lauantai 11. marraskuuta 2017

Alanyan kirppareista

Pyynnöstä palaan tähän aiheeseen. Alanyassa on saatavilla huonekaluja kirppareilta sekä käytettyinä että uusina yksittäiskappaleina, joita ko kirpparinpitäjä on jostain saanut käsiinsä. Huonekalukirppiksiä on useita, mutta tässä on sellainen, jolla onnettisivuilla kuvat ja ennalta ilmoitetut hinnat. Hänellä hinta ei siis perustu pärstäkertoimeen, vaan on jo ennalta päätetty. Itse ostin häneltä makuuhuoneen koko kaapistopaketin aikanaan, ja tiedän että hänen kanssaan voi tinkiä, joskin se on sekä työlästä että toisinaan myös tuloksetonta.

Alanya Fidan Evkurin sivusto ontämän linkin takana, ja sieltä löytyy myös kartat ja puhelinnumerot yms. Heillä on maksuton kotiinkuljetus, kun ostat tarpeeksi paljon, ja he myös asentavat esim. kaapistot niin ettei itse tarvitse alkaa ruuvailla mitään.

Tuolla firmalla on liike kahdessa osoitteessa, aika lähellä toisiaan. Tuon firman moskeijan vieressä olevan liikkeen naapurina on myös toinen huonekalukirppis jossa on paljon tavaraa, Tosin minulle siellä oli eurooppalaisen hinnat, enkä jaksanut aloittaa tinkimisprojektia sillä kertaa. Aiempaan Kalen asuntoon ostin heiltä mm pesukoneen ja jääkaappipakastimen, ja he toimittivat ne kotiin ja asensivat paikalleen. Samaa katua keskustaan päin mennessä, ja yhden kadunvälin Atatürk-kadulle päin mennessä löytyy lisää pikkukirppareita. Pikkukirppareita on paljon myös keskustassa parissakin kohden, 25 m eli Sevket Tokukselta yksi kadunväli vuoristoon päin. Toinen keskittymä on ollut lähellä Iris-hotellia, mutta toista en enää muista missä se oli, eikä heille löydy mitään sivustoja.

Yksi vaatekirppis on, tai on ainakin ollut, lähellä perjantaitoria, Cuma Pazaria. Muistaakseni se on edelleen tuossa, missä leikekuvan kartassa on Cuma Pazarı Merkez -tekstin Z. Jollei nyt metrilleen siinä, niin samalla kadulla ja lähistöllä. Itse en ole siellä koskaan käynyt, mutta ohi kulkiessa näen että siellä on paljon vaatteita ja että siellä liikkuu ainakin eurooppalaisia.

Facebookista löytyy Alanya ikinci el pazari joka on käsittääkseni paikka, jonne yksityiset ihmiset ja format voivat ilmoittaa sekä myytävistä että hankintatarpeistaan. Ja jos turkin kieli ei vielä luista, niin meiltä saa jo ostaa kielikursseja.

Facebookissa on myös Alanya ikinci el motoiklet pazari eli käytettyjen moottoripyörien, mopojen ja skoottereiden myynti- ja ostosivusto.

Eräälle firmalle löytyi tällainen osoite, Şekerhane Mah.hacet Cad. Çaybaşı Sk. Hacet Köprüsü Yanı No:5 / Merkez Merkez, Alanya joten jos kiinnostaa, niin käy katsomassa mitä sieltä löytyy. Android puhelimissa navigaattori toimii hyvin myös Alanyassa. Ja löytyi vielä Hacet ikinci el esya. Siinäkään enole koskaan käynyt. Niin että tervemenoa tutkimusretkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.