tiistai 25. huhtikuuta 2017

Rannalle, sannalle...

Alanyan kaupunginjohtaja ja köysiradan lähtöpaikka
Kivan mutta rankan työpäivän loppuminuuteilla kuulen, kuinka oma kännykkä soi laukussa. Se on soinut tänään aika monta kertaa, enemmän kuin muina päivinä. En silti vastannut ainoaankaan, kun en kuljeta omaa kännykkää mukana asiakkaitten kotona. Nytkin ajattelen, että teen ensin työni kirjallisen puolen loppuun, ja katson sitten kuka soitti. Hetken päästä soi tiimin vastaavan kännykkä, ja minua kysytään puhelimeen. Melkein jo arvaan mistä on kyse, sillä huomiselle oli suunniteltu vapaapäivä. Ei tullut vapaapäivää, vaan tuplavuoro. Kun aamulla lähden kotoa 05:30 ja palaan illalla noin kello 23, niin ainoa varma asia on se, että ylihuomenna pidän vapaapäivän (ellei toinen työ ala jo silloin), ja mitä todennäköisimmin nukun suurimman osan päivää. Tuplavuoro tarkoittaa työskentelyä 07-21.30 ja matkat päälle. Hyvä että on töitä ja mukavat työkaverit.

Sää on vielä hieman vaihteleva, kotoisasti.
Alanyassa köysirata, tai mikä sen härvelin nimi sitten suomeksi onkaan, on valmistumassa, tai siis viimeistelyjä vaille valmis. Toukokuun turismifestareitten aikaan ehkä, kenties on radan avajaiset. Sen jälkeen köysiradalla pääsee Damlatas-luolan lähistöltä, Kleopatrarannan alkupäästä Kale-kukkulalle, sinne museon taakse. Köysiradalle povataan suurta suosiota ja alkuvaiheessa mahdollisesti jopa jonoja, kun uutuudenviehätyksen voimasta näköalamatkalle jonottavat niin paikalliset kuin turistitkin. Alanyassa on tällä hetkellä kuulemma ajankohtaan nähden normaalit turistimäärät, ja kohtuullisesti vipinää eri puolilla kaupunkia. Kaikki hotellit eivät vielä ole auki, vaan turkkilaisille turisteille palvelujaan myyvät hotellit avautuvat vasta toukokuun lopussa, koska turkkilaisten lomakausi alkaa kesäkuussa.

Alanyan Obaan tulevan aluesairaalan avaamisvalmistelut on aloitettu. Kohta on käytössä ihan
...ja ranta kutsuu jo niin kulkijaa kuin auringonottajaakin.
upouusi, tarpeeksi iso, monipuolinen, moderni ja myös turisteille ja terveysmatkailijoille palvelujaan myyvä sairaala. Yksi sairaalassa  tulkkaamista ja asiakasneuvontaa tekevistä kurdimiehistä on opiskellut Suomessa sairaanhoitajaksi, ja on tuolla töissä mm. auttaakseen suomenkielisiä asiakkaita/ potilaita, joten suomenkielelläkin siellä pärjää, ainakin hänen töissäoloaikanaan. Tuosta aluesairaalasta voi ostaa palveluja, eli hoitoa tai tutkimuksia tms. myös ilman vakuutusta, omalla rahalla, sillä toisin kuin Anadolu, Baskent ja Yasam aluesairaala on erittäin edullinen. Siellä asiakashinnat ovat samat sekä turkkilaisille että turisteille, eikä siellä moninkertaisteta hintoja turistienkaan kohdalla. Käsittääkseni sairaalassa voi teettää myös kauneusleikkauksia tms. erityisiä operaatioita. Suosittelen.

Sitten vaan rannalle ja meren äärelle kaikki kykeneväiset. Nautiskelkaa elämästä :)) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.