torstai 8. kesäkuuta 2017

Köysirata on avattu

Alanyan Kalelta
Alanyassa kauan haaveiltu, pitkään suunniteltu ja huolella tehdyllä köysiradalla on tänään ollut jo liikettä. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin kyseessä on vielä testiajot, eli ihan vielä köysirata ei ollut avoinna asiakkaille. Joka tapauksessa ala-asema Damlataksella on täysin valmis, ja käyttökunnossa. Kuulemani mukaan alanyalaiset ovat haaveilleet tästä hetkestä 30 vuotta, ja nyt valmistumista hehkutetaan oikein kunnolla. Avajaisetkin tulevat aikanaan olemaan, mutta en tiedä vielä päivämäärää. Käsittääkseni sitä ei ole vielä julkaistu. Samalla kun köysirata aukeaa, vahvistetaan myös Alanyan ja Kalen historian esilletuomista. Linkki lehtiartikkeliin. Saattaa olla pienen pieni mahdollisuus, että itsekin ehdin avajaisiin, mikäli ne ovat kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa :) . Soitin tänään reumapolille, ja ehkä aika ei mene ihan hirvittävän kauas. Ehkä. Toivoa on.

Sitten toiseen sekä paikallisia asukkaita että turisteja riivaavaan / ilostuttavaan asiaan, hyttysiin. Eräs valtakunnan tunnetuimpia bloggareita antoi ymmärtää eräässä viime päivien kirjoituksessaan, että voihan sitä puhua vaikka hyttysistä, jollei tohdi puhua oikeista asioista ja vakavammista tapahtumista. No, hänellä oli vakavasti otettavaa asiaa sanottavanaan, vaan mennään silti hyttysiin. Lomalaisen ja turistin, niin kuin paikallisasukkaankin mielestä nuo isot ja pitkäkärsäiset verenimijät ovat kaikkea muuta kuin haluttuja seuralaisia. Sen lisäksi ne levittävät useita eri tauteja, missä sitten lentelevätkään. Alanyassa on taas käynnissä sekä päiväaikaan suoritettava hyttystorjunta, jota tekevät pääosin sinipukuiset miehet pörisevine, kannettavine ja savuavine koneineen, että öisin ja hämärän aikaan liikkuvat avolavapakettiautot, joiden lavalta sumutetaan ilmaan ja ympäristöön hyttys- ja kärpäsmyrkkyä.


Kalella asuessa sain kyseistä myrkkyä pariin kertaan iholle, silmiin ja hengitysteihin, kun en ehtinyt tunnistaa ruiskuautoa ennen kuin oli myöhäistä, ja hengitystieoireet olivat sen mukaiset. Keskustassa auto kiertelee katuja moneen kertaan, joillakin aueilla jopa lähes päivittäin. Nykyisen asuntoni luona auto kiersi kerran viikossa. Päiväaikaan levitettävä myrkkysavu ei sekään ole terveellistä hengittää, ja saattaa aiheuttaa oireita herkimmille, joten vältä sitä. Ilman myrkytystä hyttysongelma olisi valtava, joten myrkytys takaa suht rauhallisen kesän, ja mahdollisuuden olla ulkona ilman peittävää pukeutumista. Sen sijaan vuoristossa tai kaupungin ulkopuolella voi nähdä ja kokea itikkatodellisuuden ihan luonnollisessa mittakaavassaan. JOllet usko, niin käy jonakin lempeänä kesäyönä jonkun testaamassa vaikkapa DinCayin padon lähistöllä. On elämää ja kavereita, ja paljon. Se on jotain sellaista mistä yllätyin, ja jonka jätän uudelleenkokematta jos vaan voin. ...ja toivon, etten jo kanna mitään itikan jakamaa pöpöä tai parasiittia. Uutinen on täällä.

Alanya ja Keykubat-ranta, Oban ranta ja Tosmurin rantaa
Eilen ja tänään on täällä leveysasteilla ollut kohtuullisen lämmintä, ja t-paidassa mutta villatakki käsivarrella
uskaltauduin ulos minäkin. Yritin näyttää siltä, ettei palele, ja enimmäkseen ei palellutkaan. Sen sijaan ystävät olivat sitä mieltä, että on rasittavan kuuma helle 😶😶...niin missä? Ja vaikka tuo +20 C oli kuulemma jo kuuma sää, niin jäätelökioskin edessä ei ollut jonoa, eikä paljoa muutakaan liikettä sinä aikana kun siinä omia valintojamme pähkäilimme ja nautimme. Olivatkohan ihmiset kadonneet mökeilleen, töihin tai kenties huurteisille, en tiedä. Kävelykieltoni on toiminut "tosi hyvin". ei sitä vaan voi toteuttaa. Miten se edes on mahdollista niin kauan kuin on kaksi jalkaa, jotka liikkuvat edes hieman ;) .

Pari päivää vielä, ja pääsen moikkaamaan juniorin energisiä koiria. Siitä se vasta riemu tulee, ja takuuvarma paikallaanistuminen ( 😁 ) . Juu, ei. Ja tuosta tuli mieleen JOrma ja Kuopio Tanssi ja Soi. Sekin alkaa kohta ja sinnekin voisi mennä. Siellä on tarjolla PALJON mielenkiintoisia kurssitunteja, näytöksiä, esityksiä, gaala... itsellänikin oli suunnitelmissa osallistua kursseille, vaan tuli ylhäältä annettu suunnitelmien muutos. Voin vaan sanoa "kiitos, ok, näillä mennään". Kiitollisuus ja hyväksyminen ovat kuulemma tärkeitä onnellisuuden osasia. Kiitos ja ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.