tiistai 4. heinäkuuta 2017

Rantasaunalla

10 omakotitaloa, useita huviloita, 1100 ha metsää, satoja tuotantoeläimiä, ainakin yksi paloauto ja paljon muita kulkuneuvoja jäi Alanyassa viikonloppuna riehuneiden metsäpalojen hinnaksi. Ihmisiä ei onneksi kuollut, mutta joutui käymään sairaalassa. Tämän päiväisen uutisen mukaan Alanyan kaupunki käsittääkseni auttaa palossa vahinkoja kärsineitä, omaisuuttaan menettäneitä perheitä. Toivotaan, etteivät ihmiset käsittele avotulta, tupakoita tms huolimattomasti nyt kun on näin suuri ruohikko- ja metsäpalojen vaara.

Ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen kävin järvessä... ei vaineskaan, en käynyt, kastelin vain varpaat. Edellinen järviuinti on oikeasti 2006, ja nytkin haaveilen vain lämpimästä merestä. Peurungan rantasaunassa kävimme tänään ystäväni kanssa, ja olihan siellä mukava saunoa ja katsella maisemia. Vesikuurokin pyyhkäisi pikaisesti rannan yli, vaan nähtiin siinä parin tunnin aikana aurinkoakin sen verran, että auringoksi tunnisti. Siellä pikkuteitä ajellessa Suomen luonto näytti vihreimmän puolensa oli oikeasti yllättävän vihreää ja vehreää. Ja kaikkein näyttävimmin kukki tienvarren lupiinit.

Hieman tuli shoppailtua jo, ja kummasti vaan valintaperusteina oli mm se, että kankaassa ei saa näkyä hikoilu (esim värin muutoksena), ja että paidan / mekon tulee soveltua +40 C käyttöön. Olen optimistinen, ja suunnittelen jo pakkaamista. Ja  edelleen suunnittelen passin uusimista... uusimatta on. Kyllä tuolla vanhalla  vielä lyhyen reissun pääsee ;)) .

Nyt on jonkinasteinen väsymyshepuli, eikä kirjoituta. Ei tule juttuaiheita mieleen, tosin mistä tahansa tulisi kyllä mitäänsanomatonta juttua, joten suljetaanpa tämä teksti tältä iltaa. Uiskennelkaahan, jotka järviveteen uskaltaudutte, ja merivedessä loput. Mukavaa alkanutta viikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.