lauantai 3. kesäkuuta 2017

Aurinko hymyilee

Tervetuloa Suomen kesään. Kävin lääkärinkomennosta labrassa jättämässä useamman putkellisen verta, siinä
toivossa että jotain selviäkin. Juuri tällaisena aamuna olin sitten unohtanut laittaa herätyskellon soimaan, ja herään niillä kriittisillä viime minuuteilla, jolloin vielä voi toivoa ehtivänsä näytteenottoon ajoissa. Ja tietysti bussikin on pysäkillä 2 minuutin päästä, joten ei siinä ehtinyt edes miettiä syömisiä tai juomisia. Ehdin bussiin, viimeisten joukossa, kengännauhat sitomatta ja takki auki. Mutta ehdin. Ja ehdin vielä labraankin viitteellisten kellonaikojen puitteissa.

Labrasta palatessa katsoin ulkona hämästellen, kuinka pelkkään paitaan ja capreihin pukeutunut äiti ja collegeasuun puettu lapsi (sinisine huulineen) nauttivat kesäsäässä kuljeskelusta. Liekö tullut kiire lähtö heilläkin, vai onko vain päätetty että nyt on kesä ja kesävaatetusen aika. Ulkolämpötila näillä korkeuksilla on nyt +5  C. Kylmä tuuli ja kevyt sade kruunaavat tunnelman. Viimeistään seitsemän viikon päästä alkaa kylmeneminen ja on syksy... 😶 Mitä minä täällä teen palelemassa? Kysymys hiipi taas bussipysäkillä värjötellessä väkisinkin mieleen, vaikka tasan tiedänkin mitä täällä teen, ja miksi täällä palelen (toppatakista huolimatta). Ehdinköhän käyttää mitään kesävaatteita tänä "kesänä"?

"MInä olen kyllä käynyt kastelemassa parvekekasvejasi... En ymmärrä miksi, mutta ne ovat silti kuivaneet." Vuokraisännän äänessä oli kuultavissa pientä huolestuneisuutta, mutta ei hätää, ne ovat vain kasveja. Alanyassa on siis olllut lämmintä. Ylempi sääennusteleike on Alanyasta, ja alempi tämänhetkistä työskentelypaikkaani koskeva. Ihan pieni ero on havaittavissa, ihan pieni. Alanyassa on yölämpötilat samaa luokkaa kuin täällä parhaat päivälämpötilat 😃.

Välipalaksi muisto kymmenien vuosien takaa
Surkeaakin surullisemmasta sanomasta huolimatta tuota biisiä voi kuunnella hymyssä suin ja positiivisiä muistoja mieleen palauttaen. Juicen keikat <3 niissä oli sitä jotain.

Päivä meni töissä nopeasti ja... meni. Edelleenkään ei ole mitään kunnon ahaa-elämystä siihen, mistä tänään kirjoittaisi. Väsymys vie kirjoittamisajatukset aiva täysin "hukkaan". Väsymys ei tässä tapauksessa tule työn raskaudesta (ei ole kovinkaan raskasta), eikä päivien pituudesta, vaan tulehdustilan, kipujen ja kivunhallinnan myötä. Se kokonaisuus vie uskomattoman määrän energiaa. Tähän asti kirjoitin eilen, ja nukahdin ennen kuin muistin jatkaa loppuun...

Luin äsken Alanyan uutisia, ja saatoin jopa nauraa kuvitellessani mikä on ollut fiilis satamassa. No, satamassa eräät laivurit ja/tai heidän henkilökuntansa ovat käyttäneet niin voimakasta myyntiä, painostavaa sisäänheittoa, että se on jo vastoin kaupungin toiveita painostamattomasta myynnistä. Dilara 5, Viking Line, Troys, Zeus ja Vikingen 3 on saanut asiasta konkreettisenhuomautuksen. LAivojen toimilupa on evätty 3-5 päiväksi. Alanyan turkkilaiset ymmärtävät ei-painostamalla myymisen, mutta kaikki muualta tulleet eivät sitä käsitä. OSa idästä tulleista käyttää edelleen vanhaa, kovin vahvaa, painostavaa myyntitapaa. Alanyassa pyritään nykyään suomaan rauha sekä kävelyllä olijoille, että shoppaiiljoille. Jokaisen tulee voida liikkua rauhassa myös satamassa ja basaariaueilla. Artikkeli on tässä linkissä.
Arvostan suuresti sitä systemaattista kehitystyötä ja Alanyan arkielämään vaikuttamista, mitä nykyinen kaupungin johto tekee.

Muistutan vielä, että Alanyan kaupungin live-kameroiden linkki on kaupungin nettisivujen etusivulla. KAmeralar
JOkainen voi katsella miten arki sujuu ja aurinko hymyilee :))  .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.