perjantai 5. toukokuuta 2017

Arkea, arkea

Alanyan kaupunginjohtaja kulttuuriturismikohteessa
Ei riittänyt aika eikä voimat eilen minkäälaisen päivityksen tekoon. Aamulla 5.30 lähdin asunnolta, ja  kello 23 olin takaisin. Tullessani oli väsynyt, sanan varsinaisessa merkityksessä. Jo bussissa istuessa tuntui, etten jaksa edes istua selkä suorassa. Tyypilliseen tapaan tuo väsymys iski päälle vasta puolisen tuntia töiden lopettamisen jälkeen.  Työvuoroissa oli suunniteltu aamuvuoro, mutta kollegoiden poissaolojen myötä teinkin sitten tuplavuoropäivän. Sekin meni hiukan ylitöiksi, kun tekniikka ei ollut sujuvalle työteolle suosiollinen. Illalla bussipysäkillä asunnolle menevää bussia odottaessani tajusin, että se mikä työyhteisössä eniten väsyttää ja ärsyttää, on käytännön ongelmia aiheuttavat ja työntekoa hidastavat tietotekniset ongelmat, välillä myös navigointiongelmat. Olin elänyt siinä luulossa, että kyllä Suomessa navigaattori löytää perille mihin tahansa osoitteeseen. Luulin väärin. Nyt elämme kuitenkin kaupunkialueella, eikä navigointi toimi edes täällä. Kuinka sitten haja-asutusalueella kautta koko Suomen -en tiedä.

Viime vuosina on moni Suomeen liittyvä uskomukseni osoittautunut luuloksi. Osa on ehkä ollut totta joskus aiempina vuosikymmeninä, tai sitten ei silloinkaan. Tehokkaasti täällä kohotetaan omien kansalaisten itsetuntoa ja ylistetään yhteiskunnan ylivertaisuutta kaikkiin muihin maihin nähden, jopa niin mahtipontisesti, että realiteettien rajat hämärtyvät. Ja laumat uskovat kaiken mitä ylhäältä annetaan. Propagandaa, valtavasti propagandaa. Tässä wikipedian selitys siitä, mitä propaganda on. Ja suomalaista korruptiota, tästä linkistä.

Alanyassa kunnostetaan vanhaa linnaa
Sitten toiseen asiaan, jokaisen ihmisen elämässään kohtaamaan asiaan. Mielen ihmeet -sivusto kirjoittaa otsikolla Puhutaan kiehuva sammakko -syndroomasta". Tässä lyhyt ote tekstistä "Jos annamme ihmisille mahdollisuuden räjäyttää meidät fyysisesti, psyykkisesti, taloudellisesti tai henkisesti, he myös tekevät sen. Päätä itse, koska hyppäät! Meidän tulee hypätä vielä, kun voimamme sen sallivat." Teksti kannattaa lukea riittävän moneen kertaan. 
"

Alanyasta pari kuvaa tässä vieressä. Alanyan Demirtasissa restauroidaan vanhaa seljukkien aikaista linnan tapaista rakennelmaa. Siihen on kuulemma tulossa kulttuuriturismin innoittamana Avcılık Müzesi. Alanyassa panostetaan lähi aikoina entistä enemmän kierrätykseen. Kaupungin johto ja kierrätystoimijat ovat pitäneet palaveria asian tiimoilta. Alanyassa pyörätuolilla lliikkuvat kansalaiset ovat käyneet jakamassa huomautuslappuja väärin pysäköityjen autoihin ja moottoripyöriin. Moni väärin pysäköity ajoneuvo estää sekä pyörätuolin käyttäjän että heidän kuljeuspalvelunsa liikkumista asianmukaisilla paikoilla. Muutenkin Alanyassa ihmiset pysäköivät ajoneuvojaan välinpitämättömästi, miten sattuu ja minne sattuu. Mutta ehkäpä paikallinen liikennenpoliisi tai kaupungin edustaja joskus puuttuu asiaan; Ihmisten turvallisuuden ja kaupungin liikenteen sujuvuuden takia. Ja huvittelunhaluisille tiedoksi, että Club Summer Garden juhlii avajaisiaan tänään.

Uutisia katsellessa en tiennyt nauranko vai kauhistunko ensin. Konyassa hirmuisen iso villisika ryntäsi terveyskeskusessa ihmisiä kohti, ja ihmisten perässä pääovesta sisälle. Kauaa ei villisika terveyskeskuksessa viihtynyt, vaan muutamia sekunteja myöhemmin juoki ulos ja muihin maisemiin. Jonkun aikaa myöhemmin tuo iso possu pysäytettiin, erään koulun pihalla. Taas luuloja... olen luullut, että villisia ovat pienempiä. Tuosta oli pienuus kaukana.

Tässä tämän päivän annos. Hyvää ja aurinkoista alkanutta viikonloppua itse kullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.