tiistai 13. kesäkuuta 2017

Alanyan uusı sairaala ja muuta uutta

Alanya, ja lintujen ruokkimista rakastava tyttö
Alanyassa pari päivää käytössä ollut uusi yliopistollinen sairaala (Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Alanya Alaaddın Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi) on saanut hyvän vastaanoton niin asiakkailta kuin työntekijöiltäkin. Tämä on tuosta pitkästä nimestään huolimatta siis "sama sairaala", joka tunnettiin aiemmin nimellä Devlet Hastanesi. Kyseessä on valtiollinen sairaala, joka toimii myös Alanyan ALKÜ yliopiston koulutus- ja tutkimussairaalana. Poliklinikoista ovat tällä hetkellä avoinna jo lastentaudit, allergia, sisätaudit, synnytys, urologia, psykiatria, yeiskirurgia, gynekologia, syöpäkirurginen, gastroenterologia ja fysiatria. Lisää on avautumassa.

Alanyan hotelleista uutisoitiin, että 25-28.6. oleville Ramazan Bayram -vapaapäiville löytyy vielä 8€ / hlö hotellihuoneita. Joten kenelle tahansa edullista majoitusta kaipaavalle  tiedoksi tuo sama, 8 € / hlö / yö
löytyy perustasoisia hotellihuoneita sekä keskustasta, läheltä Kleopatrarantaa että muiltakin alueilta. Jollet itse löydä, ja haluat matkustaa, niin laita kysely viereisen yhteydenottolomakkeen kautta. Voin antaa vinkkejä, mutta itse pitää olla yhteydessä hotelliin, ja mielellään sähköpostitse, niin sinulle jää faktaa siitä, mitä olette sopineet. Maksu vasta perillä, eli mitään ei tarvitse maksaa ennakkoon, vaan vasta huoneet ja hotellin nähtyäsi. Ja näitä hotelleja on paljon. LÖydät ne myös kansainvälisillä hotellihakukoneilla.

Sitten lyhyitä uutisia. Alanyassa nostettiin sosiaalitukien määrärahaa huomattavasti, ja nyt yhä useampi avun tarpeessa oleva perhe pääsee avun piiriin, ja noin 5.000 henkilöä saa ruoka-apua. Sairaalan lähistölle rakennetaan asuntoja omaisten lyhytaikaista yöymistä varten. Alanyaan rakennetaan sähköenergiaa tuottava jätteenpolttolaitos
Alanyassa kukkii taas puut ja pensaat
sekä uusi ja isompi halli tukkureille ja torimyyjille. Uusi ohitustie valmistuu osa osalta, ja keskustan kohdalla voit jo nähdä valmiita tieosuuksia ja risteysrakennelmia. LÄhelle Gazipasaa avataan heinäkuussa naisten ranta, vain naisille tarkoitettu uimaranta. Samanlainen avattiin viime vuonna Antalyassa, ja se on ollut tosi suosittu. Itsekin aion tuota käyttää, sillä yleisillä uimarannoilla on suht paljon sekä eurooppalaisia että paikallisia rantaleijonia kumppania etsimässä. Tuo tullee olemaan paljon rauhallisempi, ja rentouttavampi, koska siellä on vain naisia.

Kauniita kesäisiä ajatuksia itse kullekin. Niistä se kesäpäivä muodostuu, vaikka sadepilven alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.