lauantai 12. elokuuta 2017

Gazipasasta Alanyaan ja Antalyaan edullisesti ja helposti

Paidasta tiesi, että uusi kymmen on lämpölukemissa ylitetty. Alle 40 C paita pysyy jo kuivana, jollen urheile. Tänään sen sijaan sai vaihtaa paidan useamman kerran. Oletin ensin että on taas kuumeilua, koska olen aiempina päivinä pyöräillyt ja uinut, mutta se olikin ulkolämpötila, joka kipusi neljään kymppiin ja huolehti paitojen kostutuksesta. Ja tietenkin suhteelisuudentajuni katosi siinä mittaria katsellessa, ja suuntasin merenrannalle paikkaan, jossa tiedän olevan kylmempää vettä. No, iltapäivän auringonpaisteessa ei istu rannalla kukaan ihoaan ajatteleva, varsinkaan ilman aurinkosuojavoidetta, mutta jotkut näkyi istuvan. Taas vaihteeksi kirvelee punakkaa ihoa, ja loput aloeveravoiteet pääsevät tositoimiin. Sulaudun turistien sekaan tosi hyvin 😎.

Eilen torilta, eräältä kyläläiseltä ostamani viinirypäleet osoittautuivat aikalailla luomutuotteeksi. En ehdi syödä niitä kaikkia ajoissa, ja siksi puolitin niitä, poistin siemenet ja laitoin kiehumaan. Jotakin hyvää niistä tulee. Vaan takaisin siihen luomuun. Muutamissa rypäleissä oli asukki (yäääk), toukka. Tai pieneltä madolta ne näytti, mutta toukkia ovat. Niistä sitten aikanaan kuoriutuu jotakin. Joka tapauksessa mietin, että montakohan rypäleasukkia ehdin jo syödä, ja onkohan mahahappo tarpeeksi vahvaa... on se. Se, mikä mahassa nyt edestakaisin pyörii, on maitosuklaa. Toukat, jos niitä meni, ovat jo toukkien taivaassa.

Sitten lentokenttäkuljetuksiin, mikä on myös hieman arka puheenaihe, sillä moni suomalainen ja eurooppalainen nainen tekee poikaystävänsä firman kautta tms. virallisten lisenssien ulkopuolista lentokenttäkuljetusbisnestä. Osittain hintojen käsistä karkaamisen vuoksi, osittain siksi etteivät tavalliset matkaajat ja paikalliset löydä noita salaisten facebookryhmien kautta tapahtuvia kuljetuksia, ja myös siksi, että kuljetuksille oli tarvista, on marraskuusta 2016 alkaen toiminut uusi palvelu Antalya-Alanya-Gazipasa -välillä. Maakuntahallinto yhdessä Gazipasan kaupungin, kuljetusyrityksen ja kuljettajayhdistyksen kanssa operoivat pienillä busseilla ja minibusseilla lentokenttäkuljetuksia. Alanyan isolta bussiasemalta lähtee klo 07-19.30 bussit, joissa on tunnus S.S Gazipaşa 171, ja GAL-02 Gazipaşa-Alanya (ohitustie, rantatie) tai GAN-01 Gazipaşa-Antalya.

Bussit kulkevat 20 minuutin välein molempiin suuntiin, siis Alanya - Gazipasa ja takaisin. Gazipasasta lähtevä GAN-01 bussi menee Antalyaan asti. Eli kyytiin voi hypätä myös Alanyan keskustasta, jolloin pääsee Alanyasta Antalyaan. En muistanut kysyä matkan hintaa, mutta koska se on maakuntahallinnon tukema, niin Alanya-Gazipasa -väli maksoi 12 TL eli 3 €.

Busseilla voi liikkua muutenkin tätä väliä, ei ole pakko mennä lennolle. Ja bussi ei vielä mene ihan lentoaseman pihalle asti, vaan viimeisen 2 km pääsee edullisesti ja helposti taksilla. Busseista voi turkiksi kysyä numerosta 0242 572 3998. Ja tässä on linkki lehtiartikkeliin. Kun uusi ohitustie valmistuu ja otetaan käyttöön, niin myös näiden bussien reitti saattaa muuttua. Ja kuulin mielenkiintoisen puheen siitä, että sen jälkeen kun nyt rakannettava nopea junayhteys Antalyaan (eli ratatyöt) valmistuvat, olisi vuoro rakentaa Alanya - GAzipasa -raideliikennettä. Katsotaan mitä tulee ja missä aikataulussa. Alanyassa on mittavat rakennusprojektit menossa jo nyt. Hyvää tehdään, palanen kerrallaan.

Tämä mamma poistuu takavasemmalle, kun on talossa ja ympärillä hiljaista, ihmeen hiljaista. Jospas ehtisin nukahtaa ennen kuin elämöinti alkaa. :))Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.