sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Trombeja ja pyörremyrskyjä ennustuksessa

Rajua luettavaa olivat tämän päivän lehtiuutiset Alanyasta. Viime yönä on paikka paikoin
Alanya 01/2017
satanut kaatamalla, ja rankkasade sekä tuuli on rikkonut kasvihuoneita ja muita paikkoja. Sen lisäksi vuorilla ja Payallarissa, 14 km Alanyan keskustasta Antalyaan päin, on sade tullut yöllä lumena, ja kostean painava lumi on rikkonut kasvihuoneita ja pilannut satoja. Myös osa sadosta on vaan yksinkertaisesti paleltunut.


Huominen ei näytä yhtään sen valoisammalta, ja pisteenä iin päälle ilmatieteenlaitoksen meteorologi varoittaa myrskyn, salamoinnin, rankkasateen, kovan tuulen, erityisen kovien tuulenpuuskien ja kylmyyden lisäksi siitä, että tässä ilmastotyypissä on mahdoista että syntyy trombeja ja pyörremyrskyjä. Gazipasan sademääräksi luvataan jopa 50-75 kg/m2 myrskyalueilla, ja muualle 30-60 kg/m2 . Olen kauhistunut ja sanaton. Pyörremyrskyjen ihailijat ja myrskybongarit saavat olla aktiivisina... vaan on tuo rajua niille, joiden elinkeino on kiinni kasvihuoneissa. Ne ovat niin haavoittuvaisia tällaisilla säillä että tuntuu pahalta.


Antalyan Kumlucasta 108 km merelle päin ja 25 km syvyydessä on aamulla ollut maanjäristys kokoluokkaa 3,6 Richterin asteikolla. Tästä ei ole ollut henkilö- tai aineellisia vahinkoja. Tuon Kreikan saariston ja Lounais-Turkin alueen maanjäristysaktiivisuus on kasvanut, ja järistyksiä on tuolla päin muistinvaraisesti arvioituna noin kuukausittain. Linkitin aiemmin artikkelin, jossa asiantuntijakertoi, että tuon alueen isommanmaanjäristyksen riski on kasvanut, että Afrikan laatta työntyy tässä rajapinnassa tämän laatan alle/päälle, en muista kummin päin. 

Ja Islannissa tulivuori aktivoituu, eli jos tulivuori siellä nyt kohtapuoliin posahtaa, niin sitten on taas ilmakehässä sen verran purkaussavuja ja -hiukkasia, että kuinkahan se vaikuttaa lentotoimintaan. Aijai. Toivotaan parasta.

Nämä kuvat ovat nykyisen suomielämäni arkipäivää, vaikka asunto onkin kohtuullisen kokoisen kaupungin keskustan tuntumassa... enkä jaksanut odottaa enempää kuin tuon yhden ison kuvan lataamisen (jonka latautumisen aikana keitin ja join teet). Jos huominen olisi Nopeampi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.