lauantai 11. marraskuuta 2017

Kokoa kansalaisaoite, autat tuleviakin sukupolvia

Homeasunnosta tukkoisena, hengitysvaikeuksisena ja kärttyisänä rasitan elimistöä ylimääräisellä antihistamiinilla, kortisonitableteilla ja keuhkoja avaavilla jauhemaisilla lääkkeillä, miettien samalla, että tällä kuukausivuokralla olisi asunut 2 viikkoa hotellissa ja pysynyt terveempänä. Kun lasketaan lisääntyneet lääkekulut ja lääkärikulut, niin sillä rahalla asuisi toisen 2 viikkoa hotellissa. Eli täällä ollessa ei kannata vuokrata asuntoa yksityiseltä, ei ainakaan kiinteistösijoittajalta. Kun tämä vuokrasopimus loppuu, niin kerron kyllä mikä firma ja missä osoitteessa olevat asunnot, sillä tässä on yhteensä 5 eri kerrostaloa, kaikki isoja taloja, ja kaikilla tietty historia. Tosin rakennetaanhan nyt Helsingin Jätkäsaaressa asuntoja, joissa on homevaurioita jo rakennusvaiheessa, ennen kuin talot ovat edes valmiita. Ja mitä tehdään? Rakennetaan kaikessa rauhassa valmiiksi, sillä aina löytyy joku muiden ihmisten terveydestä piittaamaton kiinteistösijoittaja, joka vuokraa jatkossa asuntoja eteenpäin. Suomessa tehdään rajua terveyshaittabisnestä.

Joten kun aikanaan pääsen lähtemään täältä pois paljon sairaampana kuin mitä olin tänne tullessa, niin kiitänkö kaiken tämän aiheuttajaa? Olenko kiitollinen tästäkin mahdollisuudesta? Javitutole. Löydän taas itsestä ärtyneen ja ärhäkän puoleni, ja jos en muuten osaa, niin bussipysäkillä ihmisiä kuunnellessa oppii kyllä monta kirosanamuotoa. Ei hyvä. Miksei kukaan Suomessa vastusta millään tavoin terveyshaittojen aiheuttajia, niitä, jotka tietoisesti ja tahallaan aiheuttavat muille ihmisille terveyshaittoja, vaarantavat toisten ihmisten terveyden? Siksikö, kun Suomessa kaikki huomio menee hallituksen ja puolueiden pelleilyihin ja typeryyksiin.

Täällä on periaatteessa kosteusvaurioista ja niiden terveyshaitoista olemassa paljon tutkittua tietoa, ja se tieto on saatavilla JOS sitä haluaa käyttää. Sen lisäksi on valtavan iso joukko sairastuneita, ja lisää tulee joka vuosi. Silti mikään ei muutu, koska kukaan tai mikään tarpeeksi vahva taho ei vaadi mitään muutosta. Toiselle ihmiselle terveyshaitan tuottamisesta terveydelle haitallisia asuntoja haitasta ilmoittamatta vuokraamalla ei seuraa mitään rangaistusta. Suomessa toisen ihmisen terveyttä saa vaarantaa ihan rauhassa, jos on kiinteistön omistaja ja haluaa pimittää tietoa, jo haluaa kiistää tai salata asunnon terveysriskit ja ongelmat. Rahanahneet läskiniskat sen kun jatkavat tuottoisaa toimintaansa silmät kiiluen ja vuokraajia tyhmänä pitäen, samalla kun vuokralaiset käyvät läpi sairastumishelvettiä. Välinpitämätöntä ja häikäilemätöntä toimintaa, joka Suomessa vaan laajenee ja vahvistuu.

Jos edelleen asut Suomessa, ja sinua kiinnostaa tehdä jotakin tämän taantuneen yhteiskunnan eteen, niin kokoapa kansalaisaloite, jolla lähdetään hakemaan vastuuseen asumisen kautta terveyshaittoja tahallaan aiheuttavat tahot. MInä menen siitä mistä aita on matalin, ja ostan lentoliput parempaan ilmastoon heti kun nämä täällä pidättelevät tunnit loppuvat. Tosin, jo tänään olen keuhkojen osalta siinä kunnossa, että huomisen kuntojumpan pito on hyvin vaikeata. Siinä vaiheessa kun kuume nousee, niin kuin yleensä nousee muutaman päivän altistuksen jälkeen, on jo tanssituntienkin pitäminen haastavaa ja sydämelle vaarallista. Kuumeen jälkeen seuraavana alkavat poskiontelotulehdukset ja sen jälkeen on koko henkityskalusto niin ärtynyt, että iskee päälle pakollinen sairasloma ja lääkesumujen hengittäminen pahimpien tilanteiden helpottamiseksi... ehkä joku on jo kirjoittanut homepakolaisen elämästä kirjan. Muistelen että sellainen jo on. Jos oma elämä tuntuu tylsältä ja pitkäveteiseltä, niin kannattaa lukea sekin kirja. Mutta teepä ensin se kansalaisaloite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.