maanantai 15. toukokuuta 2017

Alanyassa asumisesta ja muustakin

Alanyan villi luonto kukkii myös
Jälleen tuli vastaan hyvin mielenkiintoisia uutisia ja videoita Alanyasta. Ensin moottoripyörällä tms Mahmutlarista Alanyaan. Ihan ok video, tosin kertoo maisemien lisäksi hyvin paljon motoristien liikennenkäyttäytymisestä.
Tällä samaisella videon jakajalla on monia muitakin kypäräkameralla kuvattuja videoita Alanyasta.

Tässä toiselta kuvaajalta, Alanya - Akseki Yolu Toros Dağları Full HD Alanya Akseki tietä Taurusvuorilta.

Uutta Alanyan esittelyä ALANYA 2017 - REAL TURKISH PARADISE

Olisin halunnut liittää mukaan vielä esitteyvideon uudesta ohitustiestä. Video oli hyvin toteutettu ja mielenkiintoinen. Se vaan ei ollut jaettavissa. Kun se joskus tulee vastaan jakokelpoisena, niin linkitän sen sitten tänne blogiin.  Video löytyy facebookista mahdollisesti tämän linkin avulla, julkaisuajankohtana on 29.3.2017.

Sitten Alanyassa asuvien ulkomaalaisten lastenkasvatus ja koulutusmurheisiin. Alanyassa asuu 46:sta maasta 940 kouluikäistä lasta, joille kaupunki järjestää peruskoulutusta. Nämä ulkomaalaistaustaiset lapset ja nuoret ovat iältään 7-19 vuotiaita ja opiskelevat tällä hetkellä Alanyan alueella 94:ssä eri koulussa.
Haasteita aiheuttaa mm. kielitaito, tai sen puuttuminen. Mikäli ymmärsin uutisen oikein, niin erityisesti venäläiset haluaisivat, että heidän lapsilleen järjestettäisiin koulutusta myös venäjänkielellä. Mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että juuri lapset oppivat kielitaidon parhaiten, ja integroituakseen hyvin yhteiskuntaan, lapsilla tulisikin olla sujuva paikalliskielen taito. Siksi on hyvä, että lapset ovat tavallisten koululaisten keskuudessa. Mitä järkeä olisi opiskella jollakin ulkomaisella kielellä, olla oppimatta paikallista kieltä ja syrjäytyä paikallisesta yhteiskunnasta? No, karrikoidustihan tuo on sanottu, mutta maassa maan tavalla, kieltä myöten. Aiheesta kaupungin jakama teksti on tässä, ja yksi lehtiartikkeli on tässä.

Alanyassa asuville ja asumista harkitseville on tässä tarjolla kuvasarja, joka kertoo mitä Alanyassa voi tehdä, ettei pitkästy. No, kuvasarjassa on vain pieni osa aktiviteetteja, niitä kun löytyy Alanyasta aivan valtavasti. Jokaiselle on jotakin. KUvasarja ja artikkeli ovat tämän linkin takana

 Tänäänkin aamulla töihin mennessä, ja iltapäivällä töistä palatessa paleli toppatakista huolimatta... pessimistisinä hetkinä hiipii mieleen, että tänne ei ikinä tule kesä! Se vaan siirtyy ja siirtyy, kunnes ehtii olla 2 viikkoa ja alkaa taas syksy. Sisätöissä Ihan Sama mitä ulkona on, kun siellä ei ehdi itse olla kuin hetken? Ei pidä paikkaansa. Oisi paljon mukavampi kävellä töihin ja sieltä pois, kun aurinko paistaa, linnut laulaa ja lämmin
tuulenhenkäys hipaisee poskea. Nyt ainoa lämpimänä poskea hipaiseva on potilaiden henkäykset, kun pistän neulaa kyynärtaipeeseen. Talvikengistäkään en vielä ole luopunut, vaikka kaupungilla ja bussissa näkyykin jo jonkun verran paljasnilkkaisia avokkailla kulkevia, ja kylmästä täriseviä naisihmisiä.

Bussipysäkillä piti ihan pidätellä hymyä, kun kauniisti ja kesävaatteisiin puetut, muotitietoisemmat ihmiset olivat jäätyvän näköisiä sinisine sormineen, huulineen ja tärinöineen. Muodista ja kalenterista viis, niille voi nyt sanoa höpö höpö. Ulkona on talvinen sää, ja tuossa säässä tarkenee vain talvivaattein. Kesä on vielä kaukana, vaikka perjantaina käykin pieni lämpeneminen meitä hetken ilahduttamassa. Sen jälkeen on taas edessä karu kylmyys, ainakin forecan sääennustuksen mukaan. Lomalla olevia ei käy käteeksi. Toki loma on loma säässä kuin säässä, mutta näinkin ankarassa ilmastossa asuessa olisi ihan kohtuullista toivoa, että edes lomalla on lämmintä ja aurinkoista. Lentokoneet kulkee, ja halpoja matkoja on tarjolla. Etelään hyvät ihmiset, etelään. Tänne jäätyy.

Ja ne, jotka eivät jäädy, voivat kipaista jäätelölle :)) . 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.