sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Hyvä päivä seikkailla

Hyvää äitienpäivää
Huomenna maanantaina, 15.5. kello 10-16 Alanyan sataman vesiputouksen (Bistro Bellmanin) lähistöllä järjestetään Alanyan ensimmäinen robottitapahtuma, robotiikkamessut. Kahdestatoista koulusta kisaan osallistuu 40 oppilaan valmistamat robotit. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton. Jos haluat vaihtelua päivääsi, niin suuntaapa satamaan. Tässä linkki artikkeliin.

Äitienpäivä on sujunut leppoisasti vapaalla ollen. Nettisivun valmistelua en silti malttanut olla tekemättä, vaikka en paljon edistynytkään. Ja firman toisen osakkaan kanssa käytiin keskusteluja käytännön toteutuksesta yms. niin että ei tämä nyt ihan vapaapäivä ollut. En nyt täällä edes osaa olla vapaalla. Stressaan vaan jos istun jossain ja yritän saada aikaa kulumaan... Huomenna on tiedossa täysi työpäivä ihan toisaalla, kaiken lisäksi vielä uudessa työkohteessa. Tiistaista ei ole vielä aavistustakaan, ja se menee niin kuin se menee. Maanantaina iltapäivällä saattaa tulla kysymys, että tuletko huomenna aamuun. Tällaista on keikkatyöläisen elämä. Vapaapäiviä on ollut 1-2 per viikko, eli keikkalainenkin täystyöllistyy ihan hyvin.

Sen verran vielä eilisestä, että vaikka lähdin ostamaan vain työvaatteita, niin sorruinpa ostamaan kaksi matkalaukkua. Molemmat laukut tulivat tarpeeseen, ja sopivat lleikkimieliseen luonteeseeni, mutta väri oli kaikkea muuta kuin mitä olin ennakkoon suunnitellut. Näissä vaan on niin paljon viehättäviä elementtejä, että ei niitä voinut sinne kauppaankaan jättää ;) . Nuo Tove Janssonin alkuperäiset piirrokset ovat hieman eri näköisiä kuin japanilaiset animaatiot, ja aivan ihania. Muumipeikkolaukku tuli meidän perheeseen toisellekin perheenjäsenelle käyttöön, eikä nyt muuta kuin nokka kohti uusia seikkailuja. Ihan hirmuisesti tekisi jo mieli pakata ja lähteä lennolle, eikä vähiten Alanyasta tulevien, mieltä lämmittävien viestien innostamana. Vaan maltetaanpas tehdä täällä ensin asiat siihen malliin, että ovat valmiina, ja pakataan sitten muutamien viikkojen päästä, vai onko "ihan kohta, 1-3 kk päästä" mieltä lämmittävämpi ilmaisu...

Alanyassa rannat ja ravintolat ovat täyttyneet äitienpäivän juhlijoista. On järjestetty myös potkunyrkkeilyturnaus, linnoituksen muurin edustalta merensiivoustalkoot ja suunniteltu koripalloliigaan liittyviä pelejä. Vipinää ja elämää on, ihmisiä on liikkeellä auringon ja lämmön houkuttelemana ja turistitkin ovat saapuneet.

Tässä taas Alanyaan liittyen eräs sivulinkki, josta joku saattaa innostua :)) . Ja pieni musiikkivideopätkä, josta kukin saa poimia omat hupinsa, jos haluaa.

Tällä Alanya & Türkiye -porukalla on facebook-profiilissaan muutamia videoita Alanyasta.  Profiiliin pääset tästä linkistä ja omilla face-tunnuksillasi sisäänkirjautumalla.

The King's Kitchen & Bar Facebookissa
*Mainos hyvästä ruoasta*

Tuo Tove Janssonin Muumipeikolle antama lause, Tänään on hyvä päivä seikkailla, on hyvin positiivinen ja mahdollisuuksia täynnä oleva. Seikkailla voi vaikka muistoissa, lasten kanssa (aikuistenkin), yksin, kaksin, ryhmässä, mielikuvituksen maailmassa, elokuvissa, kirjan kera, naapurustossa, kotimaassa, ulkomailla... On ihmisiä, joille lähes jokainen päivä on seikkailu, tai ainakin sisältää seikkailun. Miten on sinun laitasi? Oletko hukannut seikkailun lahjan, vai vieläkö sen kipinä elää sisälläsi? Elämä ilman seikkailua on tyhjä, ja ihminen ilman seikkailua on kuollut. Pysyy kelohonkakin pystyssä, vaikka kuollutta puuta onkin. Sisältä eloton ihminenkin liikkuu ja työskentelee, mutta jotakin oleellista puuttuu. Älä välitä muiden sinulle asettamista rajoitteista, vaan elä omaa elämääsi, itsesi näköistä elämänseikkailua. Unelmoi ja elä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.