keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Alanyaa kohti mennään

5.-6.5. kello 20.00 Alanyan teatterissa
Miten voinkin olla näin väsynyt ja kivulias. Paljon tavallista lyhyemmät yöunet, matkojen takia ylipitkät työpäivät ja tänään taas ihan uusissa ympyröissä nekin. Syömään en kerinnyt, mutta vastineeksi ehdin lähes ajoissa pois töistä. Meni vaan 15 min yli suunnitellun työajan. Ja kun koko päivän paahtaa menemään pelkän aamupalan ja välipalabanaanin voimalla, niin heikotus ja päänsärky on ihan ennustettavissa oleva seuraus. Asunnolle tullessa söin sitten siitäkin edestä, join isot mukilliset teetä, ja nyt on rento ähky, ja tuoliin liimaava väsy. Tekisi mieleni kellahtaa unille jo nyt, koska huomennakin on 5.30 lähtö, mutta odottelen hieman ruoan sulamista.

Tänään olen nähnyt taas paljon sellaista, mitä en itselleni toivo. Kun vanhenen, en halua olla sellainen käyttäytymistavaton metsäläinen, niin kuin naapuritalon pihalla nähdyn naislauman jäsenet sekä eräs vanhempi mies. Kun vanhenen, en halua joutua syömään ruokaani 10 minuutissa. Kun vanhenen, en halua asua laitoksessa. Voisin helposti listata 50 syytä, ellei enemmänkin, mutta se ei kannata, eikä auta mitään tai ketään. Toivon vain, että aikanaan lapseni päästävät minut pahimpiin huvipuiston laitteisiin, tai vaikka riippuliitämään, niin että lähden niin sanotusti "saappaat jalassa". Se olisi varsin armeliasta laitoseloon verrattuna.

Vastapainoksi kaikelle muulle, kohtasin bussissa ihmisen, jossa on sitä jotakin. Monien änkeröitten, huonostikäyttäytyjien ja paskanpuhujien joukosta löytyy joku, joka uskaltaa olla aurinkoinen, aidosti läsnä oleva oma itsensä. No, hän olikin maailmaa nähnyt, matkustellut ja ulkomailla asumisesta ainakin haaveillut, ellei jopa asunutkin. Matkailu kannattaa hyvät ihmiset. Kun sijoitat matkusteluun, sijoitat samalla itseesi ja omaan kasvuusi. Parasta mitä matkaillessa voi löytää, on löytää vahva yhteys omaan itseen sekä oma rauha.

Alanyan elämästä 50-100 vuotta sitten on ilmestynyt kaupungin julkaisema teos Bir Zamanlar Alanya. Teos on jo 6. samaa sarjaa oleva, mutta eri aikaa ja eri teemoja käsittelevä kirja. Sitten asiasta toiseen. Turismifestareiden facebook-sivusto löytyy tästä linkistä. Tänä vuonna festareiden teemana on rakkaus (sevgi), ja siitä kerrotaan tuossa samassa linkissä kuin kirjastakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.