torstai 9. marraskuuta 2017

Zeybekin voimalla mennään

Pohjois-Kyprokselta vuosi sitten
ALanyan uutisiaensin muutamalla sanalla kommentoituna.Edelleen Alanyassa, ja muuallakin, kuumentaa tunteita autojen ikkunoiden tummennuskalvo.Tumennuskalvojen käyttö on nyt sakon uhalla kielletty, sekä ajo- että henkilöturvallisuussyistä. Sitten iloinen uutinen. Antayan rannoilla on edelleen porukkaa nauttimassa rantaelämästä. Suurin osa heistä on turisteja, jotka kokevat, että talvinenkin ranta on parempi kuin oman maan kesä. Rannoilla on edelleen +20-25 C, aurinko paistaa ja hiekalla on hyvä rentoutua. Toki talvisäähän mahtuu jo sadepäiviä ja tuulisiakin päiviä, mutta pohjoimaalaiselle se ei ole mitään uutta eikä mitenkään ongelmallista. Asenne- ja pukeutumiskysymys. Myrskyävä meri tai hieman isommin aalloin kuohuva merikin on upea rentouttaja. Sadepäiville taas on paljon sisäaktiviteetteja, ja jos ei muuta niin hamam tarjolla. Valon määrän lisäksi kaipaan juuri nyt eniten hamamia, koko pakettia. Uutinen ja kuvat.

Suomen suunnalla harmaa ja sateinen päivä sekä tanssitunnit veivät voimat, taas, ja on ihana päästä nukkumaan. On ihan talviunille valmistautuvan karhun olotila, runsailla kivuilla kuorrutettuna. Silti on kiva tanssia eri ryhmien kanssa, ja sen tunnin ajan on ihan muissa maailmoissa, poissa arjesta. Tänään opeteltiin turkkilaisten tanssien tunnilla 2- ja 3-jakoisia halayaskelia, Ankara'nın Bağları ja eräs kaşık oyunu eli yksi tapa käyttää lusikoita tanssin apuvälineinä ja rytmittäjinä. Aloiteltiin myös Bademağaç köy Zeybeği, joka on ehta alanyalainen zeybek. Sen valmistumista odotan innolla. Uusi tanssiryhmä on aina uusi ryhmä, ja ryhmät ovat valtavan erilaisia. Nyt kun kiertelen ympäriinsä ja tapaan useita ryhmiä, niin on helppo nähdä kuin suuria eroja ryhmien ilmapiireissä ja naurun ja iloisuuden määrässä on.

Alanya, Damlatas ja Kleopatraranta
Jokainen ryhmäläinen vaikuttaa osaltaan ryhmän henkeen, ja ryhmään monella muullakin tavoin. Mutta olemmeko vastuullisia ryhmäläisiä, siis että että osaltamme pyrimme pitämään ryhmää hyvänä paikkana tulla harrastamaan ja rentoutumaan, tulla unohtamaan hetkeksi harmaa arki. Ei ole tarkoitus että kippaamme ryhmään kaikkea henkistä roskaamme ja raskauttamme, siis muitten silmille ja päivän pilaajiksi. Tarkoitus on ennemminkin löytää ilo ja rauha itsen sisältä, ja  antaa sen ilon ja rauhan vahvistua. Silloin antaa tilaa muidenkin ilon vahvistukselle ja ryhmä voi hyvin.

Naama happamena ja karmeita sanoja ja tympeää asennetta ilmoille syytävä henkilö pystyy pilaamaan koko ryhmän ilon. Vain yksi henkilö. Ihan yhtä lailla yhdestä henkilöstä ja yhden henkilön hymystä voi lähteä liikkeelle se ilon kipinä, josta koko ryhmään leviää hyvä olo. Tiedätkö kumpaa edustat? Tiedostamisen jälkeen voi kääntää elämän ja asenteen sinne aurinkoisemmalle puolelle, jos ei yksin niin avun kanssa. Aina ei voi olla hyvällä tuulella, mutta enimmäkseen voi. Ja aina voi olla tartuttamatta omaa pahaa oloaan muihin, periaatteessa, kun osaa. Kunpa osaisinkin. Erilaiset olot kuuluvat elämään. Niitä menee ja tulee, joka päivä ja kaikilla. Ja ihan yhtä lailla kaikilla on opettelua siinä mitä ympäristöönsä viestittää, törkyä vai iloa.

Linkki erääseen halay-videoon Youtubeen.
Linkki KOnyalaisten lusikkatanssiin Youtubeen.
LInkki hääjuhlan zeybekkiin, youtubeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.