sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Iyi Bayramlar

Juhannusaaton järvinäkymää
Vuosi 2017 on puolivälissä, huomenna alkaa se loppupuolisko. Hhmm. Mihin meni alkuosa, miksi katosi kuin *piip* saharaan? Ei vaineskaan, alkuvuodesta on paljon hyviä muistoja, konkreettista tulosta työnjäljestä ja kremppoja kerännyt kroppa. Juniorikin toi tänään kaupasta minulle tuliaisina suklaan sijaan luontaistuotteita 😆 ei jei jei. Eihän se nyt ole ollenkaan sama!  Hyvänenaikasentäänjavaikkamitäpäälle. Suklaata, sillä pysyy elimistö käynnissä, ha haa. Sen sijaan sain ekstravahvaa kalaöljyä VUODEN annoksen, ja ison purkin Ca-Mg-D:tä. Tätä on vanheneminen ihan konkreettisesti. Kun ylität 50v rajan, niin ei tuoda herkkuja, tuodaan vitamiineja ja "säilöntäaineita". Mitähän se sitten on jos pääsee yli 60v? Olisiko viiniä ja suklaata?

Juhannus meni, onneksi, ja oli aika lailla stressaava. Ihanaa ja rentouttavaa palata arkeen. Jotkut rakastavat juhlia, juhlapäiviä, erityisiä päiviä, nimipäiviä, synttäreitä ja vaikka hautajaisia... minäkin, usko tai älä. Se ei vaan näy mitenkään ulospäin ;) . On toki tiettyjä asioita jotka virittävät juhaltunnelmaan, kuten esimerkiksi perhe ja hyvät ystävät koolle kokoontuneena, ja SÄÄ, aurinkoinen ja lämmin sää. Kylmä sadesää yhdistettynä autottomuuteen ja siihen, ettei kaupungit bussit kulje, oli sellainen yhdistelmä, johon en vaan osannut varautua. Ei tullut pieneen mieleenikään, että on päiviä jolloin kaupunkibussit eivät kulje. Joten minä kävelin... niin pitkälle kuin pystyin. Tänään sen sijaan en ole asunnosta poistunut,, ja liikunnasta on lepopäivä huomennakin. Sen sijaan kirjoitan ja ompelen. Nuo viereisessä kuvassa olevat heittelyyn ja leikkimiseen tarkoitetut pikkutyynyt ovat yksi päivän tuotoksista, ja viimeistelyä vailla. Silmät ja täytevanu vielä paikalleen, ja pikkuvintiö pääsee testaamaan mitä kaikkea noilla voi tehdä.

Eläimistä hullaantuneelle pikkuvintiölle valmistuvia lelutyynyjä
Turkissakin on paastonaika loppunut, ja Iyi BAyramlar -tervehdykset ovat  aktiivisessa käytössä tänään ja seuraavat pari  päivää. Nyt myös tarjoillaan karkkeja ja muuta makeaa sekä tutuille että tuntemattomille. Esim liikkeissä asioidessasi sinulle todennäköisesti tarjotaan pikkukarkkeja. KArkkien tarjoilu liittyy paastonajan loppumiseen, ja tästä ajankohdasta käytetään myös nimeä şeker bayramı, sokerijuhla. Turkin ulkopuolella arabiankielisissä muslimimaissa toivotetaan Eid Mubarak, ja tätäkin toivotusta kuulee niin ympäri eurooppaa kuin Suomessakin. Tänä vuonna sekä juhannus että paaston loppumisen aika osuivat samaan ajankohtaan.

En nyt enää linkittele halpoja lentohintoja tänne, totean
Kotoisa maisema
vain, että nyt oli ajankohtaan nähden todella halpoja lentoja Alanyaan, ja Antalyan ja Alanyan kentille oli kerrankin samat hinnat. Aiemmin Alanyaan on ollut kalliimmat lennot, mutta nyt oli ilo nähdä ne samanhintaisina. Eipä sillä, ei pieni ero saa minua siltikään valitsemaan Antalyan kenttää. Kun kerran Alanyan kenttä on auki, niin sinne kannattaa lentää. Sieltä ei nykyistä tietä pitkin ole kuin 35 km Alanyan kotiin, uutta, myöhemmin aukeavaa ohitustietä pitkin vieläkin vähemmän. Tuli jo katseltua, että missäs ne kotiavaimet ovatkaan. Ihan on sellainen tuntuma, että jollei reumalääkäri kehittele heinäkuulle aktiivisesti hoitoja ja kontrolleja, niin taidan käydä kotosalla... voisin kokeilla auttaako lämmin ilma, kuuma hiekka ja lämmin merivesi kuukauden kuurina kipuja poistavasti.

Eilen illalla luin Camilla Läckbergin Leijonankesyttäjän. Tai no, aloitin illalla ja jatkoin niin kauan kuin kirjaa riitti. Pokkariksi se oli paksu, ja aikaa meni, mutta olipa niin mielenkiintoisesti kirjoitettu, että en malttanut jättää sitä kesken. Aamuyöllä kahden aikoihin lopetin, ja tajusin, etten uskalla ruveta nukkumaan. Niin elävästi pyöri kirjan tarina silmien edessä, että piti käydä tarkistamassa että ovi on lukossa, ettei tyhjässä huoneessa ole ketään jne. Kiersin silmät suurellaan asuntoa muutaman kerran, ja tuumasin että nukkumaan olisi parasta mennä... vaan olipa työlästä rauhoittaa itsensä unta varten. Suosittelen tuota kirjaa, todella. Löytyy kirjastoista ja ainakin Prisman valikoimista. KAiken lisäksi loppu oli moneen kertaan niin erilainen kuin odotin, että jäi vielä vaivaamaan, että miten se jatkuu, entä tämän jälkeen... siksi nukkumattikin pakeni.

LEvollisia unia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.