maanantai 13. marraskuuta 2017

Kiitos tukijoukot :))

Ihanan väsynyt ja onnellinen olotila. Aamupäivällä juuri ennen kotoa lähtöä putkahti lisää töitä tälle päivälle. Sain kaksi sellaista tuntia, joiden nimestä mietin hetken aikaa, että mitähän tämän pitäisi pitää sisällään. Toisen nimi oli venyttely (1 tunti 😶) ja toisen nimi keskivartalo kuntoon. Joo-o, saanko pitää mitä tahansa joka liittyy aiheeseen... mutta yllättäen ne olivatkin ihan loogisia kokonaisuuksia. Onneksi tuli tehtyä pilatestunnin ohjelma perusteellisen tarkasti ja kirjallisesti, sillä se toimi nyt keskivartalojumpassakin. Ja venyttelyt nyt ovat tanssinopettajan perusosaamisalaa, ja siten helposti toteutettavissa, vaikka alkuun tuntuikin hassulta pitää kokonainen tunti venyttelyitä.

Päivän kohokohta noin niin kuin tunne-elämän kannalta oli Keski-Suomen Maakuntakirjaston runoilta. Läsnä oli kirjaston edustajan ja itseni lisäksi kaksi nuorempaa naista, silti kokeneita konkareita arvovaltaisine fanijoukkoineen. Minulle esittäytyy ensin nainen, joka on nimekäs teatterinäytelmien kirjoittaja, teatteriohjaaja ja elokuvien tekijä ja toimittaja, ja esittelee tukijoukkojaan (näytteijöitä, kuvittaja, elokuvaohjaaja, kuvaaja, toimittaja...). Sen jälkeen tapaan kolmannen runojaan esittelevän nuoren naisen, jolla on jo useita julkaistuja teoksia, ja jolla on oma kustantamo. Ihan hiuksenhienosti jostain takavasemmalta yrittää hiipiä mieleen alemmuuden tunne ja kysymys siitä, että mikäs minä olen tuossa joukossa seisomaan ja runojani esittelemään, mutta en anna sille tilaa. Kerron vain, että silloin kun puhutaan omista asioista ja omista henkilökohtaisista tuntemuksista, niin jokainen on paras ammattilainen kertomaan mitä itse sisällään tuntee. Ja juuri siitähän runoissakin on kyse. Nehän kertovat tavalla tai toisella kirjoittajansa sisäisistä tuntemuksista.

Tuossa runoillassa yksi hymyä suupieliin vetävä piirre oli myös se, kun molemmilla naisilla oli mukanaan pinot myytäviä kirjoja. Minä unohdin kirjojen tilaamisen kokonaan silloin kun tulin SUomeen, ja muistin ne liian myöhään. Siksi saatoin sanoa vain, että niitä löytyy osoitteesta Mediapinta.fi ja useista nettikirjakaupoista nimellä Appelsiinipuun alta, ja vähän myöhemmin myös kirjastosta, kiitos. Yllättynyt olin sen sijaan siitä, kuinka halvalla Mediapinnan kautta julkaiseva tuolla paikan päällä möi kirjojaan, vaikka meillä on sama hinnoittelu kirjakauppojen sivuilla. Kaiken kaikkiaan oli jännittävä, ikimuistoinen ja opettavainen tuokio. Ja olen valtavan kiitollinen sekä mahdollisuudesta, yleisöstä että kannustusjoukoistani, jotka tulivat kuuntelemaan ja hymyilemään auringon lailla. Kiitos.

Alanyan uutisista jäi eiliseltä mieleen Finnairiin liittyvä juttu. Tänä vuonna Finnair lentää Alanyaan 9.12.2017 saakka. Ja 2018 Finnair lentää läpi vuoden. En nyt tiedä onko alkuvuosikin jo tätä uutta rytmiä, mutta 2018 sesongin loputtua Finnairin suorat Alanyan lennot eivät lopu, vaan jatkuvat myös talven ajan. HUrraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.