maanantai 24. huhtikuuta 2017

Pullakahvien paikka

Hamamiin kaipaan juuri nyt, tai saunakin käy...
Tuttavat jakavat Alanyasta aivan ihanan lämpöisen näköisiä, aurinkoisia rantakuvia... tuli vaan mieleen, kun töistä aurinkoisessa säässä asunnolle palatessa palelin bussia odotellessa +4C lämmön ja jäisen, kovan tuulen voimasta. Ihan vaan vähän kävi mielessä toisenlainen sää, sellainen Alanyan tropiikki. No, huomisaamuna on taas herätys kukonlaulun aikaan, ja mitä todennäköisimmin pakkasessa, niin kuin tänäkin aamuna. Työautossa on vielä nastarenkaat alla, vaikka joutaisi ne kai jo pois. Lunta on enää asiakkaitten pihoilla siellä täällä. Tiet ovat sulat, kuivat ja älyttömän pölyiset. Kadunvarren isoihin puihin, joita en ilman lehtiä tunnistanut, on jo ilmaanunut isoja, kauniita silmuja, ikään kuin toivona keväästä ja lämpenemisestä. Teki mieleni tähtäillä kameralla, mutta jäi vaan tekemättä, kun kaikki muut kävelevät kiireesti, puhumatta ja vakavan näköisinä kohti bussipysäkkiä. Yritin sitten minäkin käyttäytyä vakavan suomalaisen tavoin, ja unohtaa tyhjänpäiväiset hupsuttelut ja luonnon ihastelut... ai minä vai? En todellakaan.

Tänään töissä teki mieleni kiljua riemusta :)) . Suoritin lääkelaskut ja teorian, suonensisäisen lääkkeenannon teorian ja laskut sekä verensiirtojen tentin sekä hyväksytysti että suht nopeasti. Kipupumpputentti olisi vielä ollut mahdollista suorittaa, mutta sitä varten tarvinnee kerrata keskuslaskimokatetriasiaa, luulisin. Vaikkei lukemattomuudella kannata kehuskella, niin silti nuo tentit menivät hyvin läpi lukematta, vanhasta muistista. Kun jotakin opettelee aikanaan, kannattaa opetella se kunnolla, niin sen muistaa ja osaa myös vuosienkin päästä. Joten toimii niin ajatelukyky kuin muistikin ;) . Osa on jo kysellytkin mitä teen nyt. Olen ollut hoitotyössä, ja jatkan sitä keikkailuluontoisena samanaikaisesti, kun teen erästä myyntityötä ja firman avaamistoimia. Elämästä nauttimiselle täällä sen sijaan ei ole aikaa... tyypillistä suomalaista arkea siis.
Kissanhäntäpuu kukkii taas eri puolilla kaupunkia.

Nyt on omat kirjoittamiset niin minimissään kuin ne vain voivat olla. Työpäivinä koko päivä (12h) menee matkoihin ja työssä oloon. Asunnolle tulon jälkeen elimistö vaatii 1-2 h rauhoittuakseen, ja aamulla menee tunti pari heräämiseen, suihkuun ja aamupalaan. Kun nukun 8 h / yö, niin pikaisesti yhteen laskettuna päivän tunnit onkin sitten käytetty. Suomalaisen perusarkielämää, sitä harmaata puurtamista, jonka seurauksena hymy hyytyy. Ihan vakavasti puhuen, ei tuossa paljoa luovuus kuki eikä ajatus lennä. Kun haluan tehdä seuraavatkin kirjoitusprojektit valmiiksi, niin ei ne ainakaan oman työn ohessa valmistu. Kirjoittamisen on parempi olla taas aikanaan hetken aikaa se päätyö, ja sillä hetkellä ainoa työ. Sekin aika koittaa taas, viimeistään elokuussa. Siihen asti motivoin itseni näihin pyörityksiin.

Alanyassa keskiviikkona kello 9-12 Kulttuurikeskuksessa on koulutus Tuloksiin johtavista opetusmenetelmistä (Başarı Yöntemleri Eğitimi). Mahmutlariin Mevlana caddesin suuntaan valmistui juuri 2 km sinisellä merkattua pyörätietä. Mahmutlarin kadut ovat muutenkin saaneet uutta ilmettä, samoin kuin Kestelin kadut. Kaupungin bussien päivitetyt bussivuorot näkyvät mm täältä Kaupungin bussien facebook-sivustolta Siellä on yleensä kaikkien bussien aikataulut ja niiden voimassaoloaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.