lauantai 1. huhtikuuta 2017

Turkinkielen opiskelijoita?

Alanya Gazipasan kenttä ja Pegasos airlines 29.3.2017
Äkkinäinen ja iso muutos näköaloissa, lämpötilassa, ympäristössä, ruokavaliossa ja ties missä saa aikaan hämmentyneitä aamuheräämisiä. On hiukan omituista herätä muualta kuin omasta makuuhuoneesta. On pohjoisen asukin ihokin muuttunut etelän asukin ihoksi tosi nopeasti. Ulkona +5 C, vettä ja räntää tihkuttaa, hämärää ja loskaiset tiet. Kävimme 4 km kävelylenkillä sillä seurauksella, että kylmän urtikaria nousta lehahti kasvoille. Kasvojen iho turposi, punottaa, kutittaa ja hiukan kutittaa hengitysteitäkin... Sopeutumista tarvitaan taas, tähänkin.

Auringonkaipuu nostaa jo päätään, mutta eiköhän täälläkin paista auinko edes joinakin päivinä. Ja lämpötilatkin ovat kuulemma noususuuntaiset. Aurinkoa enemmän kaipaan kuitenkin tanssituntejani. Ja olisin niin mielelläni halunnut olla mukana esityksissä, joita ryhmällä on kohta edessä. Vaan koska kaikkea ei voi saada, muutoksia ja yllätyksiä tulee, niin hyvä näinkin. Tämä matka on useammasta eri syystä tärkeä, vaikka en juuri nyt olisi halunnut tätä tehdä.

Vielä en kommentoi lähiviikkojen suunnitelmia muuten, sillä moni kohta on auki, ja vastauksia tarvitaan ensin. On kiva
nähdä sukulaisia ja perhettä pitkästä aikaa, niin kuin kavereitakin. Ja tällä kertaa maltoin olla siivoamatta juniorin Perusteellista Siivousta Kaipaavassa Asunnossa. Siivouksen sijaan tuli leivottua voipullia ja tehtyä tiskiä ja pyykkiä ;) , sekä puhuttua tulevista projekteista. KÄvin myös tarkistamassa kaappien perukoilta, että mahtoiko tänne olla jäänyt yksiäkään tanssikenkiä... ja onneksi oli. Lähiviikot sisältävät joka tapauksessa myös tanssia ja kuntoliikuntaa eri muodoissaan, ja toivottavasti paljon.

En ole ihan varma kuinka paljon kerroin tai jätin kertomatta valmiiksi saadusta kirjaprojektista... ja kerron taas pari palaa lisää. Kyseessä on siis Puhutaan turkkia 1 -oppikirja, joka sisältää 12 ensimmäistä oppituntia tehtävineen, sanastoineen ja liitteineen. Kirja on nyt tarkastettu ja koekäytössä. Suomessa ollessani työstetään ryhmätyönä siihen myös tuntikohtaiset opetusvideot. Kun videotkin ovat valmiit, kirja, videot ja webinaarit tulevat avoimeen myyntiin. Puhutaan turkkia 2 valmistuu noin heinä-elokuussa, ja sen videot kuukautta myöhemmin. Kirjan teossa on ollut opettaja-apu, ja videoissa ja webinaareissa tulee olemaan suomalaisten lisäksi myös äidinkielenään turkkia puhuvia turkkilaisia. Lisää tietoa maksuttomine näytetunteineen tulee julkisuuteen huhtikuussa, heti videoiden valmistuttua. Ja mainontaa tulee myös ;) , jokaiselta somekanavaltani.

Eikä kyseessä ole edes aprillipila. Tämän aprillipäivän selvisin ilman aprillauksia, enkä kyllä muistanut tehdä niitä muillekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.