sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Turkissa juhlitaan nyt ja lähipäivinä

Turkin lähiajan juhlapäivistä muutama sana tähän alkuun. Tänään Turkissa vietetään kansallisen itsenäisyyden ja
lasten päivää. Päivä on valtiollinen vapaapäivä. Turkki oli aikoinaan maailman ensimmäinen maa, joka antoi lapsille pyhitetyn, virallisen lasten päivän. Tänään nuo molemmat juhlallisuudet näkyvät ja kuuluvat kaupunkien kaduilla ja toreilla erilaisina tapahtumina, esityksinä ja kulkueina.

Tuo oli siis maallinen juhla, ja hengellisellä puolella on nyt menossa ns. 3 aylar, kolmen kuukauden erityine jakso, joka päättyy Ramazaniin (Ramadan), eli paaston aikaan.  Tähän kolmen kuukauden aikaan sisältyy turkinkielisesti ilmaistuna Regaib, Miraç, Berat ja Mevlid kandili, sekä Kadir Geceler. Tänään on Miraç kandilin aika ja 10.5. Berat kandilin aika. Esim. Alanyan satamassa on Miraç kandilin vuoksi ollut / On erityinen bändi, joka soittaa hengellistä musiikkia ja ns. meditaatiomusiikkia, Semazenmusiikkia. Tässä linkki kaupunginjohtajan Mirac kandili-tervehdykseen.

Nämä juhlapäivät näkyvät myös rannoilla, puistoissa, Mangal Party- eli grillausalueilla ja kaupoissa, sillä monilla ihmisillä on vapaapäivä, ja ne jotka voivat, ovat perheineen ulkona viettämässä yhteistä laatuaikaa.

Tulossa on turismifestivaali 20.- 22.5.2017. Aiemmin sanoin eri päivämäärät, niin kuin ne oli minulle aiemmin informoitu. Tuo on nyt Alanyan kaupungin virallisessa uusimmassa ilmoituksessa oleva ajankohta.

Tässä linkki Alanyan kaupungin Facebooksivuille lastenpäivän juttuihin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.