tiistai 27. kesäkuuta 2017

Alanyasta itään

Oletko jo käynyt Silifkessä? Alanyasta itään päin mennessä Gazipasan jälkeen on Anamur. Anamurin jälkeen seuraava suurempi kaupunki on Silifke. Se on jo Mersinin maakunnan alueella. Alanyasta Silifkeen on rantatietä pitkin 251 km, noin neljän tunnin ajomatka. Jos ajaa Mahmutlarista vuoristoon D340-tielle, niin Alanyasta Silifkeen on 270 km, ja taatusti ihan erilaiset maisemat. Tuo olisi varsin houkutteleva ajomatka, sillä tuo kilometrimäärä on vielä ihan siedettävä ajomatka, varsinkin riittävien taukojen kera. Ja meno vuoriston kautta ja paluu rannikkoa pitkin, saisi kaksi eri maailmaa samalla reissulla. Tuo vuoristotie menee mm DimCayin kansallispuiston vierestä ja ainakin Görmelin kohdalla isohkon vuoristojärven vierestä. Kyseessä on Konyasta tuleva maantie, eli ei ihan pienin, kohtuullinen ajettava.

Silifke on mielenkiintoinen siksikin, että siellä Taşucussa on satama, josta pääsee laivoilla mm. Kyprokselle. Taşucu on n. 10.000 asukkaan pikkukaupunki. Silifkessä on noin 17.000 asukasta. Silifken kaupungin sivut löytyvät täältä ja Ethem Kibarin Taşucun rantoja esittelevä video löytyy tästä  Mersin Silifke Taşucu Kum mahallesi

Antalyasta länteen, ylänkötasanko jossain siellä
Silifke näyttää siellä käymättömän silmin, pelkkien videoiden ja esittelytekstien perusteella olevan mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa ja modernia, vanhaa ja uutta sulassa sovussa. Ilmeisesti sataman ja merenkulun ansiosta Silifkessä on jo vuosisatojen ajan ollut sekä Kreikkalaisia että Italialaisia, Kyproksenkin kautta tulleita, ja kaupunki on nykypäivänäkin varsin kansainvälinen. Kaupungin omien sivujen ja youtuben kautta näet kaupungista kuvia, videoita ja muuta mukavaa. Ihan kaikkea en tähän halua referoida. Ehkä josku pääsen siellä käymään. Bussejakin sinne menee Alanyasta monta kertaa päivässä, joten ei välttämättä tarvitse edes ajaa matkoja itse. Auton voi vuokrata perilläkin.
Turkin ajokorttilainsäädäntö on muuten uudistunut. Olen vain nähnyt kuvia ja lyhyitä tekstejä, mutta en ole vielä löytänyt / jaksanut etsiä valtion asiasta kertovaa sivustoa. Kun se tulee vastaan, niin kerron sitten lisää.

Itse olen aika lailla hermostunut, niin kuin aina viimeiset päivät ennen tärkeiden tulosten kuulemista. Tässä tapauksessa on kyse reumalääkärin vastaanotosta ja labrakokeiden, kuvien yms. tuloksista, tiedosta mitä on ja mitä sille pitää tehdä. Leipominen ja ompelu ovat sellaista konkreettista tekemistä, jotka vievät ajatukset pois tuosta, siihen tekemiseen itseensä, ja siksi kai ne viehättävät juuri nyt. Kirjoittamiseenkin voi edelleen uppoutua, aina silloin kun malttaa pysähtyä, kun ei ole "kiire" tehdä jotakin muuta. Silti ajatus ei aina ole mukana ihan kaikessa tekemisessä, ja "vahinkoja" tapahtuu. Tänään uuniperuna räjähti uuniin, kun unohdin pistellä sen. Onneksi ei ollut mikään tosi suuri, sillä vain kuoret jäi, kaikki muu sisältä levisi pitkin uunia ja muita uunissa olevia astioita. Olihan taas kokemus.

Ensi viikolla voisi jo olla lentopäivä, voisi olla jos hyvin käy... näitä epätoivoisesti mietin 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.