perjantai 7. heinäkuuta 2017

Hymyilyttää, korviin asti

JOstain Alanyan ja Antalyan väliltä on tämäkin kuva
Yöllisten tekojeni jälkeen oli vaikea nukkua, sillä into ja mielikuvitus olivat taas vauhdissa, niin kuin aina ennen
matkallelähtöä. Tällä kertaa matkustan vielä turkkilaisittain, eli ostan tietyt liput vasta sitten, kun konkreettisesti olen päässyt kyseisen firman lipputiskille. Siinä on omat riskinsä, tosin myös viehätyksensäkin. Pääsen tällä kertaa myös maahan, jossa en ole koskaan ollut, sekä kaupunkiin jota ihailen. Matkaa teen useamman päivän, ennen kuin olen perillä, kotona. Matkasta kerron päivä kerrallaan, matkan aikana jo jotakin ja sen jälkeen vielä lisää.

Lähtö sitten mahdollistui nopeammin kuin olin ajatellut, ja tuli hieman kiire hoitaa virastoasioita kuntoon tänään. Heti aamusta lähdin liikkeelle, ja liekö ollut tuuri, kohtalo vai mikä, niin verotoimistossa EI ollut jonoa, osui ystävällinen ja osaava asiakaspalvelija ja asia hoitui nopeasti. Siitä sitten Kelaan noutamaan eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka oli saapunut sinne, niin kuin aiemmin sovimme. Turkissahan tuolla kortilla ei tee mitään, mutta euroopan puolella matkustettaessa se on tärkeä ja elämää helpottava, jos tulee tarvinneeksi sairaanhoitopalveluita. Vielä puuttuu matkavakuutus, edellinen kun ei ole voimassa enää. Sen löydän, ostan ja maksan netin kautta.

Alanyan pienempi majakka
Yritän opetella kännykkäkamerastani mahdollisimman paljon, ja opetella mm videon pientä editointia kännykällä. Ja tietysti tarvitsee opetella myös videoiden lataaminen youtubeen... siihen siis ollaan menossa. Tosin en usko, että tämän suomalaisen puhelinliittymäni kortti toimii euroopassa. En usko ennen kuin näen. Ja turkkilainen korttini taas ei toimi, koska pitkän poissaolon aikana en ole maksanut puhelinlaskuja, vaan maksan ne nyt kerralla kun menen. Jotkut tekevät pankille valtakirjan laskujen hoitamista varten, mutta minulla on ollut niin paljon ylimääräistä ongelmaa sekä puhelin- että nettiliittymän kanssa, että haluan itse tietää ja nähdä jokaisen laskun.

Jos en menettelisi näin, niin maksaisin nyt sen yhden venäläisnaisenkin nettiyhteyttä ihan tyynen rauhallisena. Se heidän huijausyrityksensä tuli ilmi vain siksi, kun kysyin miksi lasku tuli taas kun maksoin edellisen viikko sitten. Eikä se ollut ensimmäinen, vaan olin aiemmin vahingossa maksanutkin myös hänen laskunsa, enkä saanut siitä mitään hyvitystä. TTNET poisti sitten tietoni hänen laskuistaan. Mistäs tuohon päädyin... niin, siitä, ettei turkkilainen liittymä toimi euroopan puolella juuri nyt. Toimisi, jollei siellä olisi pian 4 kk laskut rästissä. Internetyhteyttä ei välttämättä ole moneen päivään, tai sitten se toimii, tai löytyy tarpeeksi turvallinen WiFi. Hiukan näinä WannaCryn ja sen uudemman kiristysohjelman aikoina vierastan tuntemattoman WiFin käyttöä. Mieluummin olen muutaman päivän kokonaan netin ulottumattomissa. Blogipäivityksiä tulee silti joka päivä. Tänään ei enempää tästä, vaan valmistautumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.