tiistai 23. toukokuuta 2017

Toukokuinen tiistai tuli ja meni

Ihana tilanne... opin lapseltani ruoanlaittotaitoja. Hän tekee tosi hyvää sellaista ruokaa, jota en ole itse koskaan
valmistanut, kun olen inhonnut yhtä sen pääraaka-ainetta. Nyt kun maistoin sitä hänen tekemänään, niin en voinut käsittää miten se voi olla noin hyvää (vaikka siinä onkin Sitä raaka-ainetta). On hieno tunne päästä näkemään ja kokemaan, kuinka pienestä lapsesta on vuosien saatossa kasvanut monitaitoinen nuori aikuinen. Niin on toinenkin. Omanlaisiaan persoonoita ja silti yhtä rakkaita ovat molemmat.

Alanyan uutisia ja kuulumisia en ole ehtinyt katsoa tänään lainkaan. Kipujen hallinta vie päivä päivältä enemmän
aikaa ja voimia, vaan lähestyy tuo lääkäriaikakin. Joka päivä se on päivää lähempänä. Tänään muuten soitin kunnalliseen hammaslääkärin kiireettömään ajanvaraukseen. Aikaa hammashoitajalle perustarkastusta varten tarjottiin pulen vuoden päähän. Siis kyse ei ole edes hammaslääkäristä, vaan hoitajasta, ja silti aika menee puolen vuoden päähän. Ei ole ihan kaikki palikat kohdallaan tämän kunnan terveydenhuoltojärjestelmässä ja sitä hallinnoivissa paikallisissa elimissä. Helsingissä oli pitkät jonot ja vaikea tilanne, mutta tämä on jo uskomattoman toivotonta. Soteuudistuksessa voi olla valopilkkuja, toivon siemeniä tällaisiin kuntiin. Espoossa, jossa asuinaikanani pilotoitiin
uudenlaisia käytäntöjä, jonotilanne muuttui todella paljon positiivisemmaksi.

Vieressä kuvia vuosi sitten tehdystä Lounais-Turkin reissusta. Nämä kuvat Tire-nimisestä pikkukaupungista... johon muuten Alanyan entinen kuvernööri (Kaymakami) Hasan Tanrisevenkin siirtyi. Tire on pieni maaseutukaupunki keskellä maaseutua. Siinä paikkakunnassa oli jotakin hyvin kiehtovaa. Jos se olisi meren rannalla, voisin hyvin kuvitella asuvani siellä. Tire ja Izmir muuten ovat hieman viileämpiä kuin Alanya kesäaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.