maanantai 10. heinäkuuta 2017

Roomassa tällä kertaa

Aamunäkymä Antalyasta heinäkuussa vuosi sitten
Kun tämä teksti ilmestyy, olen matkannut ensin Onnibusilla Helsinkiin Kamppiin, sieltä paikallisjunalla lentokentälle, ja
noussut lentokoneeseen. Kun en ensin löytänyt normaalihintaisia lentoja, niin löysin aikuisten interrailpassin. HInta 7pv/1kk passista oli vain 318 €, ja ihan innoissani kyselin matkaseuraa junaseikkailulle halki euroopan ja ihan Turkkiin, Anatolian ylängölle asti. Tuo interrailpassi toimii myös Turkissa, ja se oli minulle yllätys, positiivinen sellainen.

Seuraavaksi katselin rautatiereitistöt läpi, ja oli tarkoitus lähteä Tukholmasta, jatkaa Kööpenhaminan, Hampurin, Munchenin ja Wienin kautta Budapestiin ja Bukarestiin. Sieltä pääsisi sillä ainoalla euroopan ja Turkin välisellä junalla Istanbuliin. Istanbulista oli tarkoitus jatkaa junalla Konyaan, ja Konyasta bussilla Alanyaan. Kun llaskin reitin matka-ajat ilman kaupungeissa käyntiä, päivät ja yöt junassa ollen, vain asemalla uudet liput ostaen ja junia vaihtaen, niin Tukholmasta Istanbuliin pääsisi kolmessa päivässä, nopeamminkin, jos ostaa kaikki liput ennakkoon, ja aikataulut pitävät niin, että ehtii heti seuraavaan junaan. Vielä ennen nukahtamista katselin Norwegianilta halpoja lentoja Tukholmaan, josta junamatka voisi alkaa, ja löysinkin 29,90 € maksavat lennot.

Olin kuitenkin jo sen verran väsynyt, että päätin ostaa sen Tukholman lennon vasta seuraavana päivänä, eli tänään. Juuri kun olin nukahtamassa, alkoi vaivata yksi ajatus: Katso Norwegianin halpalento lähemmäs Istanbulia, jolloin voitat aikaa. Tuo ajatus oli niin sitkeä, etten saanut nukuttua, vaan nousin uudestaan räpläämään kännykkää. Ja niinhän siinä kävi, lähemmäs Istanbulia oli epämieluisat hinnat, mutta yksi oli ylitse muiden. Rooman Fiumicinon kentälle oli mainoksen mukaan heinäkuussä 44,90 € maksavia lentoja. What! Tuo lento oli muistaakseni 28.7. ja sinne asti en halunnut odottaa. Sen sijaan kaikkien kalliiden lentojen keskellä oli maanantain 10.7. lennon hinta vain 69.90 €. Painoin saman tien Varaa-nappia, ja vasta sitten mietin hetken, että kuinka jatko, olisiko se mahdollista...

Tämän tullessa julki olen Roomassa, ja vietän siellä yhden päivän. En lähde kovin kauas lentokentästä, ehkä, vaan liikun lähistöllä ja katselen kaupunkia siitä näkökulmasta. Roomassa on kaksi lentokenttää, FCO, Leonardo da Vincin kansainvälinen lentokenttä Fiumicinossa, entisessä pienessä kalastajakylässä Rooman kaupungin laidalla ja meren rannalla. Matkaa keskustaan on 30 km. Toinen lentokenttä on puolen tunnin ajomatkan päässä oleva Ciampino (CIA).

Lentokentän FCO lähistöllä on muinainen kaupunki Ostia Antica, joka on ollut asutettu jo 100-luvulla. Ajattelin liikuskella sillä suunnalla, jos jaksan kävellä. Löytyi eräs Roomassa asuvan suomalaisen blogi, jossa kerrotaan mm kuinka Fiumicinon lentokentältä pääsee keskustaan bussilla ja junalla, jos näin haluaa tehdä, ja miksi taksia ei kannata ottaa. Alustavan tiedon mukaan Roomassa on tänään +35C ja aurinkoista, joten ihan pari kertaa saa miettiä, että miten pukeutuu jo Suomessa matkan alkaessa, ettei ole liikaa päällä Roomaan päätyessä, eikä palellu täällä ennen lähtöä. On LÄMMINTÄ! Ihanaa 💖. KUn aikanaan pääsen netin ulottuville, niin jaan silloin matkakuvia ja ehkä videoitakin Roomasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.