torstai 13. huhtikuuta 2017

MItä saisi olla?

Alanya ja oma ranta ;) Kleopatraranta
Mämmit jää nyt kauppaan. Päätin juuri. Joskus sitä vaan tuntee suunnatonta halua olla menemättä kotiin, siis sinne missä matkalaukku on. Kun työpäivän loputtua soitan, ja kysyn tuonko tullessani jotakin, osaa kotona olija yllättää minut taas ihan täydellisesti. Kuulemma ei tarvitse tuoda mitään, kun on +38C, lihaskivut, armoton oksentelu ja riemullinen vesiripuli molemmilla kotona odottavilla henkilöillä.  Noro-virus kiertää kaupunkia ja kaataa ihmisiä petiin, ja näyttää eksyneen tähänkin osoitteeseen. Ihan vakavasti ajattelin että mihin menen, onko pakko mennä kotiin ja saada nauttia pääsiäisestä tällä kertaa noron kera. En tykkää, en tahdo, en millään halua. Täällä silti istun, ja katselen kuinka kaksi uupunutta potilasta käpälöi kaikkia mahdollisia kahvoja ja pintoja niin keittiössä kuin muuallakin huoneistossa. Jei. Kaksi sitruunaa ja puolikas valkosipulia vaahtoutui jo mukavasti tehosekoittimessa, ja lämmittää nyt massua siinä toivossa, että herra Noro edes hieman heikkenisi.

Aamulla vähäunisen yön jälkeen synkän metsän läpi tallustellessa sain ihastella kuinka punainen aurinko nousi taivaanrannan takaa, ja lupaili kaunista päivää. Tähtikirkkaan yön jäljiltä oli kylmä, aiempia päiviä kylmempi. Kun aikani kävelin, saavutin aamun ensimmäisen kaupunkin halkovan bussin reitin, ja parkkeerasin itseni bussipysäkille. Tummaa metsää vasten myötäisessä auringonvalossa näkyi, kuinka jokainen ohi ajava auto nostatti valtavan pölypilven. Näytti samalta kuin maaseudun hiekkatiellä keskellä kuivaa kautta. En ole tajunnutkaan kuinka järkyttävän paljon katupölyä täällä nousee nyt. Muutamien pyöräilijöiden olen nähnyt käyttävän kertakäyttöistä hengityssuojainta, mutta en ajatellut loppuun asti. Toivottavasti kaupunki puhdistaa kaduilta pian pois nuo viimetalviset hiekoitussepelit.

Alanyassa tuttavat nauttivat jo rantaelämästä, uimisesta ja auringonotosta... vain skandinaavituttavat :)) . Useimmat turkkilaiset eivät mene uimaan vielä pariin kuukauteen, on meriveden lämpötila vielä sen verran pienempi kuin kehon lämpötila. Heinäkuussa merivesikin on lämmintä kuin vauvan maito. Silloin on parhaat uintikelit kuumuutta rakastaville. Alanyassa on kevät täydessä vauhdissa, ja useisiin lehdettömiin puihinkin on jo ilmestynyt pienet lehdet. Kukkia on paljon ja lisää tulee. Hedelmä- ja vihannestori notkuu herkkuja. Kummasti tulee kaikki ruoka-asiat mieleen juuri nyt...

Viinirypäle-juustotorttu 8:lle

500 g eri värisiä viinirypäleitä
2 pakettia kaurakeksejä tms murenevia keksejä
50 g voita, sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele uunivuoan pohjalle ohuehkoksi kerrokseksi. Paista 160 C 12 min.
Sulata valkosuklaa, anna hieman jäähtyä ja sekoita kerman kanssa. Laita seos jääkaappiin kunnes on kunnolla jäähtynyt. Sekoita seos vielä sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto lusikallinen kerrallaan, ja sekoita edelleen sauvasekoittimella. Levitä seos uunissa olleen torttupohjan päälle. Laita pinnalle erivärisiä, pestyjä viinirypäleitä, pienet sellaisenaan ja isot halkaistuina. Pinnalle voi ripotella esim. mantelilastuja tai laittaa vaikkapa kiillesokeriliemen. Jäähdytä jäkaapissa ja tarjoile.
Jos haluat tuorejuustoseoksesta makeamman, niin lisää tomusokeria tai hunajaa, tai kokoon keitettyä, makeaa omenamehua.

Yritän nyt keskittyä sen liiketoimintasuunnitelman kirjoittamiseen, ihan vaan kaiken varalta, ettei jää viime hetkiin. Puhelinta en ihan vielä saanut. Se on jossain Tampereella, mutta tulossa. Joten muutaman päivän päästä toimii taas muutkin kuin perinteinen tekstiviesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.