perjantai 10. marraskuuta 2017

Homeessa taas

Alanya Kültür Merkezi
Ask ve Mavi -sarjan tämän illan jaksoa odotellessa naputtelen tätä päivitystä. Muutin ihan siistiltä vaikuttavaan kolmioon, mutta paikallisen rakennusperinteen mukaisesti tämäkin on kosteusvaurioinen. HArmi vaan, että ehdin maksaa koko kuukauden vuokran jo. Reilun kahden tunnin oleskelun jälkeen nenä on jo turvonnut umpeen, eli hengittäminen nenän kautta ei onnistu. Keuhkoputketkin reagoivat ja hengitys rohisee. Unohdin tämän puolen Suomen asunnoista... täällä ei  osata eikä haluta pitää asunnoista huolta. Kävi tässä toinenkin homeallergikko kun pyysin, ja sanoi heti, että kylppäri ja tiskipöydän alakaappi tuoksuu pahasti homehtuneelta. Itse en haista mitään, enkä maista allergiaireista johtuen, mutta oireilen nyt yllättävän kovasti. *&%%# .  Nyt sitten nukutaan ja asutaan ikkunat auki, kylmässä. Omenahotelli olisi ollut terveellisempi vaihtoehto.

Turkissa vietetää tänään Atatürkin, valtion perustajan, kuoleman muistopäivää. Ja Alanyan Kulttuuritoimi ja teatteri julkaisivat tänään viereisessä kuvassa näkyvän ilmoituksen / mainoksen. Rakkauden oppitunnit on tuo Ask dersleri suomennettuna. Dario ja Jacopo Fon sekä Franca Ramen näytelmä, jonka on ohjannut Füsun Demirel, on K-14, ja kutsuu katsojia Kulttuurikeskuksen teatterille 6.12.2017 kello 20:00. Lippujen hintaa en tiedä, mutta eivät ne yleensä paljoa ole. Kannattaa mennä katsomaan vaikka olisi heikompikin turkin kielen taito, sillä iso osa teatteriviestinnästä on sanatonta viestintää. Kulttuurikeskuksen teatterin ohjelmistoa ja infoa löytyy teatterin sivuilta täältä.

Nyt on Alanyasta näkynyt lomailmoituksia ja ravintoloiden sulkemisilmoituksia myös sellaisilta henkilöiltä, jotka innokkaasti ilmoittivat alkukaudesta, että heidän putiikkinsa on auki ympäri vuoden. On kyllä mielenkiintoista mennä aikanaan katsomaan mikä siellä on tilanne. Jospa paikka on auki, mutta isäntä itse pitää ansaitun loman ympäripyöreiden sesongin työpäivien päätteeksi. Muistan itsekin passin uusinnan ja muut tällaiset tarpeelliset toimet. Jopa eurooppalaisen matkavakuutuksen saan taas, kun olen ollut tarpeeksi paljon SUomessa (lue: liian paljon pois Turkista).

Muistathan, että Alanyan keskustassa, kaupungintalon takana on parhaillaan meneillään kivenveistokilpailun töiden työstäminen. Sinne lähistölle pääsee katsomaan taiteillijoita työssään, ja jos liikut siitä ohi useampanakin päivänä, näet myös miten työt edistyvät. Kilpailuaika on 1.-30.11.2017, eli työt ovat vielä alkuvaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.