perjantai 30. kesäkuuta 2017

Hyppää mereen

Alanya meriretket :))
Alanyassa, Sapaderen kanyonin ja Gazipasan Yeniköyn suunnalla on riehunut metsäpalo ainakin 30 hehtaarin alueella, ja lähimpien talojen asukkaita on jo evakuoitu palon voimakkaan etenemisen takia. Voimakas tuuli sai palon suunnaan kääntymään SApaderestä kohti Yeniköytä. Lentokone, 4 helikopteria, 32 paloautoa sekä metsäpaloihin erikoistuneita sammutusmiehiä on töissä alueella. Palokalustoa on vaurioitunut, palomiehiä loukkaantunut ja Sapaderen teitä suljettu siviiliiikenteeltä. Alueelle ei kannata nyt mennä. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

SItten ihan toisenlaisiin uutisiin. Itänaapurimme kansalaiset ovat järkyttäneet alanyalaisen hotellin elämää. Hotellista poistumassa olleen venäläisen nuoren pariskunnan matkatavarat tarkistettiin, koska oli epäily hotellitavaroiden anastamiesta. LAukkujen todellinen sisältö ylitti silti villeimmätkin arvailut. PAriskunnan matkalauluista löytyi mm. 14 rullaa wc-paperia, puolen litran vesipuloihin talletettuna 5 litraa BAileys-likööriä, hotellin kylpytakit, sandaalit ja pyyhkeet, hotellin kukkaistutuksista ylös kaivettuja eläviä kukantaimia/ juurakoita, 7 kg appelsiineja ja nektariineja. Eivät tulleet lomalle vaan ryöstöretkelle. Lehtikuva oli niin pysäyttävä, että hetkeen ei voinut kuin nauraa. Typeryydellä ei näköjään ole rajaa, eikä ahneudella.

Terveysturismi- ja terveyspalvelusektorilta taas pieni lisäuutinen. Alanyan
uudessa yliopistosairaalassa aloitetaan myös olkapäiden tekonivelkirurgia (artroplastinen kirurgia). Muista osastoista ja koonaisuudesta kerron tarkemmin, kun sairaalan uudet sivut ovat valmiit. Sairaalasta vastattiin ystävällisesti kommenttiini, joka koski sitä, ettei heidän nettisivuilleen päässyt ainakaan täältä Suomesta käsin. Sivut ovat kuulemma työn alla, valmistumassa. JOstain kumman syystä erityisesti reumasairauksien osa-alue kiinnostaa, siis tutkimusten ja hoitojen osalta.

Kesäkuun lopun paahteissa merellä
Tunnistatko kuka on Sumio Shiratori tai Emiko Shiratori. Rouva Emiko Shiratori on kuuluisa laulaja, joka laulaa mm. Muumien jäärouvaan liittyvässä musiikissa upean-hyytävän lauluosuuden. Herra Sumio Shiratori on se taitava ja kekseliäs säveltäjä, joka on säveltänyt muumien musiikin. Eilen illalla youtubea selatessani jälkikasvuni ansiosta löysin heidät. Music by Sumio Shiratori, MOOMIN TV SOUNDTRACK olkaa hyvä. LInkin kautta löytyy HAppy Music -iloista musiikkia osuus, ja samasta kokonaisuudesta löytyy myös eeppistä musiikkia ja tunnelmamusiikkia-kokonaisuudet, Muumeista kaikki. Joten arvaat mitä tein eilisen myöhäisillan :)) . NAutiskelin ja palasin aikaan, jolloin muksut olivat pieniä, ainakin pienempiä kuin nyt. Näitä musiikkeja kun kuuntelee, niin tunnelmat ja tapahtumat välittyvät hyvin, ja hyväntuuliseksihan niistä jää. Ihanaa, ja kiitos Sumio Shiratorille näiden jakamisesta.

Istuin tässä eräänä päivänä keskustassa eräällä vilkkaalla paikalla, ja huomioni kiinnittyi turkinkieliseen keskusteluun.
Lähistöllä oli seitsenhenkinen seurue, jotka ulkonäön perusteella olisin arvellut romanialaisiksi tai kurdeiksi, mutta niin vaan puhui koko porukka turkkia. Heidän turkkinsa on hyvin selkeää, ei niin murteellista kuin Alanyan puhekieli. Välillä tarvitsi keskittyä hilitsemään itsensä niin, etten naura ääneen heidän jutuilleen. No, miehet on miehiä. Kovasti teki mieli kommentoida naisnäkökulmaa asioihin, mutta senkin maltoin olla tekemättä. Ihan vaan hiljaa kuuntelin, kommentoin mielessäni ja nauroin sisäänpäin. Tällä paikkakunnalla on ihmeen paljon turkkilaisia.


JOku vaihtoi laivaa 😂 seura ei miellyttänyt
Pikkulaukku on pakattu, ja äkkilähdöt ja lentojen hinnat valmiiksi tsekattu, jos sattuisi käymään niin, että pääsen ensi viikolla lähtemään Alanyan lämpöön. Tästä se taas alkaa, aktiivinen lentojen seuranta ja lähtöön valmistautuminen. Helle kutsuu :)) . Ja vuoriston lämpimänviileät yöt. Asunnolla ei ole läheskään niin kuuma kuin keskustan kaduilla, tosin ei siellä ole kylmäkään juuri nyt. Merivesikin alkaa olla uintilämpöistä... Olisi valtavan kiva yllättää pari kaveria ja naapurit yksinkertaisesti vain ilmestymällä paikalle, edes kuukaudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.