sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Lempeyttä kohti

Turkissa juhlitaan tänään turkkilaisten päivää, kansallisen yhtenäisyyden päivää, jos oikein ymmärsin. Ne mutlu Türküm diyene. Tiedossa on kulkueita ja tapahtumia joka kaupungissa, myös Alanyassa kello 10.00 alkaen.

Pari sanaa blogikirjoittamisesta ja Suomen tilanteesta.

Näen, että moni tuttu blogin kirjoittaja on taipunut suomalaisten rasistien yms painostuksen ja uhkailujen alla. Suomalainen sananvapaus on isolta osin historiaa. Täällä on siirrytty sensuuriin väkivallan keinoja käyttäen. Täällä saavat sanottavansa sanoa ainoastaan tietyt populistiset ja propagandaa tietoisesti tekevät tahot. Muiden on vaiettava raiskausuhkailujen, tappouhkausten, rajun mustamaalauksen, perättömien juorujen ja keksityn paskan levittämisen voimalla. Kiristys ja uhkailu ovat nykyään monelle suomalaiselle kirjoittajalle arkipäivää. Erityisesti naisille. Nämä Suomessa toimivat ryhmät haluavat vaientaa naiset, haluavat hallita ja kontrolloida naisia ja haluavat kokea olevansa vahvempia kuin naiset.

Nuoremmat kirjoittajat eivät tätä väkivallalla uhkailua kestä, vaan vaikenevat. Tähän ikään kun elää, niin ymmärtää asiat toisin. Suomea ohjaillaan hyvin paljon ulkopuolelta, eikä se ole ihan tervettä.

Ne, jotka tämänkin kirjoituksen jälkeen vinkuvat ja rääkyvät netissä ettei tällaista ole olemassakaan, ovat onnistuneet joko
  • sulkemaan silmänsä, korvansa ja sydämensä,
  • tunkemaan päänsä pensaaseen kuin pupujussi, 
  • ovat itse mukana ko järjestelmässä, 
  • eivät ole viimeisen vuoden aikana julkisesti kirjoittaneet, julkaisseet mitään kantaaottavia kirjoituksia (suomalaisista miehiin tai ulkomaalaisiin henkilöihin liittyen),
  • eivät omaa mitään suhteita ulkomaalaistaustaisiin ihmisiin, tai
  • eivät ole missään tekemisissä muiden kuin oman poliittisen ryhmänsä, omankyläläisten ja oman suvun kanssa.
Hyvää kuplaelämää heille, niin kauan kuin se vaan onnistuu. Suomalainen sosiaalijärjestelmä muuttuu pian niin paljon, että moni näistä sosiaalivaroilla elävistä räkyttäjistä joutuu opettelemaan joko työntekoa tai itsestään huolta pitämistä ja kasvamista (jotta voi työllistyä). Silloin saattaa pieni ymmärryksen poikanenkin hiipiä jonnekin aivojen sopukkaan. Ymmärrys ihmisyydestä sekä rakastamisen ja lempeyden merkityksestä.

Niille, jotka elävät jo rakastaen ja lempeästi, pari rohkaisevaa tekstinpätkää:



"Kun sinulla ei ole vihollista sisälläsi,
ulkoiset viholliset eivät voi sinua satuttaa.
-Afrikkalainen sananlasku"


"Jos uuvut, niin kuin liian pitkään haukan kanssa taistellut lintu,
kerää voimasi ja nouse uudelleen.  -Rumi"


Hyvyys ja rakkaus voittaa aina, jollei heti, niin hetken päästä.

Tässä vielä linkki Alanyan sukelusveneestä kertovaan uutiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.