torstai 6. heinäkuuta 2017

Löytyihän se inspiraatio

Alanyan appelsiinipuut kasvavat kaikessa rauhassa
Nyt ovat matkanjärjestäjät ottaneet ilon irti Suomen hyvin kylmästä ja sateisesta heinäkuusta. Lentojen ja matkojen hinnat ovat nousseet reilussa viikossa ihan älyttömästi. JOs aiempina vuosina, kun kilpailua oli enemmän, lensit Helsingistä Antalyaan ja takaisin 159 €:lla, niin nyt saat maksaa samasta kokonaisuudesta 759€, eikä ole painovirhe. Heinäkuun matkat ja lennot Turkkiin ja takaisin ovat kahden viimeisenkin päivän aikana nousseet hinnaltaan niin, ettei meinaa uskoa silmiään. Tein jo sen päätöksen, että en maksa ylihintaisista lennoista, joten jollei normaalihintaisia löydy, niin odotan kunnes löytyy. Matkanjärjestäjien ja /tai lentoyhtiöiden ahneus tässä kohden on mielenkiintoista, sillä juuri tänä vuonna esim. Alanyan kentälle saapuva ja vähintään tietyn määrän turisteja tuovalle lentoyhtiölle / matkanjärjestäjälle maksetaan TUrkin valtion tukea huomattavan paljon, lentokenttätoiminnan ja aluaan turismin vauhdittamiseksi. MItä tekevät tuota avustusta saavat yhtiöt, nostavat hintansa korkeammalle kuin koskaan aiemmin... koska terve kilpailu puuttuu. Keski-Euroopasta löytyi normaalihintaisia lentoja, ja moniin Keski-Euroopan maihin oli nyt Suomesta ja Ruotsista halpoja lentoja, joten yksi mahdollinen reitti olisi esim Frankfurtin tai Amsterdamin kautta, paljon edullisemmin kuin suoraan Suomesta. Toki on olemassa aina myös niitä, jotka eivät välitä lentoyhtiöiden kikkailusta, vaan maksavat mitä tahansa jotta pääsevät lentoon juuri silloin kun haluavat. Siksi niitä hintoja nostetaankin.

NAistenrannalle vievä bussi on tämän näköinen :)) .
Alanyan Gazipasan kentälle on tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä saapunut 52.600 ulkomaista matkustajaa, ja kasvua on 24%. Turkin sisältä saapujia oli 45.800, nousua 28%. Alanyankin kenttä kasvaa ja vilkastuu koko ajan. Linkki artikkeliin on tässä

Alanyan Naisten rannan avajaisista tuli myös uutta tietoa. Avajaiset ovat perjantaina 7.7. eli huomenna. Aamulla kello 7:stä iltamyöhään on ranta avoinna naisille, vain naisille. Bussikuljetus lähtee Alanyasta, bussiasemalta, puolen tunnin välein. Tervemenoa tutustumaan.

Jotakin pientä vipinää on ilmassa ja suunnitelmissa, ja minä itselleni kuuliaiseen tapaani olen aivan innoissani tästäkin. Näyttää siltä, että lähden seikkailumatkalle lähipäivinä, ELLEI seuraaville kahdele viikolle ilmaannu töitä ennen lauantai-iltaa. Se on ainoa, mikä saattaa muuttaa suunitelmia. TArvitaan vain passi ja hammasharja, sekä pienehköt matkatavarat. Kiva seikkailu silloin tällöin pitää mielen virkeänä ;).

Tänään olen ihan uhallakin liikkunut paljon. Niveliin sattuu edelleen, onneksi aiempaa vähemmän, ja lihakset tykkää. Tulehdus on selkeästi lievenemään päin, ja ne luontaislääkkeet/ vitamiinit/ kalaöljyt joita aina aamuisin popsin, eivät ole ainakaan pahentaneet tilannetta. Arvelen, että ovat jopa osallistuneet tilanteen helpottamiseen. Samalla setillä sain apua myös 2006, ja vaikka lääkäri oli näistä ihan vastakkaista mieltä, jatkan kuuria. Toisaalta saattaa parantua myös itsekseen kun antaa aikaa, jos on siis reaktiivinen artriitti jostain itikanpistoista saaduista tai mistä tahansa. Se siitä, ellei uutta ja mullistavaa tapahdu. Käyn hieman haistelemassa maailman menoa ja lämpimämpiä tuulia, antamassa nivelille lämpöhoitoa, liottamassa itseäni merivedessä, ja voihan olla että nahkakin palaa (taas). Ja sitten on taas työn vuoro, ja huvin, ja työn, ja huvin... sopivasti rytmitettynä. Inspiraatio on löytynyt, ja keinot, joten jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.