torstai 30. marraskuuta 2017

Tulee villasukat tarpeeseen

Kiitos Muruset :))
Toiset ne askartelee tonttuovia, vaan meillepä muutti tonttu, sellainen pieni ja ihana. Samaa matkaa tuli kotiin tosi lämpimät muumivillasukat, kaunis kynttilä ja söpö, pieni tiukuessu :)) . Meidän ihanat lattaritanssijat 💖 jäävät nyt toisen open hyppyytettäväksi. Nämä pari ryhmää olivat kyllä ikimuistoisia monestakin syystä. Siellä oli upeita persoonia, ihania naisia ja herra. Olisinpa voinut ottaa heidätkin mukaan Alanyaan... hieman haikein mielin luovutin kaikki päiväkirjat, soittimen yms opistolle, vaan riemusta kiljuen hain passin ja ostin lentoliput. Cha cha chaa!

Lentolippujen suhteen oli nähtävissä uusi trendi, johon en itsekään ollut täysin valmistautunut. Alle 200 € lentoja ei enää viime hetkillä ole myytävänä, kun puhutaan Suomen ja Turkin välisistä lennoista. Mutta se trendi... moni yhtiö mainosti hintoja 124 € - 160 € yhdensuuntaisista lennoista 1-3 pv sisälle ostohetkestä ja välille Helsinki Antalya. Mutta jokaisessa näistä loppusumma oli pitkälti yli 200 € siinä vaiheessa kun pääsin maksamiseenasti. Useilla lentoja myyvillä tahoilla oli laitettu esille veroton, "kuluton" ja matkatavaraton hinta.

Kun klikkasit että ostat matkan, niin saman tien summa kasvoi lentokenttäveroilla yms
kuluilla, ja kun halusin mukaan myös ruumaan menevän matkalaukun, niin siitä olisi pitänyt maksaa 70-100 € lisää. 😒 huijauksen makua oli noissa hintojen ilmaisuissa. Ja kyseessä oli vielä .fi-päätteellisiä, ja suomenkielisiä matkatoimistojakin ulkomaisten lisäksi. Rumasana. En halua heitä tässä nimetä, mutta tsekkaan muutaman kerran lähi viikkojen aikana, että jatkavatko he samaa harhautusta / hintahuijausta, ja kommentoin siitä sitten kuluttajavirastolle.

Käytännössä noin 250 € oli tarjolla viimehetken lentoja etenkin Antalyaan. Kööpenhaminan kautta oli eksoottisin vaihto, jota hakukoneet tarjosivat, ja halvalla, mutta ilman matkatavaroita. Finski lentää vuoden viimeisen suoran lennon Alanyaan 9.12. ja jos katsoin oikein, niin siihen olisi vielä ollut tarjolla kohtuuhintaisia lippuja. Joka tapaksessa lento- ja bussiliput on nyt hankittu, passikin on taas voimassa riittävän pitkään, ja asunnon tyhjennys on aloitettu (ruoka- ja jääkaapista) ;) . Sisällä paistaa taas aurinko.

Näille lähipäiville on vielä vaikka kuinka paljon keskeneräisiä ja hoidettavia hommia, vaan nyt olen taas siinä pisteessä, että mistään en ota stressiä. En mistään. Asioilla on taipumus ratketa, ja uskon siihen että elämä johdattaa ja elämä kantaa.

Alanyan säätiedoissa oli taas jotain, mihin en ollut henkisesti varautunut, ja johon emme ole autollisesti varautuneet. Yölämpötilat laskevat tosi lähelle nollaa, tosi lähelle. Ja tuo ke - to yö näkyy putoavan nollaan, eli tietää sitä, että tienpintoja jäätyy, appelsiineja jäätyy puihin, saattaa tulla lunta ja asunnoissa tulee hillittömän kylmä. Tuo on juuri se yö, kun olemme autolla liikkeellä pitkin rannikkoa sinne jonnekin, josta kerron sitten ensi viikolla kuvien kera lisää. Mutta ajokeli saattaa olla liukas, eikä käytössämme olevassa autossa ole muuta kuin kesärenkaat. Iiks. Otan sittenkin tämän paksun toppatakin mukaani Alanyaan ⛇. Tulee tarpeeseen.

Taisin marista hammaslääkäristä eilen tai toissapäivänä, siis kun 3 vko sitten laitettu paikka irtosi. Mietin, että onko heidän työllään nykyään enää mitään takuuta, etenkin kun maksut ovat jo suuret. Tänään toinen hammaslääkäri korjasi entisen jälkiä, ja kyllä, takuuseen meni eli uutta laskua ei tullut. Kiitos. Nyt alan valmistella junioreille valtakirjoja asioitteni hoitamiseen, ja viimeistelen uuden runokirjan kuvitusasioita. Hyvää yötä, kauniita unia ja lempeää huomista päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.