maanantai 12. kesäkuuta 2017

Alanyassa vaikka mitä uutta

Alanyassa on rypäleiden aika :))
Nyt olen sekä huojentunut että hieman kauhistunut näistä sairaustilanteen käänteistä. Posti toi paksun kirjekuoren
vastaanottoaikoineen, laboratoriokoelistoineen ja -ohjeineen ja toimintaohjeineen. Ensimmäinen reaktio oli "noin kaukana", mutta kun katselin mitä labrakokeita otetaan, niin niiden vastausten valmistumiseenkin tarvitaan aikaa. Ja ei tässä nyt lopulta kovin pitkä aika olekaan, sillä ensi viikollahan on jo juhannus ja kesäkuun loppupuolisko (siis kesänkin loppupuolilsko alkaa...). Kun katsoin vielä kokeita, joita on määrätty otettavaksi, niin aikamoisia tunnemyrskyjä kävin läpi. Samanaikaisesti olen myös kiitollinen lääkärille. Kaikkien näiden vastausten kanssa vastaanotolle meno on mielekästä, sillä silloin pystytään jo poissulkemaan monia vaihtoehtoja.

Olen hyvilläni siit' että se aika loputakin konkretisoituu. Eilisen liian paljon liikkumisen ja bussimatkojen seurauksena tänään on ollut erittäin kivulias ja ärtyisän tunnelmallinen päivä, vaikkakin pääasiallisesti positiivinen päivä. Kun iltapäivällä vielä pakotin itseni liikkeenne, niin sain jopa ostettua ompelukoneen. Oli ota tai jätä -tilanne. Tuli vastaan sellainen, joka sopii käyttötarkoitukseen, ja jonka hinta oli kohdillaan, ellei jopa alakanttiin. Eräs ihminen möi koneen pois akuutin rahantarpeensa vuoksi. Tänään jaksoin vain testata konetta, ja jonakin kauniina päivänä tällä viikolla alkaa ompeluprojektin toteuttaminen. Tai no, saattaa niitä olla jonossa muutamakin.

Ja kyllä, kirjoittaminen ei luonnistu. Ympäristössä ja elämässä on liikaa keskeyttäviä ja stressaavia tapahtumia ja asioita. Tila, rauha ja hijaisuus puuttuu. Vaan eipä tuo haittaa, ei se niin vakavaa ole. Se on vain kirjoittamista. Jokaisella asialla on aikansa, ja jokaisella tapahtumalla merkityksensä. Niin oli myöskin niillä maaliskuun lopun yllätyksellisillä tapahtumilla, joiden seurauksena tulin Suomeen juuri silloin, ja jonka vuoksi olen jonkun ajan päästä pääsemässä keskussairaalaan. Kirjoittamista hoppuilin sen vuoksi, että jos en jostain syystä jatkossa pystyisi itse kirjoittamaan. Pelkään sitä, että kädet menevät yhtä huonoon kuntoon kuin mitä jalat, selkä ja niska nyt ovat. Vaan yritän olla ennakoimatta ja ennakkoon pelkäämättä. Otetaan mitä tulee, ja selvitään sen kanssa.

...ja jäätelön aika.
 Alanyassa on taas ollut vipinää monella sektorilla. Siellä on vieraillut niin entinen kuin nykyinenkin ulkoministeri sekä maakuntahallinnon johto. Isoja uusia investointeja ja uudistuksia on luvassa. Mm. Alanyan Gazipasan lentokentän terminaalirakennusta tullaan laajentamaan ja lentokentälle johtavaa tiestöä parannellaan. Uusi ohitustie liittyy myös tähän kokonaisuuteen oleellisesti, mutta se oli julkistettu jo aiemmin, ja on valmistumassa hyvää vauhtia. Terminaalirakennuksen parannuksen jälkeen kentälle saapuvien matkustajien jonotusaika aiotaan lyhentää 15 minuuttiin. Passintarkastuspisteitä ja turvatarkastuspisteitä sekä henkilökuntaa tullaan lisäämään. Ihana uutinen :)). Haampurista, Bremenistä ja Düsseldorfista muuten tulee Gazipasan kentälle syyskuun lopulle asti Air Germanian lennot. Toisinaanhan Suomesta pääsee erittäin edullisesti kyseisiin Saksan kaupunkeihin.

Alanyan venäläinen koulutus ja kulttuuriyhdistys on tänään järjestänyt Alanyassa venäläisten laulujen festivaalin. JOtenkin hämmentynyt olin kyseisen seuran puheenjohtajanaisen sotilaspuvusta, tai siis sotilaspuvun tyylisestä naisen asusta. Linkki artikkeliin on tässä. Miksi se sotilaallisuus on pitänyt siihen tuoda. Suomalaisten kohdalta kysyn toista asiaa... miksi muslimivaltiossa, jossa on paastonaika meneillään, järjestetään cocktailtilaisuus matkatoimiston vuosijuhlien kunniaksi juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan, eli paastonaikaan päivällä. Tarjotaan syötävää ja juotavaa, ikään kuin härnäisi tahallaan paikalle kutsuttujen paastoajien sietokykyä... Maassa maan tavalla ei nyt toiminut suomalaisten kohdalla. Ehkä maan tapoja ei ole sisäistetty niin paljoa, että niitä vaivauduttaisiin kunnioittamaan edes tuon verran. Helppo ratkaisu olisi ollut järjestää kyseinen cocktailtilaisuus Iftarin jälkeen, jolloin se ei olisi ollut noin pahasti arvoristiriidassa. Tai sitten päivällä juhlat, mutta ilman cocktaileja ja ruokaa. Sellainenkin on mahdollista, vaikkei se kaikkien suomalaisten mielestä ole juhla.

Alanyassa on nyt tullut muotiin järjestää Villa Partyja. Tässä lehtiartikkeli Obassa sijaitsevan huvilan partyihin liittyen. En
tiedä sitä, onko kyseessä firmojen omistamat huvilat vai ovatko bileet yksityisten järjestämiä. JOtenkin vaistonvaraisesti veikkaan tuota firmojen tai johonkin / jotakin myyvään firmaan vahvasti sidoksissa olevien henkilöiden järjestämäksi, niin ettei ainoa tavoite ole pitää hauskaa, vaan myös myydä jotakin. Oli miten oli, sellaisiakin markkinoidaan nyt.

...lämpimien iltojena ja vuoristoretkien aika.
Täällä Suomessa tänä sateisena päivänä minä ja muut muummot kuljimme taas toppatakki päällä. Joillakin oi jopa käsineet kädessä, ja hieman kateellisena katselin, samalla kun käsiniveliä kolotti tämä kylmyys. Onko sopeutumisvaikeuksia -kyllä, ja paljon, silloin kun säästä puhutaan. Sisäinen termostaattini ei vaihdu millään, eikä kroppa suostu uskomaan tätä keliä kesäksi. Katselin tänään kaupassa uima-asuja, mutta lämmintä merta ajatellen. Nyt olen taas siinä pisteessä, että saan hillitä itseäni oikein toden teolla, siis etten osta lentolippuja liian aikaisin. Jotakin uusia halpalentoja tai halpoja lentolippuja myyviä firmojakin näyttää tulleen, ja olin jo klikata sivustoja auki... kunnes tajusin, että vähemmällä stressillä pääsen, kun en edes katso juuri nyt. Te jotka voitte, katselkaa ja nautiskelkaa lennoista ja lomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.