maanantai 30. lokakuuta 2017

Alanya tulvii, myös jäätymisvaroitus

eilinen harmaa päivä ja joutsenet vähän kauempana
Meillä sitten tulla lorahti vettä niin paljon, että DimCAyin ja Tosmurin alueella vesi nousi kaduille ja rakennuksiinkin. Tässä on pari videolinkkiä Tosmurista, DimCayille ja vuoristoon vievän tien alimmasta kohden. Vettä on kadulla syvimmässä kohden n puoli metriä, talojen perustuksissa aivan liikaa. Moni auto on pilalle kastunut, talojen lisäksi moni liiketila ja myyntiin tarkoitetut tavarat ovat pilalle kastuneita. Vettä on tullut lyhyelle aikaa todella paljon, ja parin kolmen päivän päästä oli ennustettu lisää rankkasateita, tosin äsken katsottu 15 pv ennuste näytti jo paljon paremmalta, aurinkoiselta. Mutta yöt näkyvät olevan nyt jo kylmiä.Karmean matalia yölämpötiloja. Ja ensimmäistä kertaa näinä vuosina törmään Alanyan osalta näin runsaisiin tulvimisongelmiin. Mitähän tästä talvesta vielä tulee??? Vaan ne videolinkit. Tässä paikallisen autoilijan ottama, ja tässä parvekkeelta kuvattu ALanyagacetesi.com.


ALanyan tämän viikon sääennuste
Itse istun lumen keskellä ja ihailen tällä hetkellä sulan järven rantakaislikkoon syömään tullutta joutsenpariskuntaa. Aamulla näin muutaman minuutin ajan aurinkoakin lumipilven reunalta, vaan nyt on valkoisen harmaana koko taivas ja ympäristö. Punaisen kynttilän liekki ja takassa roihuava tuli luovat väriä, lämpöä ja eloa harmaan keskelle. Yöllä yritin nukahtaa useammankin kerran, mutta monta kertaa palasin alakertaan kirjoittamaan ylös ne riimit, mitä mieleen tulee. Aamulla herätessä niistä ei nimittäin ole aavistustakaan jollei niitä kirjoita ylös silloin kun ne tulevat. Joskus se on rasittavaa, useimmiten en ota siitä mitään stressiä. Positiivista on se, että edes tulevat mieleen.

MInulla on ollut vajaan viikon käytössä nuo uudet vanhanmalliset kaksiteholasit, luukkulasit, enkä vaihtaisi pois. ÄItini aikana tuon lukemisalueeksi tarkoitetun "luukun" tai "kolon" näki selvästi. Se erottui lasin pinnasta tosi selvästi. Nyt sitä ei edestä päin katsoessa juurikaan erota linssin pinnasta. Se ei haittaa minua vähääkään noin niin kuin esteettisesti. Nuo lasit toimivat minun käytössäni hyvin. Musta on karmea väri omien silmälasieni sangoissa, muille se sopii paremmin. Joskus Alanyassa ollessa etsin sieltä mieluisammat sangat, eloisat ja värikkäät, etten ihan jää tälle ankeus-kankeus-linjalle, jota paikalliset optikkoliikkeet suosivat. Mutta siis lasien rakenteeseen ja toimivuuteen olen oikein tyytyväinen. Nissenin optikolle iso kiitos.

Aamun aurinkoinen hetki, ainoa luonnonvalon pilkku
OLen tainnut aiemminkin mainita ambiverttiydestäni, siis että minusta löytyy sekä introvertti että ekstrovertti puoleni, jotka  molemmat tasapainottavat toisiaan sopivasti. ALanyassa eläessä onmuodostunut sellainen kaveripiiri ja sellainen tapa elää, että on helppo olla itsekseen silloin kun sitä hiljaisuutta ja omaa tilaa kaipaa ja tarvitsee, ja voi helposti lähteä tapaamaan kavereita kun siltä tuntuu, kun mieli kaipaa seuraa ja sosiaalisia tilanteita. Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni yksin mökillä, josta en niin vaan pääsekään pois. Olen tilanteessa jossa introverttiys saa kaiken kaipaamansa tilan ja ajan, mutta ei mennyt edes viikkoa, kun jo iski sosiaalisten tilanteiden kaipuu. Onneksi on puhelin, netti ja videopuhelut sun muut keksitty :)) . Mutta tiedän jo nyt, että en edes haaveile mistään kuukauden yhdenhengen piilopirttielosta jossain tuntureiden keskellä. Ei ole minun juttuni olla NIIN erakko. Eikä ihan harmaassa ympäristössä, paitsi jos se on Taurusvuorten huipulla ;) .

Ei hitsi... en voi olla lisäämättä tätä tänne tekstin loppuun. Juuri jaettiin Antalyan ja osin Alanyankin osalle jäätymisvaroitus. Mustalta mereltä päin liikkuu niin kylmää ilmaa, että on mahdollista että Antalya-Alanya-alueella, erityisesti vuoristossa, lämpötilat käyvät yöaikaan lähellä nollaa tai jopa pakkasen puolella. Huh huh Linkki artikkeliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.