lauantai 8. heinäkuuta 2017

Puoliuninen pakkailija

Länsi-Turkista 2016, mutta en muista mistä
Nahka auringosta iloisesti punaisena, monet nivelet liikkumisesta suutahtaneina ja tämä mamma ihan väsähtäneenä yritän olla nukahtamatta sohvalle, vaikka ulkona on mitä parhain ilma. Eikä kello ole kuin vähän yli neljä. Laukut on pakattu, ja tällä kertaa ongelmana on vain mieltä häiritsevä Alipaino. No eihän se mikään ongelma ole, oikeasti, mutta jos matkatavaroita voi ottaa mukaan enintään 20 + 10 kg, niin pitäähän se kilomäärä täyteen saada, ainakin minun logiikalla 😉 paitsi ei tällä kertaa. Noissa on ihan tarpeeksi raahaamista. Vielä kun keksin miten saan kelluntaliivini mahtumaan jo ennestään täyteen ahdettuun (alipainoiseen) laukkuun, ja haurasta keramiikkaa pikkulaukkuun, niin sen jälkeen voin luovuttaa koko pakkaamisen.

Oletko koskaan kaivannut lentosukkia? Käypä XXL:ssä hakemassa mittojen mukaan valitut kompressiosukat. Kävin itsekin, ja sain mitä halusin, mutta neonvihreänä. Sieltä se nilkkojen kohdalta kivasti vilkkuu mustien housujen ja kenkien välistä, tuo neonvihreä siis. Tyylikästä, eikö? No, ei se sieltä paljon näy, vain satunnaisissa tilanteissa, mutta helpottaa kovasti 3-4 päivän istuskelu+lentely+juna/bussi-matkustelua. Perille pääsyn jälkeen en taatusti tarvitse niitä muutamaan päivään. Olisi ollut mahdollisuus reissata lyhyen ja nopean kaavan mukaan, mutta minä kaipaan seikkailua, uusia reittejä, uusia tapoja mennä. Nyt kokeillaan yksi, jollakin seuraavista kerroista taas jotain ihan muuta.

Sen jälkeen kun ostin liput, on ollut levoton olo ja lyhyet unijaksot. Nyt on kai paras nukkua mahdollisimman paljon, tai ainakin se on helpompaa täällä kuin reissussa. Uutisten seuraaminenkin on jäänyt nyt vähemmälle, joten katsoin äsken nettiuutiset, samoin kuin sääennusteet muutamaan eri paikkaan. Sen jälkeen kun Helsinki-Vantaa jää tarpeeksi kauas, on mittarissa +35 C ja ehkä vähän päälle. Tavallista enemmän sai miettiä mitä päälleen pukee, sään, vanhenemisen ja yöllistenkin liikkumisten vuoksi. Käsimatkatavaroihin ei nimittäin tule montaakaan vaatekappaletta, ja niiden valinnan soisi osuvan kohdalleen. Helpottaisi matkalaisen elämää. Isompaa laukkua en kelmuttamisen jälkeen avaa kuin perillä, ellei tule hätä. Helsinki-Vantaalla ei ole kelmutuslaitetta, ellei nyt uuteen, vasta avattuun/avattavaan lisäosaan tule selaista. Siksi tuorekelmu on se seuraavaksi paras vaihtoehto.

Uusia asioita opiskellessa on tullut istuttua koneella taas tuntikausia. Tarvitsee opetella erään kaupungin metron reitejä hieman, varsinkin kun en osaa maan kieltä lainkaan. Toisen maan ison kaupungin osalta oli tarpeen opiskella metron ja bussien reittejä, vaikka kieltä osaankin, mutta tiedän jo ennakolta, että saamani ohjeet voivat olla hieman sinne päin, tai jopa puhtaita arvauksia. Joskus ohjeet ovat täsmällisiä, selkeitä, ja ymmärrettävästi ilmaistuja. Samahan se on joka maassa. Kukin neuvoo omien tietojensa ja kykyjensä mukaan. Ja kysyjä joko ymmärtää tai sitten ei, hänkin kykyjensä mukaan :D .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.