii luita ja sietokykyä, vaikka väittävät, ettei nyt enää ole kylmä, ei lainkaan samanlaista kuin tammikuussa. No, kaikki on suhteellista. Aurinkoa onneksi nähtiin tänään täälläkin.

Viereen lisäsin leikkeen Alanyan tulevan viikon sääennusteesta. Tuossa on vaatimattomasti 20 astetta enemmän plussaa, kuin mitä täällä paikallisella sääkartalla. Huomenna tarvitaan jälleen eskimovarustus. Aamulla on taas 4.30 herätys, että ehdin kävellä reilut pari kilometriä ja ehdin kuuden bussiin, että olen seitsemältä työpaikalla. Toivottavasti herään lähempänä 4:30 kuin kahta, ettei käy kuin viime viikolla. Tuohon aikaan herääminen on niin epänormaalia, että heräsin jo kahden jälkeen, torkahdin juuri ennen kellonsoittoa, ja valvoin siitä sitten ylipitkän päivän, lyhyillä yöunilla. Siinä on asiakaspalveluasenne kohdillaan, niin kuin tarkkaavaisuuskin, kun pikkuautolla kaahaa teitä ristiin rastiin etsien seuraavaa asiakasta.

Mämmin voimalla kunnostauduin tänään, ja sain tehtyä hieman paperitöitä. Kuntoilusta ei puhettakaan. Koko muu talon väki sairastaa edelleen, kuka  mitäkin, ja minä yritän pysyä sivummalla ja olla saamatta mitään tartuntaa. Puolustaudun sillä, että jos nyt olisin lähtenyt lenkille, niin olisin taatusti kaatunut jonkun taudin kera sairasvuoteelle. Nyt kun liskana istuin ja naputtelin vaan tietokonetta, kävelin välillä jaakaapille ja naputtelin konetta taas, niin ei ole tietoakaan mistään sairastamisesta ;) . Kuntoilu on kuulemma vaarallista, ainakin kipeänä. Ei sen puoleen. Vaaka parkuu aikamoisia lukemia, joten joskus, jonakin kauniina ja riittävän lämpimänä päivänä, ehkä minäkin liikun ja lenkkeilen jopa täällä koivikon keskellä. Tai jos... niin, juuri tuolla asteella on kuntoilumotivaatio juuri tällä hetkellä. Olematon.

Samalla kun alkaa paluu arkeen, ja siihen realiteettiin, että vappuun on enää parisen viikkoa, niin muistetaan myös vanha sanonta

Bir musibet bin nasihatten iyidir.        1 kokemus on parempi kuin 1000 neuvoa.

Elämässä monessa asiassa kannattaa mieluummin hankkia itselleen ainakin tuo yksi kokemus kyseisestä asiasta, mieluummin kuin että uskoo tuhatta "tyhjää" neuvoa. Parhaassa tapauksessa neuvojilla itselläänkään ei sitä kokemusta ole, neuvovat vaan, kun niin on aina ollut tapana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.