sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Juhannus Alanyassa?

Alanya autotieltä kuvattuna, liitäjät ovat paljon korkeammalla
Alanyassa kisataan varjoliidon mestaruuksista. Tänään on ollut ensimmäinen päivä, ja 35 hyppääjää on liidellyt Taurusvuorten rinteeltä, 700 metristä alkaneen ja 20 minuuttia kestäneen lentonsa, ja laskeutunut tiettyyn Kleopatrarannan kohtaan. Huomenna maanantaina on kilpailun toinen päivä, tosin en tiedä kellonaikaa. Jos olet kiinnostunut seuraamaan tai satut muuten vain huomaamaan heidät, niin tuota hyppäämisen iloa ja keveyttä näkee varmimmin Kleopatrarannan loppupäässä, siellä rantojen 21-22 paikkeilla. Mukana kisassa on sekä miehiä että naisia, nuoria että vanhempia. Erzincanissa on seuraava osakilpailu tässä kaiken kaikkiaan 6 kilpailua sisältävässä cupissa.

Alanyassa syttyy tänäkin vuonna juhannuskokko 23.6. Sankt Hans eli Pyhän Hanneksen, Johannes Kastajan muistoksi. Kokko poltetaan Alanyan Oban rannalla numero 6, siis Oban 6-rannalla. Näitä 6-rantoja kun on usempia. TApahtuman hinta on 25 € / aikuinen ja 15 € /
lapsi. Hinta sisältää ruokailun. Tapahtumaa ovat järjestämässä Eurodan Alanya, Le Grille ja Mari Tiki Beach. Paikalla on takuuvarmasti paljon tanskalaisia :)) . Ja jos haluat ruokailla ja osallistua aktiviteetteihin, niin ilmoittaudu 21.6. mennessä jollekin em järjestäjätahoista. Ja te jotka ette ilmoittaudu, mutta innostutte omasta juhannuskokosta, niin muistattehan, että kokon polttaminen vaatii viranomaisten luvan myös Alanyassa.

Yläilmoja kohti, nousuvirtauksessa
Täällä sairastamistilanne on kehittynyt niin nopeasti pahemmaksi, että olen kuumeessa ja toinen jalka on jo kävelykyvytön (ilmaantui tänään iltapäivällä) ja tarvitsen toisen ihmisen apua, että saan paidat pois päältäni.  Huomenna taas päivystykseen, ja tällä kertaa olen varustautunut myös  paljon aiempaa kovempaan vaatimiseen siitä, että jotakin muutakin kuin odottamista on nyt tapahduttava. Kaksi kuukautta on jo odoteltu, ja tuloksena tämä sekä muutama labrakoe, joista osan vastauksia odotellaan. Entäs sitten, jos tässä odotellessa menee kävelykyky kokonaan yms. niin kuka takaa, että turhasta vitkuttelusta ja odottelusta pahenevat tulehtumiset saadaan kuriin ja menetetty toimintakyky takaisin? Argh! Kuinka toivonkaan, että olisin edelleen kirjoilla Helsingissä, ja että olisi vielä entinen omalääkäri aikaansaava ja ajatteleva nainen.

Tänään olen pääasiassa istunut keinutuolissa, jalat toisella tuolilla. Hyvää viihdykettä on ollut kirja, jonka eilen ihan sattumalta poimin Citymarketin tarjouskirjapöydältä. Halusin sekä minulle entuudestaan tuntemattoman kirjailijan, että mahdollisesti jotakin itämaiseen kulttuuriin liittyvää tekstiä. VAlitsin tämän kirjan Samarkand-nimen perusteella, ja siksi, etten ole lukenut mitään Amin Maaloufin kirjaa. Ei tarvinnut lukea montaakaan sivua, kun kirjasta tuli hyvin mielenkiintoinen. Tämäkin kirja sivuaa Turkin historiallisia tapahtumia, tosin en tiedä minkä verran on faktaa ja mikä on fiktiota, mutta ei sillä ole väliä kun on mukavaa luettavaa.

Kukkii taas isot ja pienet, puut ja pensaat
Kirjoittaja on taitava ja tarina mukaansatempaava. Jopa niin mukaansatempaava kaikkine juonenkäänteineen, että  kaipaan alueen historiallista karttaa, ja "pientä" historian kertausta. Tämän jälkeen tekee oikeasti mieleni etsiä käsiini joku "ei-eurooppalaisen" kirjoittama historiankirja, joska kävisi ilmi noin 1000 jKr alueen kaupunkien nimet, hallitsijat, tapahtumat pääpiirteittäin jne. Olen jo aiemmin oppinut sen, että Suomessa tarjoiltava tieto tuon alueen historiasta on erilaista kuin suoraan ko alueelta peräisin oleva historiatieto. SIksi haluan myös alueen omaa näkemystä ja ääntä. Kyse on samoista asioista, kuin jos vertaat mitä ja miten SUomesta ja suomalaisuudesta opetetaan esim . Yhdysvalloissa, Ranskassa tai vaikkapa Ruotsissa, Suomeen verrattuna.

Mukavaa ja seikkailullista lomaa aurinkolomalaisille, ja lukuiloa sadepilvien alla olijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.