perjantai 26. toukokuuta 2017

Lyhyeksi jää tämäkin

Pienestä on joskus naurunkin aiheet. Aamun naurut lähti "valituskirjoituksesta" jonka joku oli jättänyt julkiselle valituksiin erikoistuneelle sivustolle. Kuvassa  on pieni rakennus, jonka kaikki tekstit ovat espanjaksi, eikä ympäristö, rakennuksen rakentamistapa tai mikään muukaan viittaa MArokkoon. Tekstissä kuitenkin kerrotaan valittajan olleen 4:n tähden lomalla Marokossa, jossa turkkilainen opas oli ollut surkea jne. MIksi Marokossa olisi turkkilainen opas? Huvittava kokonaisuus, ja omalla tavallaan nykyisestä yhteiskunnastamme kertova, oli alkuperäinen tarkoitus mikä tahansa.


Täällä pikkukaupungissa ihmiset kulkevat urheasti kesävaatteissa, säästä huolimatta. Aamulla +12 C, eli saman verran kuin jääkaapin lämpötila. Silti kesävaatteet, ohuet T-paidat, shortsit ja mekotkin olivat pääasiallinen varustelu. No, mukaan mahtui toki aina niitäkin, joilla on villatakki ja kesätakki, tai sitten ihan surutta toppatakki.  Itse mokasin, ja lähdin töihin ilman takkia... palelin koko päivän. Jotkut kyllä olivat sitä mieltä, että on lämmin. Itse mielessäni sijoitin lämpimän ihan muuhun ympäristöön. Termostaattini on toisenlaisilla säädöillä, edelleen, vaikka olen ollut täällä jo kohta kaksi kuukautta. Ja saattaa tässä mennä vielä toisetkin pari kuukautta, ellei jopa enemmän. Katsotaan mitä seuraavat pari kolme viikkoa tuo, niistä riippuu kokonaisuus tosi paljon.

Kirjoittamiset ovat minimisään. Aamulla ehdin herätä, syödä jotain ja käyttää työmatkaan tunnin verran. Sen jälkeen täysi työpäivä, tunnin matka takaisin asunnolle, ruoanlaitto, pieni rentoutumishetki keskusteluineen, ja taas on aika mennä nukkumaan. Eikä yö jää siltikään liian pitkäksi, vaan 8-9 h. Tällä hetkellä vapaapäiviä ei ole, joten ei tule niistäkään kirjoitusaikaa. Nyt vaan kerätään kokemuksia ja eletään tätä hieman erilaista arkea. Argh... ihan rehellisesti, kirjoittamisen puuttumiselle. Itselle kirjoittamisesta on tullut niin tärkeä, että olisi paras päästä kirjoittamaan päivittäin. Hhmmm.

Satamaan tekisi mieli, lämpimään säähän, auringon alle, ja rauhallisen verkkaisaan elämäntahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.