sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Hyvää joulunaikaa

Joulupuu ja pallerot vm. 2017
Kun aamulla herätessä tuntee kuin olisi herännyt pyörtymisen jälkeen, ja tuntuu hyvältä, paremmalta kuin viikkoon, niin voi olettaa selvinneensä sekä influenssasta että jälkitaudeista. Ensimmäinen projekti "valitettavasti" oli siivota koko asunto terveyttä edistävämpään kuntoon. Villakoirat ja pienemmätkin kertymät on nyt poistettu, ja on tosi paljon hempompi hengittää. Voimia on,vaan normaalikuntoon on vielä matkaa. Silti suunta on hyvä.

Siivousten jälkeen oli merisuolahengittelyjen vuoro, ja tällä kertaa suuntasin kulkuni Kleopatrarannalle. Kotiin asti näin meren väristä ja meren pinnan lähellä liikkuvasta sumumaisesta kerroksesta, että nyt kuohuaa, nyt nousee suolapisaroita ilmaan ihan kunnolla. Meri oli tumma ja levoton, aallot isoja ja kuovuvaisia. Meriveden lämpötila on +19,4 C eli tällä hetkellä enemmän kuin ilman lämpötila. Ulkona on nyt noin +10-12 C ja vuorille tuonne Alanyan pohjoisosiin on tänään satanut lunta, ja siellä on autoja jumissa sekä teillä että teiden ulkopuolella. Tuuli on ollut pohjoisesta eli tuolta lumisilta vuorilta, ja kun kävelin bussipysäkille tuohon vähän kauemmas, niin tuntui että sormet ja korvat jäätyvät. Huomiselle ja ylihuomiselle on onneksi tiedossa aurinkoista ja hieman lämpimämpää, mikäli sääennustus osuu kohdilleen.

Jouluherkkuni raaka-aine vm. 2017
Kynttilät luovat tunnelmaa ja muiden suomalaisten jouluruokien sijasta tuoksuu tuore ruisleipä. Uunissa paistuu taas ruispalat, ja yritän olla syömättä niitä keskenpaistoisina... on ne hyviä niinkin, oli ainakin nuo pari edellistä ;) . Tuoreita kasviksia ja hedelmiä tulee valmistettua paikalliseen tyyliin, ja niistä saa mieluisimmat herkut. Liharuoat syön edelleen ulkona, jossakin hyväksi havaitussa ravintolassa. En millään malta kypsyttää yhden hengen annosta lammasta tai kanaa vaikkapa uunipadassa tai edes pannulla tai keitossa. Ja koska syön lihaa vain kerran viikossa, niin ehtisi mennä pilalle jos teen isomman annoksen.

Törmäsin tänään Jouluenkeliin. Eräs tuttu ihminen kysyi työtilanteestani, ja sanoi, että sopiiko että hän hankkii minulle työluvan. Yritin selittää, että minun tarvitsee odottaa enää vähän, ennen kuin olen ollut täällä riittävän monta vuotta saadakseni työluvan. No, Jouluenkeliksi ristimäni tuttu henkilö oli sitä mieltä, ettei kannata odottaa siihen asti, vaan että se saattaa järjestyä jo nyt. Hän vielä kysyi, että haittaisiko, jos se järjestyy jo nyt 😇. No ei tietenkään haittaa. Ihme tarvitaan että yritykseni saisi työluvan jo nyt työllistäessään vain yhden ihmisen, yhden ulkomaalaisen, eli minut, sillä tuo yhtälö ei täytä viiden paikallisen työllistämisvelvoitetta. Mutta uskomme ihmeeseen kunnes toisin todistetaan, sillä tapahtuu niitäkin toisinaan. Kauaa ei tarvitse odottaa, sillä jo huomenna kuulemme vastauksenkin. Hän saa tarjota lounaan jos ihmettä ei tapahdu, ja minä tarjoan vaikka kaksi lounasta jos ihme tapahtuu 😍.

Joulukukkia vm 2017
Alanyan jalkapallojoukkueella on kai tänään matsi, tai sitten on joku muu tärkeä matsi, sillä yläkerran JUHUUt ja muut vastaavat tulevat tänne aika vahvasti. Yllättävän vahvasti. Viime kuukausina tämä on ollut tosi hiljainen talo, sillä lapset, joille mammat huusivat, ovat kasvaneet. Osa pienistä on jo aloittanut koulun. Eräänä iltapäivänä koulubussi toi naapurin ekaluokkalaisen kotiovelle samaan aikaan kuin mitä itse tulin. Tuo pyöreäposkinen poika selitti tosi vakavissaan kuinka on raskasta ja suuri virhe olla koulussa neljä tuntia, kuinka aika menisi paljon paremmin kun saisi olla kotona leikkimässä. Ja läksyjäkin on. Nekin vie leikkiaikaa. Ihana mukula. Omat mukulat ovat jo isoja, mutta silti heitä on ikävä. Ei erityisesti juuri joulun aikana, vaan ihan kaikkina aikoina. Onneksi yhteydenpitomahdollisuudet ovat paljon paremmat kuin muutama vuosi sitten.

Leppoisaa joulunaikaa ja vuoden loppua, vaikka vielähän tässä ehtii tapahtua vaikka mitä tämänkin vuoden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.