tiistai 2. toukokuuta 2017

Festariohjelma ym

Alanyasta löytyy myös BMX-rata
Istun aamulla varhain terveyskeskuksessa, ja jonotan hoitajan palvelutiskille pääsyä. Jonotus kestää tunti 45 min. Ihmettelen paikkakunnan vanhanaikaista systeemiä, mutta ihmettelyä enempää en sille mitään mahda. Täällä ajatellaan tämän toimintatavan olevan hyvä, ja piste. Moni hevosen omistajakin ajatteli hevosen olevan riittävän hyvä kulkupeli kun ensimmäisiä autoja näkivät. Kun ei ole konkreettista kokemusta paremmasta, niin ei sitä osaa kaivata, eikä siihen osaa oikeasti verratakaan. Joskus, kenties joskus täälläkin on toisin. Espoossa ja Vantaalla ainakin tietyin paikoin uusi  ja uudempi malli toimivat valtavan hyvin. Hatunnosto sinne niille henkilöille, jotka ovat lähteneet viemään kehitystä eteenpäin.

Tuon "istunnon" jälkeen kävelin 3 km ja astuin sisälle erääseen valtion virastoon, Kelaan. Asiointi kesti 15 min, jonotus 2 tuntia, ja asiat hoituivat eteenpäin. Siitä kävelin 1 km päähän verotoimistoon. Jonotin 1,5 tuntia, asiointi kesti 15 minuuttia ja ulostullessa olin kärttyistäkin kärttyisempi. Sain pari viikkoa sitten maksulapun jäännösveroista, eikä ollut ihan pieni summa. Verotoimistosta kysyin perusteita tuolle jäännösverolle, ja sain vastauksenkin, mutta samalla kävi ilmi, että se on jo erä 2. Ensimmäisen erän maksulappu ei ole ajoissa/ lainkaan minua tavoittanut. Voihyväsylvijavaikkamitämuuta! Useampi satanen on siis menossa verottajalle päin. No, jonkunhan niitä verojakin pitää maksaa, mutta ei tunnu juuri nyt nuo hallituksen toimet isojen herrojen veronkierron ja omistusten piilotusten hyväksymisestä lainkaan hyväksyttäviltä. KUn 7 tunnin asiointipäivän jälkeen, nälkäisenä ja kärttyisenä pääsin asunnolle, niin rauhallinen ruokailu korvasi molemmat henk.koht. vaivat. Hyvä ruoka parempi mieli.

Tuosta lausahduksesta tulee mieleen Theo's Placen eräs juniori, jonka suomenkielen taito ajoittuu suurinpiirtein tuohon lauseeseen. Vaan on hyvin valittu lause. Theon naapurista King's Placesta tuli eilen puhelu: Tule syömään, missä olet, miksi, milloin palaat... voisinkin olla siellä nyt. Päivä oli rankka, ja olisihan ihana kellahtaa lämpimälle rantahiekalle, laittaa silmät kiinni, kuulla meren rauhoittava ääni ja nukahtaa hetkeksi. Niin se aina menee. Rannalla pystyn vain harvoin olemaan nukahtamatta, siis lämpimään aikaan. Talvella on tietysti ihan toinen juttu. Tänään tuolla ulkona kävellessä näkyi jo pari leskenlehden kukkaa, mutta muuten tämä pohjoinen ympäristö on vielä ruskea ja kuivan karu. Viherrystä ei näy kuin havupuissa ja lumen alta näkyvissä sammaleissa. Ei viherrä vielä edes kaupungin puiston nurmikko.

klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi
Alanyassa olisi Yusuf Güneyn konsertti ylihuomenna, ja minä olen täällä! Juuri Yusuf Güney on Se Poptähti, jonka keikalle ensisijaisesti haluan. Aiemminkin missasin hänen keikkansa juuri oman matkustukseni tähden. Saan tyytyä Youtuben sisältöön hänen musiikkinsa osalta, ja onhan sekin antoisaa. MIehellä on useita hyviä biisejä, kun kuuntelee sanoituksetkin. Ja äsken näin myös ensimmäisen vilahduksen 17. kertaa järjestettävän Alanyan Turismi ja Taide-viikon ohjelmasta. Se vilahdus on leikekuvana tuossa vieressä. Olisi kivoja konsertteja sielläkin 😆. Kaupungintalon takana satama-alueella on Turismifestareiden juhla-alue.

Tämä viikko on itsellä niin työntäyteinen kuin se vaan voi olla. Edes yhtä täysin vapaata päivää ei jäänyt, puolikas kylläkin. Kirjoitukset ja luovat työt kärsivät tästä tosi paljon, mutta nyt tehdään tulevaisuuden eteen töitä, joten teen sen mitä tehdä pitää. Kirjoitan projekteja eteenpäin sitten kun tämä kausi, nämä tehtävät ovat ohi. Väsyttäähän tämä, vaan on onneksi vain tietty jakso elämässä, välivaihe tai paremminkin apuvaihe. Eniten väsyttää se, ettei ole omaa kotia eikä omaa huonetta tai tilaa, jollei varavuodetta lasketa omaksi tilaksi. Säiden kunnollinen lämpeneminen mahdollistaisi oman tilan ihan eri tavalla. Katsotaan nyt miten nämä kuviot reaalielämässä menevät. Suunnitellahan saa aina kaikenlaista, ja haaveillakin voi. Elämä kyllä näyttää mikä toimii ja mikä ei. Ja jotkut asiat vaan on tarkoitettu omalle tielle kuuluvaksi, ja toisia ei. Tällä hetkellä elämän täyttää yritystoiminnan käynnistäminen, eräs myyntityö ja kaupungille tehtävät hoitotyön keikat. Niin, läheisiä ja ystäviäkin voisi toki tapailla, kun vaan muistaa ottaa / jättää siihen aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.