maanantai 4. joulukuuta 2017

Appelsiinipuun alta saa sisaren

Alanyan valoa ja vihreyttä 3.12.2017
Sain juuri ihania uutisia 😍 kirjoittajakaverilta. Kustantaja Mediapinta Oy on hyväksynyt Aamuruskosta tähtien valoon runoantologian, ja meiltä (Metsäkukka Vuorenmaa 10 v, Johanna Vuorenmaa ja minä) tulee siis vielä tämän vuoden puolella ulos uusi runokirja. Tämä on hyvin erilainen kuin edellinen, sillä tässä on runoja, loruja ja lauluja, joista osa on tarkoitettu vanhempien ja lasten yhteisiin lukuhetkiin, osa soveltuu koululaisten luettavaksi ja osa on meille aikuisille. Kuvituksena on Metsäkukan ja Johanna V:n maalauksia sekä Johanna V:n että minun valokuvia. Kirja on vahvasti luontoteemainen, ihmissuhteita, tunteita, ihmisyyttä ja naiseutta unohtamatta. Aamuruskosta tähtien valoon -kirjan pohja on Keski-Suomessa ja suomalaisuudessa, kun tämän ensimmäisen kuvat ja runot liittyivät Alanyaan. Mutta se siis tulee ulos :)) , ja minä olen ihan innoissani. Hieno fiilis! Kiitos kaikille teille, jotka monin eri tavoin olette olleet tukemassa tämän kirjan valmistumista 💝.

...on meillä ruskaakin :))
Kuten huomasitte, tuohon blogisivun oikeaan laitaan on ilmestynyt ensimmäisen runokirjan kuva, ja se toimii samalla linkkinä kustantajan sivuille. Heti kun Aamuruskosta tähtien valoon on saatavilla ilmestyy senkin linkki tuohon sivun oikeaan laitaan.  Huomasimme linkkejä laittaessa, että mikään noista oikean sivupalkin jutuista ei näy kännykkäversiossa. En tiennyt sitä. Te, jotka luette tätä blogia vain kännykän kautta, jäätte joistakin asioista pimentoon, ja olen siitä pahoillani. Kokeilemme lähi päivinä erilaisia mobiiliversioita siinä toivossa, että joku niistä olisi nykyistä laajempi ja monipuolisempi. Tietokoneen näytöllä näkyy paljon enemmän juttuja kuin android-kännyköissä. Toki kännyköiden välillä on varmasti eroja, mutta osa rajoitteista tullee nimenomaan alustasta, eikä kännykästä sinällään. Jos haluat kännykkää käyttäen nähdä mitä siellä sivulla on, niin valitse näytöltäsi Näytä tietokoneversio (tms) ja näet samat kuin koneelta katsovatkin.

Meillä on tänä viikonloppuna ollut ilo nauttia taas superkuusta. Viime yönäkin tuo taivaallinen lamppu loistaa hehkutteli niin kirkkaasti, että jopa tällainen hämäräsokea naisihminenkin pystyi liikkumaan vuoristossa ilman lisävaloa. Hetken aikaa liikuin jopa ilman silmälaseja, kun ne unohtuivat autoon. Ei siitäkään piikkejä kummempaa seurannut. Kävelin päin jotakin hyvin piikkistä, pystyyn kuivanutta törröttäjää (vrt. talventörröttäjä), ja sain toiseen käteeni nipun piikkejä, joita hyvällä näkökyvyllä varustettu seuralaiseni yksi kerrallaan kiskoi irti nahastani. Erehtyipä hän kommentoimaan jotakin sellaista, että ihan kurillani otin nenäliinan käden suojaksi, taitoin sen piikkisen ja kuivan törröttäjän varren poikki, ja annoin hänenkin tuntea muutaman piikin nahoissaan. Kakaruus iski, ja kurittomuus. Mikäs sen hauskempaa ;). Ja kun vuoristosta saavuin kotiin, eipä sitten nukuttanut, ei yhtään. Kirjoittelin niin kauan kuin alkoi väsyttää, ja siinä vaiheessa kello oli jo yli neljän. No, aamu-unet venähtivät taas yli puolen päivän.

Kuu nousee Tosmurin ylle 3.12.2017
Kampaaja Yusuf sai taas laittaa hiuksiani uuteen kuosiin. Ja uuden näköiset niistä tulikin. Vähintään 10 vuotta ikää jäi taas kampaamoon. On se vaan jännä paikka. Kun vanhana kävelee sisälle, niin saa nuorempana tulla ulos. Siitä fillaroin nälkäisenä Gül Pidehen kanadönerille, ja maha täynnä kävelin fillarin kanssa Kalen rinnettä 1,5 km ylöspäin. Siinä ei ollut mitään järkeä, sillä se fillari piti taluttaa myös alamäkeen, mutta ei sitä yksikseen voinut mihinkään jättää, etenkään pimeässä illassa. Samalla ylämäkeen kavutessa tajusin kuinka jyrkkä se mäki oikeasti onkaan, ja kuinka kiipeilykuntoni on Kalelta poistumisen jälkeen heikentynyt. On ihan eri asia kavuta nykyiseen kotiin kuin Kalen kotiin. Ja tasamaa se vasta eri asia onkin. Fillarilenkki oli tänään noin 20 km, vaan ei tullut edes hiki vaikka toppatakki päällä ajoinkin, kun oli tasamaasta kyse. Toppatakista puheen ollen... tuo pieni, termostaatillinen asuntovaunulämmitin riittää ylläpitämään olohuoneeni lämpötilan n. +20 C tuntumassa ihan helposti, joten tästä saattaakin tulla helpompi talvi kuin edellisestä 😊 ainakin sisälämpötilojen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.