keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Ilmainen runokirjan julkaisu

Alanya, KEykubat-ranta ja Kale auringon lämmössä
Nyt voidaan huutaa parit Jihuut! IKEA avaa myymälänsä lähelle Antalyan lentokenttää :)) . Shoppailemaan pääsee jo Ikea IStanbul englanniksi, ja tuosta löytyy myös verkkokauppa.Olin jo suunnitellut tilaavani Alanyankotiini IKEAN Istanbulin myymälän verkkokaupan kautta tiettyjä tekstiilejä, vaan nytpä odotankin hieman, ja käyn Antalyan Ikeassa keväällä, jos Luoja suo.
keväällä 2018. Tuo uutinen oli mieluinen ainakin minulle, todennäköisesti monelle muullekin etelärannikolla paljon liikuskelevalle tai siellä asuvalle IKEAN tuntijalle.

Nimittäin nyt tuli taas pikapassitus mammografiaan, niin kuin kaikessa muussa ei olisi tarpeeksi. Mutta heräsi päivystyksessä lääkärin kanssa myös kysymys, voisiko mahdollinen rintasyöpä tai 1995 syöpäsolujen "etäpesäkkeet" olla nyt kaiken tämän oireilun takana. On sitten tilattu 2013 kontrollikuvia ja varattu kuvausaikaa, ja toivottavasti muistan mennä tutkimukseenkin. Aamun
verenpaineen nousua lukuunottamatta en jaksa ottaa edes stressiä tästä(kään) asiasta. Jos on, niin sitten katsotaan mitä sille voidaan, ja jos ei ole, niin haen suklaakakun siitä hyvästä. Kerran syöpäpotilas on aina syöpäpotilas, kun jotain "sopivan oloista" tulee vastaan. Vaan onpa niistä kolmesta aiemmasta "hälytyksestä" jo jotain tullut opittuakin. Ennakkoon ei kannata murehtia. Sen ehtii ehdä sitten jos on konkreettinen tarve, mutta useimmiten siinä vaiheessa on muuta paljon tärkeämpääkin ajateltavaa, ja monta hyödyllisempää energian suuntaamisen kohdettakin. JOten se siitä tulosten saantiin saakka.

Dim-joki Alantur-hotellin luona
Jotenkin tuli tuosta mieleeni jotain, mitä olen unohtanut kertoa aiemmin. Alanyassa on monia hautausmaita, ja siellä oleva ulkomalaisille tarkoitettu hautausmaa on täynnä. Uutta hautausmaata suunnitellaan / rakennetaan parhaillaan. Alanyassa on viimeisten 27 vuoden aikana haudattu noin 200 Alanyassa asunutta ja sinne kuollutta ulkomaalaista. Turistien ruumiit yleensä lennätetään kotiimaahan, perheiden tahdosta ja kustannuksella, mutta Alanyassa asujista useimmat haluavat myös tulla haudatuksi sinne. No, ei kannata säikähtää, ei ole aikomustakaan kuolla vielä, jos vaan elinpäiviä annetaan lisää, ja uskon että annetaan.

Alanyassa on tuttavayrittäjien mukaan jonkun verran turisteja, ja elämä mallillaan. Eilen juttelin pitkään Abon kanssa, ja hän ainakin oli hyvin toiveikkaan ja realistisen oloinen pohtiessaan bisneksensä toimivuutta ja arkea. Hänellä asiakkaita on tarpeeksi. Paremminkin voisi olla, mutta tälläkin määrällä hän selviää hyvin. Alanya elää, rakentaa, kehittyyy ja kasvaa. Arki kulkee rauhallista latuaan. Kuinka mielelläni istuisinkaan palmun alla, pulikoisin lämpimässä meressä ja nauttisin kuumuuden vastapainoksi jääkaappikylmästä vesimelonista. Sekin aika vielä tulee.

Rentouttavaa löhöilyä, meren ääniä, kuumaa hiekkaa ja meri <3
Moni teistä tälläkin hetkellä Alanyassa asuvista suomalaisista kirjoittaa joko huvikseen tai ajankulukseen. Jotkut kirjoittavat blogia omalle, suljetulle porukalle. Jotkut kirjoittavat kirjaa, runoja tai novelleja. Niin, ja sitten on ne, jotka kirjoittavat arkistoihinsa ylös kaiken sen, mitä muista suomalaisista keräävät 😂. Kirjoititpa mitä tahansa, kenelle tahansa, niin oletko miettinyt tuotostesi julkaisemista. SUomi 100 -juhlavuoden kunniaksi on meneillään projekteja, joissa kirjoittajien tuotos julkaistaan normaalia helpommin ja edullisemmin. Eräs kustantaja, jonka nimi ei nyt tule mieleen, mainosti jopa täysin maksutonta runokirjojen julkaisemista. Eipä vaan ole kouluaikojen jälkeen tullut kirjoitettua ainoatakaan runoa. Ei ole kovin ruusuiset muistot runoilutaidoista, vaan opettelukkysymyshän sekin on. Monia asioita voi oppia, kirjoittamista ja runoiluakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.