sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Naisten ranta aukeaa

Alanyan Terzane ja vanhaa kaupunkia
Antalyassa on lämpimintä 88 vuoteen :)) , samoin Alanyassa, ja merivesi 30-asteista. Liekö Suomessa sitten se tavallista viileämpi kesä, vai vaan normaali pohjolan kesä. Oli miten oli, hykertelen innosta päästä paahtumaan rannalle. Jokainen paikallinen tietää, että näillä lämpötilalukemilla kello 10-16 rannalle ei mennä. Tästä annettiin ohjeita sekä radiossa, tv:ssä että lehdistössäkin. Muistahan turistinakin turvata hyvinvointisi. Tv-uutisissa Alanyan rantavedet näyttivät olevan täynnä vilvoittelijoita.

Maanantaina aukeaa uusi ranta, vain naisille. Naisten rannan avajaisia vietetään maanantaina Uğrak mahallesissa sijaitsevalla rannalla, 35 km Alanyasta ja 15 km GAzipasasta, ja naiset kansallisuuteen katsomatta ovat tervetulleita tutustumaan rantaan ja sen palveluihin.  Tällä rannalla naiset voivat viettää aikaa aamusta iltaan 8-20, ja käsittääkseni myös vartija tai kaupungin työntekijä on paikalla valvomassa tilannetta.
Ranta on perustettu siksi, että naiset voivat nauttia rantaelämästä entistä vapaammin, kyse ei kuitenkaan ole nakurannasta ja vähintään bikinit tarvitaan päälle myös auringonoton ajaksi. Naisten ranta sijaitsee Alanyan Uğrak mahallesin alueella, Mahmutlarista itään, kohti Gazipasaa. Rannan kohdalla on kyllä opasteet. Lehtiarikkeli 
löytyy tästä. Jos tämä Google Mapsin linkki sattuu toimimaan, niin tästä linkistä pääset suoraan rannan osoittavalle karttasivulle.

Alanya, Kleopatrarannat 0 ja 1
GAzipasan pikkubussit kulkevat tuota keltaisella merkittyä tietä pitkin, ja kartassa keltaisen ja valkoisen tien risteykseen pääsee siis näillä busseilla. Siitä on muutama sata metriä rannalle, kuulemma. Myös pitkänmatkan bussit menevät tuota Gazipasaan vievää tietä pitkin, mutta en tiedä miten niiden pysäkit sijoittuvat. Luin aiemmasta uutisesta, että rannalle tulee maksuton bussikuljetus sekä Gazipasasta että Alanyasta. Nämä bussit kulkevat puolen tunnin välein kello 8-20. En vielä tiedä mitä reittiä bussi kulkee ja mistä se lähtee. Olettavasti joko isolta linja-autoasemalta tai sitten Cuma Pazarin luota pieneltä asemalta.

Aurinkoista ja lämmintä rantaelämää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.