torstai 18. toukokuuta 2017

Uppoudu tunnelmiin

Turkkilaiset tv-sarjat elävät ja kukoistavat, ja niiden kauppa käy ympäri maailman. Itse nautin turkkilaisista sarjoista monesta syystä. Ne tarjoavat viihdettä, kulttuuri- ja historiatietämystä ja kielitaitotreeniä. Joidenkin sarjojen kanssa saa nauraa, rakastaa, pelätä, vihata jne. Sarjoja on moneen makuun, ihan laidasta laitaan.

Turkin tv-ohjelmaopas löytyy mm. tästä linkistä hurriyet.com.tr/tv-rehberi

Aşk ve Mavı -niminen suosittu sarja tulee Atv.kanavalta joka perjantai kello 20 alkaen. Lisäksi kaikki jo esitetyt jaksot http://www.atv.com.tr/webtv/ask-ve-mavi . Sarja on kuvattu Kappadokiassa, ja se tarjoilee joka viikko aimoannoksen sekä romanttista draamaa, todella yllätyksellisiä juonenkäänteitä, kulttuurioppia, kielitreeniä että ainakin minulle sopivaa viihdettä. Tuon sarjan kieli on sen verran selkeää turkkia, että keskustelut ymmärtää pienen harjaantumisen myötä hyvin. Todella rentouttavaa katsottavaa.
ovat katsottavissa osoitteessa

Arka sokaklar on toinen suosittu sarja, joka on ollut pinnalla jo pitkään. KÄsittääkseni siitä on tullut ulos jo yli 400 jaksoa, joten katsomisen alusta aloittavalle on tiedossa kunnon katsantomaratoni, jos sellaiseen haluaa ryhtyä. Arka sokaklar -sarjasta en tiedä muuta, kuin että se on kuvattu Istanbulissa, ja on edellistä enemmän action-tyylinen sarja. Arka sokaklar tulee Total tai kanal D:ltä perjantaisin kello 20. jo esitetyt jaksot löytyvät tv-kanavan sivuilta, www.kanald.com.tr/arka-sokaklar.

Sen adını koy


Osmanlı Tokadı,

Vatanım sensin,

Çoban yıldızı,

Kalbımdekı deniz,

Bu şehir arkandan gelecek,

Eşki dünyaya hükümdar olmaz,

sekä Kirgin Çiçekler, Geniş aile, Aşk-ı memnu, Bir bulut olsam, Hangimiz sevmedik ja monta monta muuta sarjaa löytyy aktiivisena ja neinkin kautta katsottavissa olevana. Lisäksi turkkilaisia sarjoja viedään moniin maihin, mm. yhdysvaltoihin, joten oletettavasti näistä tai muista sarjoista löytyy myös muillekin kielille tekstitettyjä tai dubattuja tallenteita jostakin. Suomalaiseen tylsään, moninkertaisiin toistoihin perustuvaan tv-järjestelmäänkin sopisi lisätä edes yksi uusi sarja. Nuo tuskin ovat hinnalla pilattuja. Enemmänkin lienee kyse sarjojen sisäänostajan luutuneista asenteista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.